-
Hvala vam puno na odgovorima! Danas sam bila kod makrofacijalnog i na temelju RTG-a vidi nekakvo zadebljanje na lijevom zglobu pa me salje na MRT da vidi jesu ikakvi procesi u njemu. Ostatak zubi je navodno ok, pa i ta sestica na koju je stomatolog sumnjao. Kaze korijen je cudan jer se mice i uopce je s aparaticem tesko nesto procijenjivat. Ja sam se isto puno premisljala oko stavljanja aparatica tako kasno (pogotovo zato sto su mi u Njemackoj htjeli siriti preusku gornju celjust, a ja sam da izbjegnem to stavila aparatic u Hrv), ali nikad me nitko nije upozorio na takve rizike. Nisam sama nikad ni znala da bi eventualno mogla imati problema sa celjusnim zglobom, samo sam znala da mi je zagriz sjeban. Al valjda jedno ide s drugim. Zbunjuje me sljedece: jedna neurologica smatra moze bit jos od zuba dok se ne primiri i ne bi da pijem jos Tergetol, druga po simptomima iskljucuje sve druge mogucnosti osim neuralgije i prepisala mi terapiju. Uz to je rekla da ne moze biti nit od aparatica, zgloba ili zuba.
A ja osobno mislim da je sve to nekako utjecalo, buduci da se i prvi napadaj dogodio nakon stavljanja aparatica i da su se ovi najjaci zadnji napadaji sirili iz te petice. Pri tome su mi pomagali analgetici: ali samo 2 Novalgina. Da li analgetici pomazu kod ovih povremenih streckanja sumnjam, ali cula sam isto tako da neuralgija ima razne intezitete boli, a ne samo tu najjacu. Trenutno sam samo na Neurobionu. Meni je strecanje svaki dan drugo mjesto i svaki dan mijenja intezitet: jucer me npr. opet jako strecalo u zdrijelu/grlu, a danas prema celjusti vise. Doktor mi je danas radio cak i UZV vrata i nije nista sumnjivo nasao. Razmisljam da probam antiepileptike za vikend jer stvarno ne mogu vise ovako. Psihicki sam u komi, pitam se hocu ikad vise dozivjeti dan bez ove neugodnosti. Kada vas koje se borite s tim uspjesno citam, to me tjesi. Kada vidim da ste imale faze bez boli ne gubim nadu. Ali najgore je sto taman kad mi se primiri i ponadam se, krene opet i jace. Grozno nepredvidljivo. Nikad nesto ovakvo neugodno u zivotu nisam imala ...:/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma