Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: konačno da krenemo... molim pomoć!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno konačno da krenemo... molim pomoć!!!

...drage forumašice,
    nakon nekoliko godina i posvojenja malog anđela, odlučili smo krenuti u postupak podpomognute oplodnje, i to u Vinogradsku. Uzela sam uputnice za pregled i ultrazvuk kod svog ginića koji mi je u sekundi stvorio tešku dilemu: kaže on: sve druge bolnice, skoro, skoro trudnoća. A VV- trudnoća, trudnoća, trudnoća...
    I što sad?? U Vinogradsku bi trebala idući tjedan prvi put, a na VV tek u devetom. )nije da mi se žuri, ali eto..)
    Što vi kažete na to?
    koliko se čeka u Vinogradskoj a koliko na VV?
    Plaća li se na VV a u drugim bolnicama ne? (tako sam negdje pročitala..)

inače, nama treba ICSI. imamo PCO i Oligoastenoteratozoospermiju.

unaprijed hvala na svakom savjetu i informaciji. očajnički ih trebam..

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo ja ti mogu pomoć za VV jer za Vinogradsku ništa ne znam.
    Na VV ti je veelika gužva i čeka se na postupak oko godinu ali dr su odlični.
    Ako nemaš preko 38 i nisi do sad bila u postupku ne plačaš ništa 3 puta (osim suprefacta 500kn).
    Sretno i pokušaj na oba mjesta jer da ne gubiš dragocjeno vrijeme
    Samo pazi na pauzu od 6 mj Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imam 29 punih (zvuči bolje nego 30 nepunih!), postupak je prvi ali znam što mi slijedi jer smo bili naručeni u Petrovu u 10/2006. nismo otišli jer smo dobili bebu u 07/2006.
    hvala na info, mislim da ću tako i napraviti. 08.07. sam ionako naručena u Vinogradsku..
    U nekim starim postovima od 2006 sam pročitala da VV uzima oko 3500,00kn kako bi smanjili pritisak pacijenata... možda kriva informacija.. :/

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U nekim starim postovima od 2006 sam pročitala da VV uzima oko 3500,00kn
    To se koliko se sjećam odnosilo na "prirodnjake", odnosno na postuke bez uzimanja hormonalne terapije. Sad to više nije tako, dakle na teret HZZO do 38. godine idu 3 postupka s lijekovima, a nakon 38 plaćaš samo lijekove ako je u pitanju stimulirani postupak. Koliko će ovo vrijediti po starom zakonu, vidjet ćemo...

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja bi ti preporučila da lagano pročitaš sve postove cura sa vv i one iz Vinogradske,pa da se onda odlučiš.U svakom slučaju-SRETNO!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Ja bi ti preporučila da lagano pročitaš sve postove cura sa vv i one iz Vinogradske,pa da se onda odlučiš.U svakom slučaju-SRETNO!
    x. VV se puno čeka, uhodani su i jako uspješni, ali ovisi ti i o dijagnozi i o tvojim godinama je li ti objektivno bolje otić' u Vinogradsku ili na VV. Vinogradska je tek sad startala i to s liječnikom koji ima dosta iskustva iz priv. poliklinike IVF i koji je zaslužan za fantastičnu trudnoću jedne predrage forumašice ! Evo ti jedne moje upute - ako ti je bliže 35 onda imaš manje vremena za čekanje pa bi ti bilo eventualno bitnije to da možeš doći na red u nekom razumskom roku, ako ti je bliže 30, možeš onda priuštiti čekanja. Na VV-u ti sama obrada muža (rijetki je mogu izbjeći) traje par mjeseci itd. Raspitaj se još pa odluči, ali odluči brzo, da ne prođe ovaj zakon u RH koji se predlaže, jer, ako prođe, po meni ako nemaš dg. povišeni FSH i menopauza koja se približava, onda ti neće biti, p omeni, niti VV, niti Vinogradska, nego Maribor, Češka tj. negdje izvan RH, ali zapadno ili sjeverno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidim da ti je 29 i da imaš vremena što se tiče godina, ali požur vis-a-vis prijedloga novog zakona o potpomognutoj oplodnji koji će biti jako konzervativan, ako se takav donese...

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i jedna i druga klinika imaju i svojih prednosti i nedostataka, teško je to napamet reći, prednost Vuka Vrhovca je u dugogodišenjem iskustvu i prema mnogim liječnicima (vidim tu spadaju i moj i tvoj primarni ginekolog) najboljim rezultatima koje postižu, najveći nedostatak gužve i redovi u kojima se čeka

u Vinogradskoj se ne čeka, nemaju puno iskustva kao tim, ali i dr. Tomić i dr. Kuna imaju puno iskustva, a dr. Kuna je bio na obuci kod dr. Lučingera i već postižu rezultate (čitaj trudnoće), osim toga imaju veliki odjel ginekologije pa ako je potreban neki zahvat odmah se tu može obaviti, što se na Vuku ne može, e da imaju i anesteziju pa se lakše podnose bolne punkcije

možda da obaviš inicijalni intervju na obje klinike i vidiš u razgovoru s liječnikom što ti više odgovara

u svakom slučaju...sretno...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala vam cure.
    odličila sam da idem u srijedu u Vinogradsku pa ćemo vidjeti. Na Vrhovec ionako ne mogu do kraja rujna.
    a definitivno je prevagnula zadnja informacija od Sretne35 da u Vinogradskoj ima anestezija! :D takvu kukavicu i još s niskim pragom boli još niste vidjeli... 8) Plačem i kad mi zubar da inekciju tako da me živo zanima kako ću preživjeti porod..

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Anana samo ti želim reći da sam i ja u postupcima u Vinogradskoj, i da su gore svi predivni. Ja sam isto strašno osjetljiva i imam nisku toleranciju boli. Na punkciji dobila anesteziju i probudila se nakon 10tak minuta, ništa nisam osjetila, savršeno!
    Sada čekamo 9.dc pa na UZV, ukoliko sve bude OK vratiti će mi zamrznutu blasticu i iskreno se nadam da će nam 4. puta biti BINGO.

Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bila sam danas ujutro u Vinogradskoj, naručena u devet, došla na red 15 do 9 :shock:
    nema čekanja, ništa, sestre prva liga, doktor Tomić isto. dao mi je popis pretraga koje trebam napraviti i rekao je da, ako sve bude u redu, se vidimo u rujnu u postupku!!! I to samo zato jer su oni u kolovozu na godišnjem. :shock: :D
    nevjerojatno... a ja se pripremila na duuugo čekanje..!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da ja bi samo nešto napomenula, s obzirom na dijagnozu TM bitna stvar je dali u vinogradskoj zamrzavaju ili ne, ali ako novi zakon stupi na snagu ni to neće biti bitno, jer ionako neće moći zamrzavati...u svakom slučaju sretno.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

stranica IVF Vinogradska je još pod izgradnjom ali evo što se sve radi

Postupci koje radimo u okviru programa medicinski potpomognute oplodnje (MPO) :

Savjetovalište o MPO s ginekologom i embriologom, inseminacija (AIH), klasični IVF, ICSI, kultura blastociste, krioprezervacija spermija i embrija (blastocisti), ET, Cryo-ET,

Ciklusi: prirodni, blago stimulirani i stimulirani.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •