Znam da je o ovome već bilo govora na forumu, malo sam prošvrljala po starim temama, ali svejedno sam na sto muka...
Već od prvih mjerenja UZV, glavica tj. BPD je uvijek bila nešto veća u odnosu na ostatak tijela. Sve su ostale mjere više manje pratile dužinu trajanja trudnoće, samo je glavica bila "naprednija".
U početku nisam obraćala pozornost na to, jer doktor nikada nije komentirao ništa i uvijek je govorio da je sve ok. Da će beba vjerojatno biti velika jer smo mm i ja oboje visoki i ništa drugo..
Međutim u zadnja 3 mjerenja glavica sve više "odmiče", a duljina femura npr stagnira...
u 35+4 mjere su bile:
bpd 93.8 (38+1)
fl 66.7 (34+2)
ac 293 (33+2)
Meni se čini da su to dosta velika odstupanja...A još gore se osjećam jer sam danas završila na hitnoj u Puli (a jučer stigla iz Zg) zbog prilično smanjene aktivnosti bebe (skoro nikakve). Stavili me na ctg, pregledali, napravili uzv i htjeli me zadržati do ponedjeljka u bolnici!
Doktor je djelovao malo zabrinut zbog te glavice iako kaže da na uzv nije vidio dilatacije ni šupljine (što mi je i moj doktor svojevremeno bio rekao)...Njegova zabrinutost je na mene djelovala kao udarac maljem po glavi...
Svejedno, ne osjećam se nimalo ugodno..dapače, toliko me izjeda sve to i ne znam što da mislim..a izgleda ni doktori..![]()
Ne znam ni kakve odgovore očekujem na ovaj moj post, ali jednostavno sam morala to iz sebe izbaciti....
A ja došla s idejom kako ću se okupati i osunčati...a ono..noćna mora...