Evo cure domogla sam se novog LJ.B. I naravno da sam bila ponosna što je vrkuta na prvom mjestu spomenuta kao biljka kojom se možemo boriti protiv neplodnosti. Iznenadila sam se, međutim, što nigdje nije spomenuta naša famozna marulja.
No dobro. Ono što mi se učinilo zanimljivim je mješavina čaja protiv endometrioze:

20g mažurana
15g latica nevena
20g vrkute (!!!)
30g imele
30g kore vrbe
25g gospine trave

1žlč čajne mješavine ide na 2,5 dcl kipuće vode (dakle normalna šalica), odstoji 10ak minuta i pije se 2-3 šalice dnevno.

Spominju se i mješavine protiv mioma i pojačanog krvarenja, protiv upale jajnika, protiv kandide i spuštene maternice. Onda ima recept za neke čepiće koji griju grlić maternice kako bi plivači surfali na valovima tople struje . Predlažu masažu trbuha uljem tamjana, tinkturu od konopljike, čaj pastirske iglice, čaj od omana, oralno ulje crnog kima, čaj od kadulje, zeleni čaj..mješavina za ubrzavanje spermića... sve u svemu čekivala sam da će biti malo iscrpniji, ali ako vas nešto od ovoga zanima ja vam napišem (narvno ako mi netko iz redakcije ne sjedne prethodno za vrat)
Ja ostajem vjerna vrkuti a od danas se opet mrštim i na marulju (MM je zaboravio da sam je pila pa sam mu uspjela podvaliti gutljaj..nisam nikad vidjela takvu grimasu na njegovom licu). Uz to ide folna, multimineral, riblje ulje, nativni propolis i čaj od lavande i valerijane po potrebi. Pa da vidimo!