Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: uzv mjere

Početno

Zao mi je sto sam kasno videla ovu temu jer i ja imam neku rec utehe.
    Ako sam dobro razumela ti bi trebalo da se porodis 17.-tog ovog meseca?

Nesto o UZV: ja sam isla na klasicni UZV i na sam dan porodjaja moja beba je po njihovoj proceni i mera sa UZV-a imala tezinu 2900 gr. Rodila se sa 2250 gr! Mozes da zamislis kako joj je glavica bila nesrazmerna sa trupom i sve dimenzije manje nego sto je bilo ocekivano!
    A i kasnije, kad se ugojila glavica joj je bila upadljiva, ali koliko sam saznala, ne bi valjalo da nije.
    Prema tome, ako je kod tebe u pitanju klasican UZV, to nema veze s mozgom!
    A sto se tice onoga "starija trudnoca", ja sam imala 2 termina: jedan 24.12.2004, a drugi 4.1.2005. Rodila sam 21.12. Ako mene pitas, trebala sam jos da guram.

Srecno do termina pa pisi sta se desava!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako sam tek sad otvorila ovaj topic. ma sve će biti u redu. ne znaju oni sve. tvoja beba će se roditi savršena. pusa velika bebici od bemba.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zna li netko site gdje se može naći nešto više o UTZ mjerama (npr.mjere u pojedinim tjednima i sl)?

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    Zna li netko site gdje se može naći nešto više o UTZ mjerama (npr.mjere u pojedinim tjednima i sl)?
    lali, ja ti gledam na: http://www.fetalmedicine.com/18-23sc...pIII_index.htm - tu su mjere od 14 do 40 tjedna trudnoće...
    Jedino ovdje nemaš procjene težine - što se toga tiče, uopće ne gledam po internetu jer svugdje nađem da je normalna težina za određeni tjedan manja od one koja meni ispadne na UZV u bolnici, pa se bezveze brinem... Valjda težina više varira od bebe do bebe, a valjda postoje i neke kulturalne razlike, ne znam... U svakom slučaju s mjerama glavice, trbuha i femura smo unutar prosjeka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala Kristina!Valjda naše bebice bolje papaju pa su teže!! :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma evo ja jučer bila na kontroli kod svog ginekologa (privatnik) i on ništa ne komentira..ja ga pitam šta je s mjerama, on se ono isčuđava da kaj "kaj je s mjerama?"??? i ja opet ostanem :?
    Glavicu ovaj puta nije mogao izmjeriti jer je stvarno jaako nisko u zdjelici, ali je femur opet ispao "kraći" - za 35+4 a ja 38+2 jučer...šmrc...

AC je pak ispalo za 37+1, ali to mi se nije činilo tako strašno...ali svejedno...opet mi se uvukao crv sumnje i straha...

Danas sam pak bila na pregledu u Vinogradskoj gdje mi nisu gledali UZV, ali sam razgovarala s doktorom i on me tješio u pogledu "veće glavice", ali je rekao: "To da je glavica veća, a abdomen manji i femur kraći-e ONDA bi možda trebali posumnjati u mogućnost malformacije, ali ova odstupanja nisu tako strašna.." !!!!!!!???????? A ja mu kažem: pa mjere I JESU TAKVE! A on će: "Nisam stručnjak za malformacije, ali vjerujem da ova odstupanja ne ukazuju na to."

Mene te njegove riječi nisu NIMALO utješile, već sam se izbezumila (što naravno nisam htjela pokazati ni pred njim ni pred mm-om)

Osim toga javila se jedna velika dilema što se tiče termina (17.7) i poroda, ali za to ću otvoriti poseban topic da ne pomiješam teme....

Uglavnom, pokušavam se smiriti...znam da običan uzv nije pouzdan...pogoptovo jer su mi u 36+4 rekli da je beba 3140 teška (u Vinogradskoj), a jučer je moj ginić rekao da je 3200 ???? Da je u 2 tjedna dobila manje od 100 grama??

Zapravo...u totalnoj sam komi....

Početno

Normalno je da na kraju trudnoce dobija dosta manje. Sada sazrevaju drugi organi (ne secam se tacno koji).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A ja mislim da je najbolje obaviti UZV pregled samo jednom tjekom trudnoće i to ono oko 20-og tjedna da se vidi da su svi organi na broju.
    Sve ostalo tj. mjere i spol samo nas buni ili plaši, a u velikom broju slučajeva je netočno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja se s tim slažem.Naše mame i bake nisu išle na utz pa je više manje sve bilo u redu,sada nas samo zbunjuju s tim mjerama.Pa ne napreduju sve bebe jednako,kao ni što se sve trudnice ne udebljaju jednako.Najvažnije je da se probaš što manje brinuti i mazi svoju bebicu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tako i nasa bebica ima malo vecu glavicu(na tatu ), a krace nogice valjda na mamu !!! ma ti doktori nas sa jednom svojom glupom primjedbom uspiju totalno zbedirat!!!ja bi radje da taj moj iz vinogradske nije nista ni komentirao!! :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Loonalee, ja ću ti samo reći da je moja sestra prošla isto što i ti. Cijelu trudnoću je slušala istu priču i to od nekoliko ginekologa, glavica veća za 2 tjedna. Na kraju je rodila bebicu sa opsegom 35 cm što je skroz prosječna mala glavica.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Arijana, i ja se nadam takvom ishodu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eto danas s pregleda.37 tjedan,dosad sve ok.Sad nas šalje na drugi utz jer je premali AC-293 mm (abdominalni opseg).Dopisala je IUGR i upitnik-to bi bilo zaostajanje u rastu.Baš me je uspaničila.Da li utz može pogriješiti?imate li kakvih iskustava?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

loonalee, šta ima novo?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

lali meni non stop govore drugacije za iste mjere ja sam u 33tj imala mire BDP 8,8 FL 6,20 AC 28 i govore mi cas da maleni ima kratke noge a drugi kaze ma ne to je sve normalno tako da se ja vise ne zabrinjavam oko toga kad malisa izadje sve ce mo viditi nebi se ja puno opterecivala samo ces mucit sama sebe

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Darijae, ma to su gluposti s kratkim i dugim nogama. Mjerenje bedrene kosti je jedino mjernje koje mjeri DUŽINU, što hoće reč da beba može bit visoka ili niska. Mojoj curi su isto govorili da ima duugee noge jer su mjere odskakle od "normale". Ona se rodila 53 cm duga, a noge su bile proporcionalne tjelu, čak mi se činilo i malo krače.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lali, dali samo zaostaju mjera AC-a ili i ostale?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

samo AC-a ostalo je sve ok.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loli loonalee je rodila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Lali, dali samo zaostaju mjera AC-a ili i ostale?
    Samo AC,ostalo je sve ok.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam jučer došla sa kontrole, 28. tjedan, mjere BPD 65,5 (26+1), AC 22,7 (26+6), FL 53,5 (27+6), težina 1080 g, dok je pod ostalo napisao 27+2 i rekao da je sve u redu. Čim sam došla doma usporedila sam ih sa mjerama iz tablice na www.fetalmedicine.com, tu su negdje. Malo ne zabrinula frendica koja je rekla da je njena mala sa 28 tjedana imala 1300 g (rođena je sa 3850 g). Kakvi su bili vaši bebači? Ja se tješim da ako je dok rekao da je sve ok onda nema mjesta brizi, ali mali crv sumnje cijelu noć lagano gricka ... :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako dr. kaže da je u redu mislim da je u redu.Nama su mjere bile:BPD 89.8,AC 293 i FL 71.2 ( u 28. tj).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam 35. tjedan i meni je ABD 289.
    Kaže doktor da je beba malo mršava.
    Nigdje ne mogu naći koje su mjere UZV za koji tjedan normalne...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo sad sam stigla s pregleda,isto mi je dokt. rekla da je bebi premali trbuh,išla sam kod drugog doktora i sve je više nego u redu.Oni se samo igraju i eksperimentiraju na nama sa tim ultrazvucima.

Početno bpd-manji

Iscitala sam sve teme vezane za velicinu BPD i uspjela naci samo slucajeve kad su dijagnosticirane vece velicine od "normalnih". Boze, sta li smatraju mormalnim?!
    Kod nas je problem u manjim mjerama. Da li neko zna nesto vise o ovome?
    Receno mi je da su dinamika i morfologija ploda uredni, dovoljno plodne vode i CTG uredan i da se ne sekiram.
    Strasno se brinem da li ce s mojom bebicom biti sve u redu. Na svakom pregledu mi kazu da glavica raste ali ne odgovara nedeljama trudnoce.
    u 25tj BPD: 59; FE: 44
    u 28tj BPD:70; FE: 53
    u 32tj BPD: 76.7; FE: 59.6
    Nadam se da ce neka od Rodica znati nesto vise.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno jos o malom bdp

Bok malaprinceza
    Ja sam ti u 18. tjednu i imam curku od 2g2mj. Sjećam se ko jučer svoje panike zbog uske glavice, koja je barem za tjedan zaostajala za ostalim mjerama, moja doktorica nije oko toga radila paniku ali ja jesam. Naplakala sam se zbog straha a moglo je i bez toga. Sve u svemu, i muž i ja imamo usku glavu. Pa se mala rodila lijepa i normalna. Ionako su te mjere pisane kao prosjek, kad je nešto zabrinjavajuće doktori već dignu frku. Vjerojatno ti i muž ili oboje imate malo uže glave a i to je nasljedno. Nemoj se nervirati.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno jos o malom bdp

Bok malaprinceza
    Ja sam ti u 18. tjednu i imam curku od 2g2mj. Sjećam se ko jučer svoje panike zbog uske glavice, koja je barem za tjedan zaostajala za ostalim mjerama, moja doktorica nije oko toga radila paniku ali ja jesam. Naplakala sam se zbog straha a moglo je i bez toga. Sve u svemu, i muž i ja imamo usku glavu. Pa se mala rodila lijepa i normalna. Ionako su te mjere pisane kao prosjek, kad je nešto zabrinjavajuće doktori već dignu frku. Vjerojatno ti i muž ili oboje imate malo uže glave a i to je nasljedno. Nemoj se nervirati.

Početno

Videla sam da je loonalee rodila, ali da li neko ima informacija kako je bebica? Cini mi se da dosta slicnu trudnocu imamo pa me zanima da li je jos uvek ovde aktivna.
    I meni je dr rekao da mu se ne uklapaju velicina glave i duzina nogu (glava prednjaci) ali da nije strasno. Kaze da u proseku beba idealno napreduje i da je zadovoljan. Jos se i sali kako ce mali biti glavat sa kratkim nogama ali sta ima veze, nije zensko pa mu to nece biti vazno. Ja sam se onako kiselo smejala ali zapravo sam se zabrinula jer po uz bpd i fl se razlikuju za 2 nedelje sto se meni ne cini malo. Tesi me jedino sto on ni u jednom trenutku nije izgledao zabrinut.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam se onako kiselo smejala ali zapravo sam se zabrinula jer po uz bpd i fl se razlikuju za 2 nedelje sto se meni ne cini malo. Tesi me jedino sto on ni u jednom trenutku nije izgledao zabrinut.[/quote]

Samo da te malo utjesim - ne zelim ispast pretenciozna, ali mislim da nitko ne ocekuje takvog glavana kao ja! Naime, na 34+0.tj opseg glave je bio za 38tj, abdomen za 36, a noge za 35 tj. Ukupno biometrija za 36/37 tj. (2814gr.) a ja se jos nadam porodu bez epiziotomije :shock: ! Inace je trudnoca uredna i dr. me uvjerava da je sve u redu (da se samo radi o velikoj bebi), no moram priznati da ima trenutaka kad mi negativne misli prodju glavom. Sumnjao je i na gestacijski dijabetes, no pregled kolicine plodove vode je idealan pa me nije slao na pretrage. Krenula sam na preglede cesce (a 07.09. cu i do bolnice pa cemo vidjet sta dalje). U svakom slucaju, pokusavam ostati optimist i zezam se na racun svog malog kiklopa... Smijeh je najbolji kad dodju crni dani... Eto, zar razlika bpd i fl od 2 tjedna ne izgleda kao macji kasalj u usporedbi s ovim? Samo ne brini, sve ce biti ok!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo, baš pisala odgovor na istu temu u "informacije o trudnoći..". Rodila sam 14.7. curicu od 3150 gr, 49 dugačku. Glavica malčice veća, ali to nije baš uočljivo. Više ja to primjećujem. Nitko drugi nije primijetio heheh..

A govorili su mi da ću roditi bebu preko 4 kg i da ću vjerojatno na carski zbog velike glave itd itd. ..Meni je moja Vita savršena 8) samo je malo "ozbiljna" i često namrštena- valjda na tatu!! heheh

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, mozda neka zna odgovor na moje pitanje ,htjela sam cak otvoriti i novu temu da bude uocljivije , ali mi nesto "steka"...

Prije 2,3 dana na pregledu ,15+3 , svi bebini parametri su super, osim sto dr ima neke sumnje u pogledu "struktura CNS" :? Dalje mi je objasnila , da kad se vide te neke komore i pregrada izmedju njih (cini mi se na V-nesto ) da se to smatra urednim nalazom, i ona to vidi, medjutim naprijed ,laicki receno kao da postoje male izbocine (kao mali rogici) i voljela bi to jos provjeriti u 17-18 tj.
    Je li imala koja takav slucaj, znate li nesto o tome? Nije mi djelovala zabrinuto, ali je rekla da je to obicno fiziologija takva u ovom tj. ali da treba da se proprati...

Dajte me malo umirite

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

neko nesto zna ?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga a72 shvaćam tvoju zabrinutost, ali ako je dr mirna, nemoj paničariti; danas stvarno treba biti iskusan ultrasoničar za tvrditi takve stvari, posebno u tako ranoj trudnoći; već sam u nekoliko navrata čitala da je baš što se tiče centralnog nervnog sistema i građe komora uvijek bilo nepotrebnog uzrujavanja

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mandy, hvala ti a ja nigdje ne mogu naci nista o tome... :/

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo, sad smo dosli sa kontrolnog uzv ,koji je trebalo uraditi 2 tj.nakon onog prethodnog kad je dr imala neke sumnje...
    Hvala Bogu, sve je u redu sa razvojem CNS, prednje, zadnje i bocne komore,talamus i septum pelucidum...sad se lakse dise, mada je dr i prosli pregled bila mirna i rekla da je to obicno tako u tom stadijumu trudnoce, ali da se treba propratiti.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno velik bpd

s 30+5 tt bila sam na uzv i BPD je iznosio 84, na što je dr. da postoji mogućnost greške jer da nije uspio dobro uloviti glavicu, pa da ispada da je malo veća, i tu je sve ok...
    međutim, s 33+3 tt kod drugog dr. mjere su iznosile:
    BPD 93
    AC 307
    FL 68
    dr. ništa nije komentirao, samo je rekao kako mjere odgovaraju tjednima, i ja se nisam zabrinjavala, međutim sinoć sam bezveze pogledati mjere i vidim da je glavica ogromna, dakle odgovara 38 tt iako mogućnost greške je +/- 25 d (ostale mjere odg. 34+),znam da ti izmjeri nisu baš precizni, al opet me to muči....
    kakva iskustva imate s tim mjerama?

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

pozz trudna sam 33+2 i na kontroli mi je doktorica rekla kako joj je po mjerama beba malena ovo su mjere sa uzv-a BPD 89 FL 64 AC 274 AFI 13. zanima me jeli netko imao slicnog iskustva i kako se po ovome racuna duzina i tezina bebe?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ima jedna stranica na kojoj možeš izračunati mjere i usporediti sa tjednima trudnoće. Čisto da se umiriš, jedna forumašica sa drugog foruma ima isto takve mjere u 33 tt, a njoj je rečeno da je sve u redu.
    link za stranicu: http://www.gravidanzaonline.it/medic...line.html#lung

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Hvala probala sam na taj link al je na talijanskom a sa njim nisam bas naj naj..

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj mirna2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala probala sam na taj link al je na talijanskom a sa njim nisam bas naj naj..
    Probaj google translate. Znam da nije nešto,ali ipak pomogne da se koliko toliko razumije.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

na ponovnoj kontroli sa 35+1 tjedan kod drugog dr i na drugom uzv doktor rekao sve ok beba je oko2500g samo me zbunjiva na ovome gdje on piše mjere od uzv i jako se slabo razumije koji su brojevi jer je rukopis ajmeee bpd 9,17 (37+2) ac29,66(33+6) i fl ? broj nemogu pročitati( 34+2). jesu li po ovome neke njihove mjere po tjednima ili?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj mirna2000 prvotno napisa Vidi poruku
    na ponovnoj kontroli sa 35+1 tjedan kod drugog dr i na drugom uzv doktor rekao sve ok beba je oko2500g samo me zbunjiva na ovome gdje on piše mjere od uzv i jako se slabo razumije koji su brojevi jer je rukopis ajmeee bpd 9,17 (37+2) ac29,66(33+6) i fl ? broj nemogu pročitati( 34+2). jesu li po ovome neke njihove mjere po tjednima ili?
    To su ti okvirne mjere po tjednima trudnoće, uvijek ima odstupanja. Ako ti doktor kaže da je u redu, onda se ne moraš ništa brinuti. Ne mogu niti oni uvijek sa sigurnošću utvrditi veličinu i težinu bebe, zato postoje određeni parametri i odstupanja kod mjerenja.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •