-
Abdukcijske gaćice dovoljne?
Sve vas lijepo pozdravljam.
Imam prekrasnu Paolu koja ima 14 mj. i prije 3 tjedna je samostalno prohodala.
Budući je mala maza bila okrenuta na zadak, pa sam bila porođena carskim rezom, 2. dan po porodu me doktor šokirao dijagnozom: obostrano luksabilni kukovi (luxatio coxae dex) te kad sam pitala što to laički rečeno znači šokirana sam bila odgovorom (mada sam poslije saznala da je to neki nenormalan doktor, nadam se da više ne radi, jer je već onda bio u 70-tima...): gospođo, to znači da vam dijete neće nikad hodati ili ako bude hodalo da bude šepalo. Ne moram vam opisivati svoj jad, šok takav da nisam bila u stanju dojiti itd...
No drugi dan me umirio ortoped (inače smo iz vž), da se sve to može abdukcijskim vježbama i takvim gaćicama.
Naravno ja sam se malo raspitala ali sam većinom nailazila na to da su ljudi trebali koristiti Pavlikove remenčiće, hodati na istezanje itd....uvijek mi se činilo da to možda ne bude dovoljno dobro rješenje.
Kontrolirali smo kukiće UZV-om i hodali na kontrole, nosili abd. gaćice do 6 mj. starosti (znači skoro od rođenja, kad smo ih uspjeli nabaviti).
Mučilo me strašno kad bude i dali bude prohodala, i nije bilo sretnije osobe od mene kad je napokon prij ekojih 3 tjedna, mj. dana samostalno prohodala. :D ....bili na kontroli i ortoped je rekao da je hod uredan, super, ali da svejedno napravit treba rtg kukova i zdjelice, da je sad 99% sve u redu.
Opet se u meni pojavio dijelić sumnnje da možda nije nešto u redu, ili možda se kakav problem može pojavit kasnije tijekom života. :/
Molim ako netko zna da mi odgovori, bit ću zahvalna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma