Možda ću kao roditelj školarca uskoro i promijeniti mišljenje, ali ne mogu se ne osvrnuti na činjenicu da je čitav sustav obrazovanja toliko postao formaliziran da je izgubio osnovni smisao. Sigurna sam da u osnovnoj školi djeca trebaju naučiti osnovno - ne treba ih opterećivati suvišnim detaljima. Ako su i kada su dio tog osnovnog znanja stekli, trebalo bi biti moguće i poželjno ispitivati ih kontinuirano. Što znači ocjena koju su dobili iz određenog predmeta određene godine, ako ih nitko više to ne bi smio pitati niti provjeravati znaju li? Idu li u školu da dobiju ocjene i prođu ili da nešto nauče? Malo sam ogorčena jer se svakodnevno suočavam s "proizvodom" takvog sustava i pristupom učenju. Čak se i dobri studenti "ljute" ako se netko usudi tražiti od njih da znaju nešto što su već položili na prethodnim godinama i da to povežu s onim što im se predaje. Sasvim im je normalno da uče po tko zna kakvim skriptama, sistem pitanje-odgovor, nikad knjige vidjeli niti cjelinu spoznali. Znam da sam otišla OT, ali problemi očito nastaju još u osnovnoj školi.