-
Moram pohvaliti - na zahtjev MM
Nakon podosta uvjeravanja i svađanja s MM, da ne bi ja uvijek bila pametna, popustio je mom prijedlogu da odemo na pregled autosjedalica i da nas na licu mjesta instruktor poduči i instalira nam autosjedalicu.
Uglavnom smo se prepirali oko vezanja, položaja (natrag ili naprijed) i mjesta na kojem je najbolje da bude.
Danas smo napravili izlet u Zagreb, ujutro smo kupili novu veću autosjedalicu, odveli djecu u Zoo i Mc Donalds i na povratku otišli na pregled autosjedalica da nam je odmah i smontiraju. Atmosfera je bila srdačna i sjajno organizirana a s MM se u koštac uhvatila Kloklo. I smotala ga do daske. Uglavnom, ostavila sam ga s njom i tako je proveo gotovo sat vremena. Naštimali su remenčiće, navukli ljetnu navlaku, smontirali je u auto ( poslije smo morali on i ja sami), namjestili sina u sjedalicu i poslikali se.
Nakon svega toga popili smo pićence, srdačno se ispozdravljali i uputili kući.
Nakon nekog vremena šutnje čujem MM: " A baš je draga ta ženskica, morala bi je pohvaliti na forumu. Je se jadna naklečala tamo dok smo sve to složili, nije to lako. A izgleda da i ona ima dijete, i njega netko mora čuvati dok ona to radi....."
Ja ga gledam: " Čuj, SVE one imaju djecu...."
I tako ja sad javno pozdravljam Kloklo i sve ostale Rode- instruktorice i prenosim javne pohvale jedne muške ljudske jedinke kojeg nije baš tako lako osvojiti na prvu loptu.
I poruka Ančici koja mi je svojevremeno predlagala muškog instruktora.
Iskustvo je pokazalo da to nije potrebno, očito samo vlastita žena nešta pametuje, za druge žene to ne vrijedi.
I ako se ova hvalevrijedna akcija proširi i na druga područja Lijepe Naše, imate dva kandidata za instruktora za naše područje!
-
-
čestitke kloklo i mužeku :D
-
kloklo je zakooon
-
Osoblje foruma
Kako kaže Dvornik: "Smantala bi ona i većega muškardina..., a di neće ovakvoga (jelte), ka ća san ja..."
Takva ti je naša kloklo!
-
Aiiiiiiiiiiiiiii, ljudi rasplakat cu se od srece, srce mi je veliko ko kuca od vasih pohvala :smajlic se malo zacrvenio i smijulji se blesavo: a moj lavovski ego vam je jako zahvalan
Sanjica, hvala vam puno i nemas pojma kako mi drago da smo sve lijepo smontirali i da ste otisli doma sretni i zadovoljni...ma supeeeeeeer :smajlic skace na jednoj nozi od srece:
-
Naravno da je bila fantastična.
Zar je netko očekivao nešto drugo od Roda?
:smajl:
-
Di se to može doći da se montira sjedalica?valjda nisam krivo skužila
-
Na besplatan pregled autosjedalica, onda kad ga odluče organizirati. Pa ako nisi iz Zagreba, odmah organiziraš nešta zanimljivo za svoju obitelj ( mi danas ZOO). Kako god uzmeš, djeca najbolje prođu, a ni nama nije bilo loše. :D
-
Romina danas je bio pregled i pomoć u montiranju u Zagrebu. Šteta što si propustila.
Kloklo, prava si! :D
-
Evo i ja potvrđujem da je Klo-klo bila divna. S tim srdačnim osmijehom i beskrajnim strpljenjem, koga ne bi smotala...
A i ostale cure su bile divne - ja sam samo pored stajala i upijala informacije...
-
next time....
-
Kad se već priča o pregledu, htjela sam samo pitat jel znate već otprilike kad će biti idući pregled. Koliko često uopće bude... Danas sam se zaozbiljno namjerila doći, dobili novu sjedalicu, a i da vas konačno upoznam, ali ispalo tako da nisam stigla, navratio mi netko. Možda i bolje pa će, nadam se drugi put moći i tatek (ne tatek s foruma, da ne bi bilo zabune), danas bi se izvukao i da sam došla, došla bi sama sa Stellom, pa bi mu poslije morala sve objašnjavati i pokazivati. Hoće on sam montirati, možda i nije neka filozofija al radije bi ja da vi to pokažete...
A inače i na tečaj bi rado, ako budem mogla... Rekoste najesen,čini mi se...Stvarno ima jako puno ljudi kojima treba pokazati kako se ispravno koristi i namješta sjedalica, a i onih koje bi trebalo uvjeriti da ju koriste. Npr. jedan par s dvoje djece mlađe od 5.g. a jedno voze u sjedalici, jedno ne.
-
što se tiče autosjedalica...
patila sam se sa tim, isčitala sve što ima na rodi o tome, ali nije to kao uživo...
kad će se pregled napraviti i u nekim drugim gradovima, tipa "sela mog malog" tj. Virovitice?
bilo bi to baš lijepo...
-
Slijedeci pregled u Zagrebu ce biti negdje u sedmom mjesecu, nije jos dogovoreno kada.
Takoder ce se u sedmom mjesecu odrzati pregled u Puli, 16.7. u prijepodnevnim satima.
Josipova_mama, ove preglede rade nasi volonteri (ukupno diljem hrvatske ih ima dvadesetak za sada, velikom vecinom iz Zagreba, a za svaki pregled treba barem sestero volontera) u svoje neradno vrijeme, bez ikakve naknade (osim zadovoljstva da su nekome pomogli i mozda spasili zivot nekom djetetu
). Do sada smo odrzali preglede u Zagrebu i Osijeku, i sad ce se odrzati i u Puli, pretezno zato sto tamo imamo savjetnika (koji su o svojem trosku dosli u Zagreb na tecaj prosli mjesec). Oni koji dolaze pomoc na tim pregledima iz drugih krajeva isto dolaze sasvim o svojem trosku.
Ovo ne znaci da se ove akcije nece prosiriti i na krajeve kao sto je tvoj. Medutim uz sadasnji kapacitet kojeg imamo oni nece doci na red jos barem par mjeseci.
Ovi pregledi su nam svima vazni, i onima koji pomazu, i onima kojima pomazemo.
Ali zelim naglasiti, jer neznam koliko je to jasno, da se oni odrzavaju iskljucivo zbog pozrtvovnosti i na trosak, financijski i obiteljski, samih volontera.
Ivana i Darija iz istocne Slavonije i nasa Jasena iz Pule same su platile svoj put da dodu na tecaj. Kada smo je nekoliko savjetnika iz Zagreba islo na preglede u Slavoniju, trosak puta je dosao iskljucivo iz njihovog dzepa.
Skoro svi volonteri imaju djecu. Sto znaci da tijekom pregleda o njima netko drugi brigu vodi. I tu uskacu ne samo supruznici nego i djedovi i bake i dalja rodbina (u slucaju bracnog para Irene i Kristijana i u mojem slucaju, recimo).
Ovo je volunterizam zajednice - gdje zajednica volontira za dobrobit svoje i drugih zajednica. Pojedinci igraju kljucnu ulogu ali oni to ne bi mogli bez podrske koju imaju u svojoj blizoj okolini. Nadamo se (ili barem ja) da ce ovo jednog dana u stvari postati i norma u nasem drustvu, gdje ce svaka osoba otkriti koliko zadovoljstvo daje volonterstvo i naci neki svoj nacin na koji ce pozitivno pridonijeti svojoj zajednici i drustvu opcenito.
Ovo sve pisem u stvari zato jer nam se puno puta dogodilo da ljudi s nevjericom prihvacaju ideju da sve ovo radimo "nizasta".
Mi svi koji smo ukljuceni u ovo i u druge aspekte Rodinih aktivnosti (najintenzivniji primjer je SOS telefon) uzivamo u nasem radu, bez obzira na trud i napor i istanjene zivce koje ponekad on iziskuje. Jer nema bolje nagrade od osjecaja da si nesto dobro napravio za nekog drugog i to ne zato sto si morao nego zato sto si htio.
Pa hvala i svima vama koji ste dosli na preglede i pomogli nam da pomognemo jedni drugima i istovremeno pruzimo bolju sigurnost i zastitu nasoj djeci.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma