Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: uzv mjere

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno uzv mjere

Znam da je o ovome već bilo govora na forumu, malo sam prošvrljala po starim temama, ali svejedno sam na sto muka...

Već od prvih mjerenja UZV, glavica tj. BPD je uvijek bila nešto veća u odnosu na ostatak tijela. Sve su ostale mjere više manje pratile dužinu trajanja trudnoće, samo je glavica bila "naprednija".

U početku nisam obraćala pozornost na to, jer doktor nikada nije komentirao ništa i uvijek je govorio da je sve ok. Da će beba vjerojatno biti velika jer smo mm i ja oboje visoki i ništa drugo..

Međutim u zadnja 3 mjerenja glavica sve više "odmiče", a duljina femura npr stagnira...

u 35+4 mjere su bile:

bpd 93.8 (38+1)
    fl 66.7 (34+2)
    ac 293 (33+2)

Meni se čini da su to dosta velika odstupanja...A još gore se osjećam jer sam danas završila na hitnoj u Puli (a jučer stigla iz Zg) zbog prilično smanjene aktivnosti bebe (skoro nikakve). Stavili me na ctg, pregledali, napravili uzv i htjeli me zadržati do ponedjeljka u bolnici!
    Doktor je djelovao malo zabrinut zbog te glavice iako kaže da na uzv nije vidio dilatacije ni šupljine (što mi je i moj doktor svojevremeno bio rekao)...Njegova zabrinutost je na mene djelovala kao udarac maljem po glavi...

Svejedno, ne osjećam se nimalo ugodno..dapače, toliko me izjeda sve to i ne znam što da mislim..a izgleda ni doktori..

Ne znam ni kakve odgovore očekujem na ovaj moj post, ali jednostavno sam morala to iz sebe izbaciti....

A ja došla s idejom kako ću se okupati i osunčati...a ono..noćna mora...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

loonalee, uzv nije nepogrešiv! andrejčeku je duljina femura uvijek zaostajala tjedan dana za ostalim mjerama a sve zajedno je oko tjedan dana kasnilo za starosti trudnoće, na kraju se rodio dosta sitan dečkić ali savršeno proporcionalnih nogica i ostalih dijelova. :namig:

potraži drugo mišljenje i ne brini previše, sigurna sam da će sve biti u redu!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga, evo ti sa jedne njemačke stranice raspon "normalnih" mjera za 35 tjedana iako si ti već skoro 36 :/

Biparietaler Durchmesser (BPD) 87 mm (81-93 mm)
    Kopfumfang (KU) 326 mm (303-350 mm)
    Abdomenumfang (AU) 315 mm (279-350 mm)
    Femurlänge (Fe) 67 mm (62-71 mm)
    Gewicht 2550 g

Mislim da si skužila da je sve u granicama normale, a ne bih se brinula ni zbog ovih 0,8 mm većeg BPD zato što su ipak ovo mjere za 35 tjedana, a ne može se ukucati npr. 35+4, ali da može sigurno bi mjere bile veće.
    Pa i sama veliš da ste i TM i ti veći, još ako imate veće glave

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ja već bila na uzv kod čak 3 doktora i uvijek je taj nesrazmjer tu..
    Ne znam zašto, ali prije sam bila uvjerena da će sve biti ok i uopće se time nisam opterećivala...kako se bliži vrijeme porodu i kako vidim da liječnici nešto mršte obrve a neće ništa reć....to me izluđuje...i tako se neki nemir u mene uvukao...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala vesnare. Mislim da sam čak vidjela tu tablicu prije..pratila sam i tvoj topic veliki bpd i znam da ste brinuli da nije u pitanju hidrocefalus (što i mene btw. malo muči)...Ja iscrtkavam po grafikonu iz knjižice te vrijednosti i vidjela sam da one jesu unutar nekog prosjeka, odnosno između donje i gornje granice, ali me zabrinulo kad je bpd krenuo na gore a ostale na dolje...Dok je bpd bio veći a ostale mjere (iako manje)u srazmjeru pratile neku određenu putanju, to mi je bilo ok, ali kad su krenule suprotnim smjerovima..brrrrr....

..a inače, o tome ne smijem komentirati ni s mamom a ni s mm..Mami u očima odmah vidim paniku (što mene još više baci u očaj), a mm je pak u fazi negacije i uopće neće ni čut o tome...Iako se danas jako prestrašio kad me doktor htio zadržati u bolnici...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma da, može beba imati malo veću glavicu! to ne znači da postoji neki problem. vidiš da ove druge mjere zaostaju tjedan i dva i sve skupa nema baš veze sa starosti trudnoće - to ti je sve odokativno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja isto brijem da je odokativno (bar se trudim)...Doktor je čak posumnjao da je trudnoća "starija" tj. da je možda obzirom na moje neredovite cikluse i sam početak trudnoće "pomaknut"....

mah..ne znam...samo se želim smiriti i potisnuti crne misli...Ionako u ponedjeljak moram na neke druge pretrage, pa je rekao da će malo podrobnije pogledati glavicu....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

držim fige da sve bude ok i da što prije prestaneš brinuti.

heej ti sitno brojiš, uživaj još malo u slatkim trudničkim mukama :namig: a onda si mamaaa! :jeee pljes pljes:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    heej ti sitno brojiš, uživaj još malo u slatkim trudničkim mukama :namig: a onda si mamaaa! :jeee pljes pljes:
    I mogu ti reći da jedva čekam! Mm i ja jedva čekamo zagrliti našu malu Vitu :raznjež:

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mogu mislit kako ti je.....držim ti palčeve za ponedjeljak,pusica princezi u buši

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

upravo se vratila iz bolnice u kojoj su me ponovo htjeli zadržati, ali se nisam dala...Uzeli mi samo briseve i doktor me pregledao i rekao da sam se počela otvarati i da moram mirovati ako ne želim prijevremeni porod...

Glavicu nije ponovno pregledavao. Rekao je da ćemo prvo čekati sve nalaze. Samo mi je dao geonistin zbog iscjetka i sad opet čekam....

Ovaj produženi vikend se umjesto odmora pretvorio u noćnu moru

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

drži se L

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Držim tebi i maloj Viti fige!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

drzim palceve da sve bude u redu, ti miruj i cuvaj se. pusa

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nemoj se nervirati. Bit će sve u redu. Ti i tvoja Vita ste hrabre. Miruj i misli pozitivno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stigli nalazi..Nemam komentara...U urinu streptokok 10 na 5 (iako sam ga već liječila), Trihomonas na brisu (iako mm i ja nemamo odnose od početka trudnoće jer doktor zabranio, a na higijenu stvarno pazim..odakle je došla beštija pojma nemam ), manjak plodne vode...

Čekam još cervikalni bris iako sam izgubila nadu da će biti u redu, a preporučen mi je ponovni ultrazvučni detaljni pregled, praćenje bebinih pokreta, mirovanje i 2 puta tjedno ctg...

Sad sam na atibioticima i vaginaletama i zapravo jedva čekam da se vratim u Zg...

hvala vam na podršci...i ja sam uvjerena da će na kraju biti sve u redu, ali me ova neizvjesnost sada jako iscrpljuje..ne moram ni reći da oka nisam sklopila noćas....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uf, drzi se, budi strpljiva, pazi na pokrete... zao mi je sto ti je ovako pred kraj, ali jos samo malo...

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš mi je žao zbog beštija.
    miruj i sve će biti dobro. držim fige

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uh,baš mi je žao.čuvaj se i pomalo!Mislit ćemo na tebe i bebicu!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

A joj..žao mi je kaj su te problemi snašli sada pred kraj. Izdrži još malo, miruj i milki bebicu. Bit će sve super.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Situacija bas i nije bajna, no s druge strane mozda se beba pozuri... bit ce ok... ne se uzrujavat

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bilo bi najbolje kad se ne bi zivcirala da i time previse ne pozuris bebicu van. U svakom slucaju pokusaj se ne zivcirati previse.pusa

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nadam se da će sve brzo proći i da ćeš uskoro uživati u princezi.....

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Što se tiče mjera i ultrazvuka, nedavno sam razgovarala s jednom novopečenom majkom. Liječnici ju isprepadali da beba ima kratke ruke i noge i da će biti patuljak (na temelju uzv). Žena rodila potpuno zdravog dječaka!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj trudnica05 prvotno napisa
    Što se tiče mjera i ultrazvuka, nedavno sam razgovarala s jednom novopečenom majkom. Liječnici ju isprepadali da beba ima kratke ruke i noge i da će biti patuljak (na temelju uzv). Žena rodila potpuno zdravog dječaka!
    joooooj, sad ću i o ovome početi strahovati!!! Baš sam paničar..a kad si nemrem pomoći...

ajde bar sam stigla u Zagreb i sutra odmah idem na kontrolu u bolnicu...I kako su mi rekli da moram mirovati - ništa ni od koncerta "Bijelo dugme"..MM po dužnosti morao ići i nije baš bio sretan kaj neće samnom ostati....

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Citiraj trudnica05 prvotno napisa
    joooooj, sad ću i o ovome početi strahovati!!! Baš sam paničar..a kad si nemrem pomoći...

ajde bar sam stigla u Zagreb i sutra odmah idem na kontrolu u bolnicu...I kako su mi rekli da moram mirovati - ništa ni od koncerta "Bijelo dugme"..MM po dužnosti morao ići i nije baš bio sretan kaj neće samnom ostati....
    Kaj si stvarno mislila ići na koncert??? Guba!!! Mi smo isto htjeli, ali se zbog trbuha ipak nisam usudila.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi imali i karte..ali draže mi je što nisam išla..Kaže mm da je bila prevelika gužva, a i 3 sata tamo biti a smo oni kemijski wc-i...brrrrrr...još da pokupim još koju beštiju za svoju kolekciju

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja cula da je litra vode koštala 20 kn!!!!!!!!!!!!!! šokirana sam

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo da se vratim malo na temu..Jučer bila na kontroli u Vinogradskoj (Odlučila se za Vinogradsku na kraju-ne idem u Petrovu)..

Mjere su opet takve kakve jesu-dakle veća glavica, femur i abdomen "zaostaju"..Doktor međutiom kaže da nema mjesta brizi i da se nagledao takvih mjera i nek se mm i ja opustimo i uživamo u ovim zadnjim tjednima..

Svakako je naglasio da mirujem jer bi bilo više nego poželjno "izdržati" barem do 39-tog tjedna.

Dobra vijest je da su cervikalni brisevi ispali ok :smajlić koji je odahnuo s olakšanjem: , a ovaj doc kaže da on sumnja da imam Trihomonas i da su to vjerojatno samo gljivice i da je metoda kojim je uzet uzorak skroz nepouzdana, ali nek ipak završim terapiju pa ćemo vidjeti dalje...

Naravno i on se stiltao kad sam mu rekla da do jučer nisam imala potvrdu o krvnoj grupi i da me moj ginić nije slao na testove za hepatitis itd (nabrojao ih je više, pa nisam ni sve zapamtila), kao i na to da mi u trudnoći nije ni jednom uzeo papa test a citološki nalaz mi je bio loš neposredno prije trudnoće...

..eto, ja imala potpuno povjerenje u svog ginića, a sad ispada da nije baš bio temeljit...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Drži se loonalee!!!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loonalee drži se - bit će to sve za pet

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj nećak se rodio s nešto većom glavicom u odnosu na tijelo ali s njim je sve u redu.budi bez brige.a ja ti preporučujem da možda ptražiš drugo mišljenje.možda uzv nije toliko precizan kod tvog ginića.drži se.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    a ja ti preporučujem da možda ptražiš drugo mišljenje.možda uzv nije toliko precizan kod tvog ginića.drži se.

Ovaj jučer je bio četvrti ginekolog koji je gledao uzv...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Loonalee, drzi se! Daj pokusaj barem mirovati tak da bebac ne dodje prijevremeno. Bas mi je zao da si se toliko nanervirala, no izdrzi jos 2-3 tjedna. Drzim fige!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

thanx momze!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Loonalee: Draga, napravila si sve sto si mogla, sad se primiri i pripremi za porod. S medicinske strane se nema puno za napravit, ali mozes nesto drugo...bebic te sada jako treba, budi skulirana, posveti mu paznju, pripremi se za porod u smislu "idemo i to izgurat i onda ce bit sve ok". Takav stav jako puno znaci.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Oprosti lonalee, nisam te htjela uznemiriti, nego upravo suprotno, pokazati kako se često radi panika ni iz čega. Iako te razumijem. Imamo blizu termine, i kod mene pronalaze nekakve beštije, popila hrpu antiobiotika... A kaj se tiče tih uzv mjera, meni ih doc ni ne piše, znam samo težinu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ja se držim i bolje no što sam mislila...ima trenutaka kad malo posustanem, ali uglavnom brijem pozitivu:hrabri smajlić:
    Uredno pijem antibiotike i stavljam vaginalete i drugi tjedan sam opet na kontroli pa ćemo vidjeti..Puno čitam po internetu i što se tiče mjera bebe ima toliko različitih informacija..Od skroz ohrabrujućih do onih malo manje ohrabrujućih..pa sam jednostavno odlučila ne čeprkati po tome više!:umorni smajlić:

Još nas tako malo vremena dijeli od trenutka da upoznamo našu bebicu:raznježeni smajlić:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

loonalee, jednoj mojoj frendici je ginekolog bebi uzvučno izmjerio dosta veću glavu. Nakon što su se ona i muž koji je bio na pregledu uspaničili dr. ih je pogledao i rekao- pa nemate ni vi baš glavice.
    Maleni se rodio s malo većom glavom, kakvu ima i danas, ali potpuno zdrav. Genetika.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to ja mm-u kažem da će biti na njega..iako, iskreno, ni ja ni on nemamo baš neke velike glave :/
    Hvala na podršci...Ja sam uvjerena da će i naša bebica - imala ona malo veću glavicu ili ne- biti savršeno zdrava!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ma ne samo da ce biti savrseno zdrava - bit ce savrsena! Drzim fige!

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jednom davno kad se rodio moj brat mami je bio najljepša beba na svijetu! Kad je imao 4 godine srela ih je jedna mamina prijateljica u šetnji i rekla: " Ajoj, mali ti je krasan, više nema onako veliku glavu!" Mama je i danas šokirana! : smajlić se trese od smijeha: Nemaš brige, loonalee, to će biti najljepša beba na svijetu! Nakon moje, naravno! :umišljeni smajlić se lupa u prsa:

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Probaj se ne živcirati previše (iako znam da to nije moguće). Meni je Dino cijelu trudnoću bio na donjoj granici i stalno su mi govorili da ležim više na lijevom boku, moj ginić mi je rekao da je bitno da pređe 2 800g ,tjedan dana prije poroda je bio procijenjen prvo na 2600 g a nakon ponovnog mjerenja na 3100g (jer je dr koja je radila uzv bilo čudno kak je tak mali kad imam veliki trbuh i kad sam dobila 13kg).
    Rodio se sa 3500g i 52 cm i to na carski zbog nesrazmjera sa zdjelicom-na kraju je ispao prevelik da bi izašao! (Carski je bio nakon 12 sati trudova i nikakvog napretka u spuštanju bebe)
    Zato-ako imaš filing da je sve ok, onda i je!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Kad je imao 4 godine srela ih je jedna mamina prijateljica u šetnji i rekla: " Ajoj, mali ti je krasan, više nema onako veliku glavu!
    dvalj: hehehe, nećeš vjerovati, ali danas mi je frendica ispričala istu priču za svoju malu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

yvet, i ja bih trebala stalno na lijevom boku ležati, ali to mi taaako teško pada..vjerojatno je to na psihičkoj bazi jer dok ležim na lijevom boku sve me nešto pritišće, nemam zraka, sve me boli..okrenem se na desni i sve 5..

thanx cure na podršci, stvarno...

..evo ja oka nisam sklopila noćas...legla u pol 2, ustala u 2 i 15 nakon prevrtanja po krevetu..jel bio puni mjesec možda?? :/ ..i cijelo vrijeme po forumu čeprkam..heheh..što bih ja bez vas

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tako i ja l., nisam oka sklopila. Moguće da je bilo nešto u zraku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajede bar nisam jedina..heheh..:smajlić s podočnjacima do poda:...mm još spava a ja ko zombi za kompjuterom..heheh

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

loonalee, trk u krevet na jednu corku pa da se malo odmoris! meni je svako vece pun mjesec - uglavnom zaspem na lijevom boku, no uredno se probudim na ledjima.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma,evo i mene danas dr. u vinogradskoj izbezumio!!ultrazvukira me on i mrmlja si u bradu da je velik trbuh,a AC mu je nekako mali!! ja sam inace 33+6,a bip je 87mm(34 tj), ac=279mm(32tj), a fe=61mm(32tj)!! nekako trbuh i nogice zaostaju, a glave malo veca!! ma rekli su mi da na uzv-u moram racunati na odstupanja! :/ ja isto sizim jer ti nitko nece nista objasniti i sve ide ko na traci!! drzi se!!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma nemoj se nervirati bucka - meni se to ne cine tako drasticna odstupanja. no, kao sto su cure vec i prije rekle ima dosta odstupanja kada se radi UZV i kod tezine bebe i njenih mjera. mene samo nervira sto su neki od nasih doktora toliko zadrti i uzimaju tu tehnologiju kao nesto 100 % sigurno i samo te jos vise izbediraju svojom neosjetljivoscu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •