Doma ne radim ništ ciljano nego svaki tjedan pomalo, pa nešto dođe na red prije, a nešto iza blagdana.
U subotu radili generalku kod moje svekrve (prozori, zavjese, tepih, kuhinjski ormari...) Uskoro će napuniti 80 i ne može to više sama raditi, a jako joj je važno da se sve obavi kao u njenoj mladosti...
Pokazala sam joj kak se čisti mikrovalna - zakipila u njoj vodu i limun... ! Eh, da, rekla je da ne treba jer sve unutra grije pokriveno, a onda sam joj pokazala kak je zgledala krpa... Bitno da je zadovoljna.
(Btw. dok su klinci bili mali, imala sam duuugo godina tetu čistilicu svakih 6-8 tjedana. Bila je dobra, ali nedajbog da čisti tehniku - u to se nije ama baš ništa razumjela... pa sam zaključila da mi se ne isplati davati lovu i opet poslije dosta toga čistit sama. Osim toga, od ljeta imam pvc stolariju pa je pranje prozora dječja igra, i sve tak... Gledam da mi ne bude preteško. Jedino je uvijek previše stvari u tom našem brlogu, pa pred Božić obično izbacim furdu.
Sad su klinci veći, pomažu koliko ih upregnem, a tradicionalno pomognemo starijoj generaciji koliko stignemo. Idući vikend ću ponuditi mami to isto... )