Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: znate li što o ovome?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno znate li što o ovome?

zna li netko nešto više o tzv.terapiji hormonom rasta?
    radi se o tome da je ped. na sistematskom zaključila da je n dosta(?)ispod prosjeka jer s 4 gog ima 14 kg i visok je 95 cm. rođen je sitniji, a nisam niti ja visina,dok mm 182 cm.malo puno sam zbunjena???

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne znam nista o terapiji, samo da kazem da mi to ne zvuci bas tako drasticno malo, pogotovo ako je od samog pocetka sitnije dete.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: znate li što o ovome?

Citiraj mrumora prvotno napisa
    zna li netko nešto više o tzv.terapiji hormonom rasta?
    radi se o tome da je ped. na sistematskom zaključila da je n dosta(?)ispod prosjeka jer s 4 gog ima 14 kg i visok je 95 cm. rođen je sitniji, a nisam niti ja visina,dok mm 182 cm.malo puno sam zbunjena???

da li vas je poslala na vađenje hormona ili uputila nekom specijalistu ? Npr. endokrinolog izračunava prema visini roditelja i spolu djeteta njegovu ciljanu visinu i nikako ne može vrijediti isto pravilo za dijete čiji su roditelji 2-metraši ili imaju 1,7m tak da mi je komentar da je dosta ispod prosjeka baš :/ .

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da,i meni se čini,ali crv me kopka.nije nas poslala još vaditi hormone,pričekat će dva mjeseca, pa nek se javimo za pregled.meni je to nekako rano, ne raste valjda od danas do sutra, razumno mi se čini razdoblje od nekih 6 mj.,znači na proljeće negdje.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to što je dijete ispodprosječne visine ne znači ama baš ništa osim toga da je niže od prosjeka, a takvih je 50% populacije. drugih 50% su iznad prosjeka što je elementarna matematika. je li ti pedijatrica još nešto rekla osim ove genijalne konstatacije?

ono što je važno znati je prati li dijete svoju krivulju rasta ili je sječe. ako je prati onda je to vrlo vjerojatno pitanje genetike koja u vrijeme predpuberteta i puberteta može promijeniti stvari u korist visine, tj. dijete odjednom može naglo izrasti i prerasti svoje vršnjake. ako dijete kroz neko dulje vremensko razdoblje (u kraćim intervalima mogućnost pogreške pri mjerenju može dati netočne podatke zato pa se zato rast kontinuirano prati dulje vrijeme) sječe svoju krivulju rasta (npr. bilo je na 50. centili pa je palo na 30. centilu) i bliži se granici normale (3-5 centila) onda je uputno otići endokrinologu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto i mi smo se sitni rodili sa 2.4 kg i 45 cm. Sa tri godine ima oko 92 cm i 13 -14 kg. Gotovo svi njegovi vršnjaci su za puno viši i jači od njega.
    Dr. je rekao da je on O.k. jer dijete raste, normano se fizički razvija. Al motorički je puno spretniji je od svojih vršnjaka.
    Smješno ga je vidjet kad u parku namjenjeno za klince od 4g. na dalje bez problema na sve sprave se popenje.
    Mi smo sitni i dinamitni. Ja sam 165cm, a muž 186 cm.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

naravno,sad mi je lakše! i on je rođen s 2800g,48 cm.do sada je pratio krivulju rasta,a trenutačno je u ravnini(nadam se da sam se dobro zrazila),a po svemu ostalom je ispred svojih vršnjaka.na sistematskom nije htio ništa nacrtatii sestri(jer mu nije bila lijepa),a onda joj se smilovao i napisao svoje ime. jezik mu lamata 100 na sat tako da ga je dr.zamolila da ušuti ne bi li mu poslušala pluća, a on:bla, bla...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •