htjela sam vam napisati,kako može biti drugačije!
prvi porod,koma,pukao mi je vodenjak kod kuće,u bolnici 12 sati na dripu na boku,epiziotomija.......
drugi sam znala da ne može biti gori od ovoga!
u 36.tj je utvrđeno da je posteljica "stara" i da ću vjerojatno ranije roditi!
toga dana(petak),cijeli dan kontrakcije,ja mislim pripremne i ne obazirem se na njih!oko 7 navečer,shvaćam da su na 5 min,zovem ginekologa koji savjetuje da odem u bolnicu za svaki slučaj!zovem mamu da čuva Ivana,otuširam se,okupam sina i stavim na spavanje i oko 9 krećemo!u bolnici me dočekuje sestra i pita šta je,je reko trugovi na 5 min,ali ništa strašno,dajem joj papire i priključuje me na CTG!nalaz "mali"!pregledala me dr. Bobić i otvorena 2,5 prsta!
gleda me i razmišlja,i u tom trenutku sam shvatila da moram preuzeti inicijativu!
"ja sam se došla poroditi,večeras!"ne idem na patologiju trudnoće nego u rađaonu,napravite šta god hoćete,drip,bušenje vodenjaka,ne može biti gore nego prvi puta!
gleda me žene i ko zna šta mislinije me bilo briga!šalje me u rađaonu,tamo odradim klistir,i ponovo dolazi dokt.kojoj govorim"hoću biti na lopti,ne želim ležati,ako stvarno nije nužno,želim se poroditi u sjedećem položaju!gledaju me svi skupa blijedo,ali ja ne popuštam!pristale su,ali su rekle da bi probušile vodenjak,bušite!!!kad su probušili vodenjak,Elini otkucaji su narasli,pa sam ostala ležati još 10 min.,a u međuvremenu je došao MM!odmah sam bila smirenija!donose mi loptu u sobu(to je oko ponoći),i ja i on počinjemo već zaboravljenu rutinu!on kuka kako je umoran,kako ja ne mogu rađati ko svi normalni ljudi po danu,nego u pola noći,on je pospan i da ne nabraja......a ja .....trudovi divni,traju 45 sek.prodišem,odmor oko 1.5 min. i nasavljamo tako dalje!
sestra je neprimjetna dolazi ,pita kako sam i odlazi,ostavlja nas same,a mi se zabavljamo(on,ne ja)jer sad je počelo fest boliti!priznajem mu da sam zaboravila koliko boli,a znam da će biti još gore!
ulazi sestra i nosi MM nesicu :shock: :shock: :shock: vidjela je kako je pospan,pa da se razbudiali da nikako ne daje meni,znam da ne bi i da sam tražila
![]()
dolazi me doktor pregledati,penjem se na stol,prognoza 5-6 prstijubacam pogled na sat i razmišljam,joj barem još 4 sata!
pitam kad je drugi pregled,kaže za 2 sata
![]()
sad mi više nije bilo do zabave,zovem sestru i govorim joj da bi legla,počela me boliti kična od sjedenja,i ona pristane,ali ja uvjetujem da kad se malo odmorim,ponovo se vraćam na loptu!počnem se ustajati,trud,naslonim se na rub kreveta,prodišem,sjednem jednim "guzom" na krevet,trud,prodišem,signaliziram njoj da čeka,da se ne mogu sada micati!dižem nogi da ju stavim na krevet,ona panično počinje vikati,NEMOJTE TISKATI,trud,ne mogu si ponoći,ona drži Elinu glavu ,zove druge primalje,čujem joj paniku u glasu,uspijevaju me namjestiti,MM je digao drugi stremen,ja pitam jer sad može,kaže da može,počinje izgon,pazi mi na međicu,govori mi da tiskam manje,slušam ju i radim kako kaže i evo je!!!!!MM odlazi presjeći pupčanu vrpcu(sad je već stručnjak) i stavljaju je na prsa!
ja u :shock: :shock: gotovo,ne mogu vjerovati da je to to :shock: ispitujem da li sam puka,na šta mi MM govori,samo nemoj da ja idem gledati![]()
babica mi govori da nisam,da je sve o.k i apgar 10/10!
bilo je prije 14 mjeseci,ali je još friško u mom sjećenju,bilo je onako kako sam ja to htjela i tako sam se postavila!
samo zauzmite stav i pokažite da znate što želite!
hvala babicama i specijalizantima na krasnom porodu!![]()