Jel ti ikad tupa bol bila u kombinaciji s neuralgijskim srecanjima? Ovo je uzas..:/
Jel ti ikad tupa bol bila u kombinaciji s neuralgijskim srecanjima? Ovo je uzas..:/
A je. Samo što to meni nije užas toliki koliki je tebi, ne znam - možda sam se naučila, a možda me i manje boli, ali možda i krkam puno više analgetika od tebe, ne znam (ja znam bit po 10 dana na analgetiku tipa 3x1, pa ljeti svaku malo tako). Ništa to nije takvo čudo neviđeno... kako mislim da se tebi čini.
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.10.2019. at 12:22
Meni su radili na maksilofacijalnoj, po preporuci te dr. Znači, maksilof. kirurzi.
Timeline da ti tupi bolovi popuste - većini popuste unutar 6 mjeseci, ja sam to probila pa mi je nakon neke 2 god lakše i mogu više bez udlage.
Oštri bolovi su popustili kad sam popravila korijen zuba, a išli su od oka, sljepoočnice, niz vrat, lice, grleni dio - sve se upalilo bilo. S tim da se meni oštri bolovi javljaju standardno javljaju unutar slike mojih neuralgija, svaku toliko, ali češće pak na drugoj, desnoj strani. Za to nisam nikad išla neurologu, moja opća je procijenila da ne treba, dok bol mogu menadžirati normalnim analgeticima.
Ja samo pazim jako, kad bol krene odmah krenem krkat analgetik - postoji sad već i dokazan stav da se ne smije trpit jer se onda bol nekako utisne, treba je odmah kupirat lijekovima. Jer na kraju od trpljenja imaš dulju i veću muku jer se bol razgoropadi.
Činjenica jest da ja sad u 50-tima imam i gastritis, ali bože moj - ima i za to lijekova, a i to je u valovima, ne krkam lijekove za to stalno - nego ako baš dugo pijem analgetike il antibiotike, a jesen je il proljeće kad gastritis zna izmać' kontroli.
Poslala ti, probaj zguglat radil li privat - u što sumnjam jer je to dosta specifično i ovisna je o bolničkoj logistici.
Privatno ćeš naći neke maksilof. koji se bave tehnikama opuštanja boli tipa Boven... što ti je meni ala pčele il trla baba lan...
A, frigaj ga. Ovo je nešto što moraš sama izvagat. Ja zato i ne krećem u ortodonciju (a isto krucšlus od zuba), barem ne zasad. Ne da mi se trpit bolove, a taman sam se riješila (ajmo reći, hopefully) tupe stalne čeljusne boli lijevo. Maksilof. mi je rekla da mi ne može reći da / ne, ali da budem svjesna da, ako stavim aparatić, neću moći nositi udlagu, a ona mi pomaže kod bolova. Dakle - moj je financijski (i drugi rizik). Zasad, dok je ovakva situacija, ne radim ništa. Ako ništa, udlaga mi drži zube makar dio noći u fiksnom položaju, znači ne mogu još dodatno plesat i izbacivat se prema van - jedinica lijeva gornja baš vidljivo kreće, ko i jedinica donja (al udlaga je samo za gornje zube). Iako, trebala bih je nositi više od pola dana, tj. 13 h, sad je više toliko ne nosim - ne sjetim se, nemam potrebu, a prije nisam bez nje mogla i nosila je vani i na posao.
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.10.2019. at 12:49
Mozda je moja greska sto nisam pila analgetike uopce i sto se bol sad ustalila u kronicnu..
Ja sam rijesila korijen zuba, ali eto nastavilo je svejedno strecat. De mi reci kad stavis udlagu tebi je lijep osjecaj, ono opustajuci? Jer vidim nosila si je danu..
Meni npr. ko da zategne celjust, tj. ne opusti mi je nego mi razdvoji gornju i doljnu da mi skroz cudan napet osjecaj ostane..nije mi ugodna..zato mislim da mi
ne donosi dobro..kao ni retainer..Meni je najugodnije u ustima kad nemam nista...
Meni j osjecaj olaksanja, al ne opustajuci Moguce da mi 'samo" zavara mozak i da onda taj stisak bude osjecaj koji jr jaci od tupe celjusne boli, pa imam osjecaj olaksanja. Mozda je i psiholoski - tipa ok, sad je udlaga u ustima, to je sve sto mogu napravit, makar mi nece zglob iskocit van pa sam zasticena - jednom mi.se u zubara dogodilo da nisam vise mogla tako lako zatvorit usta, pa mi je valjdal akse (manje se bojim) kad je udlaga u zubalu. Dakle, nije to osjecaj ah divno, opustajuce. Iako mi jeposlije postalo normalno.
U pocetku mi se povracalo od nje pogotovo ako bi sagibala glavu prema podu al to je normalno i klasika Sad vise ne.
Dakle, zategnut je i meni osjecaj but in a good way...sigurnosnog pojasa.
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.10.2019. at 14:08
Ina od kuda si pocela.vidim da nitko ne misli na zub prvo.
I jel tupa bol do tjemena?
Ne kuzim.Prvo sam pocela od zuba. Lijecio ga nekompetentni zubar. Nakon toga dosla endodontu koji ga je izijecio. Al posljedica tog sirenja usta i zjevanja je ostala kao bolnost zgloba (tupa bol ide do posvukud). Pa sam to lijecila udlagom. Taj zglob je sljocao od djetinjstva nakon sto me stari osamario. Pa jeni ct pokazao pomak odntog udarca. Dok bijah mlada zglob nije smetao. Sad su ga valjda godine i lose navikw (grickanje noktiju) razlokale, a neposredan triger je bilo lijecenje zuba. Koji se izlijecio. Znaci...u pocetku bijase samar, pa kvar korijena, pa lijecenje zuba, pa menadzment simptoma zgloba.
Neuralgije imam od mame genetski, pretpostavljam, isto je i njem zivot izgledao u tom smislu, nikom nijeisla. Pa je meni to ko 'normalno'.
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.10.2019. at 14:35
To sto ja imam se zove temporomndibularni poremecaj Ako se zgugla s nekog ok izvora tipa mercks manual, onda je opis simptoma relativno ok.
Meni je pocelo od zuba, petice donje lijevo. Tj. od nje su mi isli najjaci napadaju u lijevi dio grla i glave. Nakon lijecenja i saniranja korijena su mi nazalost ostala privremena streckanja isto lijevo, ali nekad i desno. Dva mjeseca ima od toga. Pocela sam s antiepilepticima jer je dijagnoza od neurologice bila neuralgija. Uz to imam i taj poremecaj zgloba koji zubar pokusava rijesit udlagom, ali otkad je nosim (2 tjedna) dobila sam i nove simptome: strecanje u sljepoocnici i lijevo i desno i tupa bol u celjusti desno (kao grcenje misica). Eto moja vesela prica..i sad gledam kako i sta dalje...Pijem Karbamazepin ima par dana, dvije dnevno, jel pomaze? Nemam pojma iskreno, ne bas, osim sto me manta...
Nakon desetak dana otkad su krenuli bolovi trigger je postalo pijenje vode i bilo kakav dodir na taj zub. Nisam mogla prati zube dva dana. Tek tada sam zubaru mogla pokazati otkud bol ide. Kad je otvorio zub i izlijecio ga odmah iza toga sam mogla opet normalno piti....Al mislim da mi definitivno nije bio samo zub..jer ne bi ostala neuralgija i ne bi se sirila desno..![]()
Nije receno. Mogo ti je zub izazvat sto senzacija i trigeriat neuralgiju ko kod mene, mislim se ja. Al meni su se strecanja smirila mozda nekih 4-5 dana nakon uspjesnog lijecenja zuba, ostala je tupa bol koja je trajala 2 god bez pomaka (osim kad sam nosila udlagu, pa sam je neko vrijeme nosila skoro pa stalno) i povremena strecanja i na toj strani - al manje ucestalosti nego desno, recimo svaku par mjeseci po 10 tak dana lijevo, a cesce desno, tipa koji put 2x mjesecno, koji put par mjeseci mira, koji put 10 dana, koji put par dana
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.10.2019. at 14:57
Super je to. Meni nije bio dan bez strecanja ima 2 mjeseca...da me bar pusti neko vrijeme..![]()
I jos sad i ova tupa bol. Ono za propucat se...Ja ne zivim, ja vegetiram doslovno...
Fiera ako hoces sanirat u tih tjedan dana taj zub zauvijek, mogu ti poslat kontakt privat.poliklinike, rjesavaju takve najteze slucajeve.
Pricam o osobnom iskustvu.
Nevezano uz neuralgiju, trebas rijesit taj zub i gotovo.
Al taj zub je rijesen i zatvoren i ortopan snimljen. Nakon toga su ga vidjela jos 2 zubara...I nitko nije vidio nista sumnjivo. U pon eto idem i u treceg.
Mozes mi poslati. Hvala.
Sta je s tobom tocno bilo?
Ne kuzim al dobro.
Sta nisi pisala da te boli zub prije par postova?
Jel ti bitno da oni kazu da je sve ok sa zubom ili da te vise ne boli?
To ti pise osoba koja.dugi niz godina ima atipicne pokazatelje da zub nije ok bez obzira na slike. Samo to.
Nemam nikakva iskustva s neuralgijama, al znam.puno ljudi koji su imali posljedice od zuba na zglobovima,ispadanje kose, problemi sa sinusima i sl. A na prvu nije tako izgledalo da uopce moze biti od zuba. Eto samo to.
Da u pravu si. Zub mi je bio osjetljiv, i jos je na dodir, ali ne vjerujem da on uzrokuje ove ostale probleme. Svejedno idem u pon u treceg zubara, i to jednog koji je bas specijaliziran za povezanost zuba
s ostatkom organizma. Javim ti sta je rekao i hvala ti. Svaki savjet je dragocjen.
Sretno fiera i drzim fige na najjace da ti se stanje sto prije poboljsa!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.10.2019. at 16:22
Hvala puno! Stvarno bi bilo vrijeme vec...![]()
Dobila sam misljenje jucer od holistickog zubara specijaliste za celjust da su ovi bolovi posljedica neprikladne i nepromisljene ortodontske terapije. Navodno je moje stanje u celjusnih zglobovima vec bilo naruseno i prije terapije (posljedica bruksizma- za koji nisam ni znala da imam i krivog zagriza) i da jednom kad se u tako narusen sustav agresivno intervenira OVO je posljedica. Nesto slicno sam i ja pretpostavljala, ali sad je greska vec ucinjena...:/ Svi moguci misici oko celjusti su puni kvrga i prenapeti, skupa sa vratnim misicima i misicima sljepoocnice. Rekao je da je situacija izuzetno komplicirana buduci da mi ni ortodontska terapija nije ni dovedena do kraja te zagriz jos nije perfektan. Kaze imam dvije opcije, ili zapoceti terapiju udlagom (koju vec imam iz Hrvatske ali cu mu je odnijeti da je pregleda) ili otic kod ortodonta ovdje i vidjet kako bi mi se terapija mogla dovesti do kraja. Ova druga opcija mi se ne cini nimalo privlacnom jer ne zelim vise nista stavljat na zube!...Ne znam koja je logika zapravo stavljat novi aparatic kada mi aparatic i je prema njema uzrokovao ovu situaciju. Ne znam...on mi je sve malo vise razjasnio (sad znam i otkud moje vrtoglavice dolaze), ali ja sam jos jako zbunjena i ne znam kako dalje..Danas idem u neurologice po misljenje kako dalje s lijekovima jer jos pijem Karbamazepin (400 mg dnevno)...Da sam znala da aparatic do ovakvog neceg moze dovest, nikad ga ne bih stavljala, sad mi je tako zao, al jbg nazad nema...![]()
Fiera, bas mi je zao![]()
A sta je rekao koja bi po njemu bila terapija? Jel taj zub sad konacno izlijecen?
Zub nije ni dozivljavao. Iduci put cu ga pitat za njega da pogleda detaljnije. Vise se koncentrirao na celjusne zglobove kao uzrok svega, a ne zub. Mislim da misli da se problem sa zubom pojavio paralelno i onda uzrokovao jos jacu bol.
Ako u nazivu ima stvarno naziv (titulu, ne daj boze s med. ili stomatoloskog faksa) 'holisticki' (a da to nije tvoj opis toga sto tu mislis da on radi), ne bih njegovom misljenju davala velik ponder. Jer zvuci kao tipicni mumbo jumbo...means nothing, kao i prefiksi bio i slicno. On je maksilofacijalac, ortpdont ili sto?
Posljednje uređivanje od ina33 : 29.10.2019. at 12:30
Ocekivano, brzinskim guglanjem se utvrdjuje da je holistic dentistry alternativa, tj ne temelji se na medicini utemeljenoj na dokazima. Vidim da je u svojim izjavama jako siguran, za razliku od moje maksilof koja se izrazava u terminima moze Jako sigurni su ugl ili turbo face il neznalice. Sumnjam da je ovaj turbo faca, cim krece u holiaticko polje.
Posljednje uređivanje od ina33 : 29.10.2019. at 12:34
U tituli mu pise samo zubar, a uz to podrucja za koja je specijaliziran kao npr. zglobovi, estetika, parodontologija, endodoncija itd. Upravo sam se vratila od neurologice i ona je isto njegova misljenja da je problem u celjusti radije nego tipicna trigeminus neuralgija. Za kraj me salje jos na lumbalnu punkciju da se iskljuce ikakve upale, borelioza itd. tako da cu otic jos i na to, a onda sam zavrsila s pretragama zivaca. Onda se mogu samo nadat da ce vrijeme pomoci..:/
Znala sam da ce bit sumnja na boreliozu u igri. Nadm se da je neurologica neka plain, bez bio-holistickih prefiksa. I da te pretrage snosi zdravstvo zemlje u kojij boravis, a ne ti. Obavila si, za hrv prilike, hrpetinu pretraga..sto je i dobro i lose, nadam se ipak da pomazu razbistrivanju slike, iako ne zna svatko niti jednoznacno ocitat nalaz za nesto ako nije bas subspecijalist za to. Po meni, bila bih oprezna kod bilo kakvih definitivnih izjava osoba koje su presiroko specijalizirane. Nemas druge nego istitravati - probas to pa vidis jel bolje, probas to pa vidis jel bolje.
Posljednje uređivanje od ina33 : 29.10.2019. at 13:56
Haha ne neurologica nema veze sa bio- icim. Rekla mi je vec da misli da ova pretraga nece nista pokazat, ali da svejedno napravim jer je to zadnje sto se u ovom slucaju moze pregledat. E da i totalno nije fan toga da nastavljam piti Karbamazepin, ali je rekla da probam s jednom i pol i ako ni to ne pomogne da stanem jer vise stete nego koristi. A nitko mi ne moze dat definitivnu izjavu, ona govori na temelju iskustva sa pacijentima sa NT, a zubar na temelju moje price i provjere celjusti. No, buduci da su oboje razlicitih specijalizacija, a misle isto, mislim da mogu biti najblize istini. Obavit cu i tu pretragu, jbg, ne moze mi naskodit, a iskljucit cu nadam se eto jos par stvari...I onda dalje..korak po korak...Rekla je da se mogu ukljuciti i antidepresivi, za opustanje misica i protiv bolova..ali o tom po tom..
Da, i ja ti mislim na temelju vjerojatnosti (sto bi rekao sherlock watsonu - the blance of probability, my dear watson) da pretrag nece pokazat nista. Ne znam pros and cons pretrage u smislu rizika i benefifa. Samo se nadam da to nisu sve privatnici koji te vrte u djiru i indiciraju i naplacuju pretrage, da je makar neko (ta neuro npr) iz nekog drzavnog sustava. Sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 29.10.2019. at 14:33
Drzavna je neurologica. Zubar isto. Hvala ti!
Super za neuro, a nadam se da mi necemo uvest holisticke zubare na.drzavnom proracunu..Sretno!
Pa nije holisticki zubar nista specijalno osim sto promatra utjecaj "mrtvih" zuba na ostatak tijela. Ionako kod mog termina nije to bila tema vec celjust. A iste stvari mi je rekao kao i "obicni" zubar.
Mozes sve batalit, al ako je holisticki onda nema pojma
Ne poznajes dovoljno inu i njen stav prema bilo cemu drugacijem od klasicne medicine![]()
Fiera poslala sam ti na pp onu privatnu stomatolosku polilloniku ako ces ikad opwt trebat rjesavat problematicne zube.
Nadam se da ce ti se bol nekim cudom smanjiti. I prestala bih piti te lijekove ako ti ionako ne pomazu, kako ti je rekla i dr.. :/
Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.10.2019. at 16:38
Ne poznaje fiera dovoljno nikog, pa ni promotore ideje zakiseljivanja / odkiseljivanja organizma. A najbitnije joj je, po meni, prema svemu zadrzat kriticki odmak, sto je u bolovima koma tesko, lako ovako 'na suho'.
Posljednje uređivanje od ina33 : 30.10.2019. at 11:55
Oprosti tko je promotor zakiseljivanja organizma?![]()
Pa ti si na topicu o djeci vegeterijancima govorila o pojmu 'kiselosti organizma' kao necem bitnom i postojecem te da je treba smanjit. A znanstvenici su to kao i te dijete proglasili nedokazanima - debunk of alcaline diet - i da nema nacina regulacije 'kiselosti'.
Posljednje uređivanje od ina33 : 31.10.2019. at 13:44
Al ina ja sam.napisala valjda jednom taj izraz na cijelom forumu od svih topica i ti mene svrsta u neke promotorepa ni objasnila nisam nista. Samo citam razne knjige i to ne bi vjerovala napisane od strane znanstvenika.
No s obzirom da negiras sve, al bas sve osim tebi znanstveno priznatih dokaza ne cudi me.
Ispravi me ako grijesim al ti opovrgavas fitoterapiju, homeopatiju, akupresuru, akupunkturu, da sad ne nabrajam sve. A masu toga se sasvim legitimno koristi u zdravst. sustavu mnogih razvijenih europskih zemalja.
Dozvoli da razlicito razmisljamo i da ti zelis tako zivjet u stalnom bolovima i sa zdravstv.problemima a da netko u slicnoj situaciji pokusava na razne nacine pomoci i olaksati si. Ja osobno da imam takve bolove ma nema cemu sve ne bih dala sansu da poboljsam kvalitetu svog zivota.
Uostalom ni ti bas ne slusas lijecnike ocito jer koliko shvacam ne koristis antiepileptike koje se propisuje za tvoju dijagnozu. Hocu rec I"m fine with that.
Svatko zna najbolje za sebe, pa dozvoli da ce netko radije otic u ambulantu za bol na Rebro na akupunkturu nego ispit kutijetine ibuprofena.
Da ne idemo OT.
Ja se zaista nadam da ce fiera naci neki nacin da si olaksa te bolove i ima bolju kvalitetu zivota.
Drz se fiera draga!![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.10.2019. at 18:44
I tebi ina zelim od srca da ti se stanje nekim cudom popravi i poboljsa jer kad ovako citam bas me strecne kad pokusam zamislit kako je tako zivjet. Odlicno mi je kako se nosis sa svim tim.
Znam da si ti naviknuta, al ono mozda se moze jos nesto probat, pa makar potrazit neko drugo misljenje dr., poslat nalaze negdje van na misljenje, mlada si da se toliko mucis.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.10.2019. at 18:49
Hvala Lili! Ja pokušavam sve načine i pokušavat ću sve dok ne nađem neko rješenje ovim tegobama..Negdje mora biti...
Gesendet von meinem SM-G970F mit Tapatalk
Lili... sto da ti kazem. Hvala na dobrim zeljama, al nasi svjetovi se oko nekih stvari ne dodiruju. Ja negiran sve te stvari koje negira medicina jer nisu dokazane. Pomazem si stvarima koje djeluju. Necu spiskavat lovu i energiju na vrtnju u besmislenim hodogramima samo da se nesto radi, radje citam il pogledam film. Zive i ljudi s puno tezim problemima i zivot im nije stalna akutna patnja kakp ti to zamisljas, pa nije ni moj. Sretna sam za tebe sto ti tvoja privilegija zdravlja daje neznanje i arogaanciju vjerovanja da je sve rjesivo, samo ako se dobro potrudis, jer eto, tebi je tako i tako, pa si cula za ovo i procitala ono. i zelim ti od srca da nikad ne upoznas drugu stranu. A vani, nadam se netako skoro kod nas, se marketiraju gluposti samo.jer ima dovoljno njih koji ce to kupit i zarada je the motiv.
Posljednje uređivanje od ina33 : 05.11.2019. at 11:44
Zato i nacionalni regulatori koji bi trebali stanovnistvo zastitit od nadri stvari to zovu alter stvarima i ubacuju ograde.
A maksima 'svako zna najbolje za sebe' je teska floskula koja nas je i dovela do nepovjerenja u medicinu, do antivaks pokreta, do onih koji odbijaju kemo za djecu itd.
Posljednje uređivanje od ina33 : 05.11.2019. at 11:49
I debelo bi se trebalo naucit razlikovat one koji se proglasavaju znastvenicima i doktorima. Nema nijednkg ozbiljnog Nature-peer reviewed koji ce spominjati npr pojmove 'biorezonanca', 'kiselost organizma', 'energija', 'balansiranje', 'prociscavanje organizma' itd. Idr Oz je zbog svpg simplificiranja cak u jednoj liberalnoj americj bio ma rubu oduzimanja licence Poznavanje izvora i kriticki odmak bi trebao, po meni, bit predmet u skoli, il makar jedno poglavlje unutar biologije.
Posljednje uređivanje od ina33 : 05.11.2019. at 11:53
ina33 oprosti ako sam te uvrijedila u vezi zdravlja, iskreno mi je žao.![]()
Oprosti arogantnoj neznaliciMislila sam da me toliko poznaješ da nikad ne bih mogla pomisliti datako razmišljam.
Nažalost i previše sam okružena s raznoraznim dijagnozama užih članova obitelji, starci nam imaju kronične bolesti, tako da nikada nisam uzimala zdravlje kao Bogom dano. Imama nažalost i 2 prijateljice teško bolesne i znam kroz šta prolaze.i još jako puno poznanika.
Samo kažem da poznajem ljude s istom dijagnozom koji drugčije pristuoaju svojim bolestima i s tim u vezi i drugačije podnose svoju bolest i žive s njom.
Pa valjda svaki čovjek/pacijent ima pravo na svoje mišljenje i kako će postupat da bi se osjećao bolje, koliko je to naravno uopće moguće.
pa sjeti nas se samo s potpomognute, neke su samo išle kod Lučija i čekale, neke su pile svakakva čudesa ne bi li podebljale endometrij, povećale broj spermija.., neke su se molile, neke išle na psihoterapiju...a ono 100 ljudi, 100 ćudi.
Šta reć ja sam pokušavalan s nekim preparatima za koje su mi drugi rekli, isprobavala sam jer sam takva. Znaš da je završilo da nam je onaj čaj povećao abnormalno broj spermija mužu, da su dr. ostali paf i pitali nas što se dogodilo u tih mjesec i pol jer mu je nalaz bio brojkama gledano kao od drugog čovjeka.
Ti ćeš reći eto slučajno vam se posrećilo da su se mužui poboljšali nalazi nakon 3 god, a ja ću reći da nam je pomogao upravo taj čaj/fitoterapija pripravljen na temelju njegovih nalaza jer to je jedino što smo uveli kao promjenu u tih mjesec i pol (u te 3 godine). Nakon toga sam odmah zatrudnila.
Da nekome će pomoći, nekome neće, statsitika bi pokazala svašta, al onaj tko nije ni probao njemu definitivno neće ni moći pomoći.
Još jednom zaista mi je žaao ako si pomislila da s visoka pričam o zdravlju jer zdravlje je nešto najbitnije u životu svakog čovjeka i nitko ga ne bi trebao olako uzet zdravo za gotovo. Već sutra može biti potpuno drugačije :/
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.11.2019. at 17:50