Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: kakva je deka najbolja?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kakva je deka najbolja?

zelim kupiti dobru, kvalitetnu deku za 2 osobe (2.20x2.40 ili tako nesto) koja ce nam trajati iducih 20 godina

ono sto me totalno zbunjuje je da su 100% sinteticke deke - najskuplje, i kao najbolje, jer su antialergene? :? ima li to smisla?

trazila sam neku s vise pamuka, ali najvise sto sam nasla je 60% pamuka.

ima li vunenih deka, ili s postotkom vune?

gdje kupiti dobru deku?

ne snalazim se u tom svijetu pa ako netko ima tips&tricks u vezi super-deka molim da mi ih otkrije

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam u onim akviziterskim prodajama kupila vunenu deku, firme BWC i ne bi je minjala za ni jednu na svitu. savršenstvo.
    brat ima cilu posteljinu, vunena kao plahta i deka i to je živa milina u tome spavat.
    pa smo istu takvu deku uzeli i za L.
    od iste firme imam i anatomski jastuk s jastučnicom od vune, jastuku je skoro 8 godina i isti je kao i prvi dan kad sam ga kupila.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije da ja baš znam koje je najbolja i ja sam već godinama u potrazi za savršenom
    Uglavnom ja imam dvije od čistog pamuka, jedna je dosta tanka ali za jednu osobu kupljena u svilanitu. Možda imaju i za veliki krevet, ali s njom se baš nećeš ugrijati. Druga je kupljena u njemčiji deblja koštala jaaako puno, neka eko linija, ali definitivno nije za zimu, bez obzira što nije tanka, jednostavno ne grije. Imamo i neke koje su 60 posto pamuk, kupljene u Lesnini, one puno toplije.
    Vunene nemamo zbog neurodermitisa, mislim da bi to grbuckalo..
    Na kraju se opet zimi pokrivamo sa sintetičkom Pierre Cardin, prekrasna, bijela, topla već 5 godina izgleda dobro, ali ne stane u perilicu pa hodočastimo po praonama :/ Ovisno o dućanu košta od 700-1000 kuna.
    E jesam ti pomogla, kad nađeš savršenu javi i meni

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Na kraju se opet zimi pokrivamo sa sintetičkom Pierre Cardin, prekrasna, bijela, topla već 5 godina izgleda dobro, ali ne stane u perilicu pa hodočastimo po praonama :/ Ovisno o dućanu košta od 700-1000 kuna.
    Ove PC deke su mi prekrasne, već dugo pikiram jednu. Sad me razveselilo da i nakon 5 godina izgleda dobro.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

loryblue, koliko te kostala bwc vunena deka? zvuci super! doduse gledam na njihovom sajtu ali ne vidim deke.

pikulice, gledala sam bas tu PC sinteticku deku. izgleda stvarno dobro, u AM dodje 750 kn. ali malo me brine ta sintetika :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da, vec imamo 2 deke iz kike sa 60% pamuka i ne griju bas dobro :/

loryblue, znas li imaju li jednobojnih vunenih deka? i ima li vecih deka, na ovoj stranici http://www.bwc.hr/product_detail.asp...Modern_Art.jpg opisuju samo deke 135x200 sa motivom?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a popluno od perja???

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čuj nisam luda za sintetikom , ali jesam za toplinom, ispod ti je plahta i dijelom preko gornjeg dijela pa je koža u dodiru samo s pamukom....
    Poplun mi je sa sintetičkim punilom, jer smo alergičari i ispod njega se znojim, ispod ovoga ne.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    a popluno od perja???
    imam poplun. zelim bas deku, ono bacim ju preko popluna kad nam je hladno, i tako to.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A pokrivac od frotira?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to je za ljeto super, ali nikako nije dovoljno toplo.

zasad mi samo ovi vuneni i antialergijski dobro zvuce, cekam loryblue da se javi s dodatnim informacijama

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kakve ti poplune imas, ili bolje receno koliki ti je minus u kuci kad ti na poplun treba jos nesto tako debelo?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Samo da kažem da ovu temu sad gledam potpuno drugim očima

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da se prikrpam, kad ste već skrenuli na poplune :D
    baš sam u potrazi za jednim, spavaću sobu ne grijem i volim imati odškrinut prozor, ali ipak nije prehladna, tako da bi htjela jedan poplun srednje debljine. I po mogućnosti neke razumne cijene.
    Baš sam gledala jedan od kašmira, predivan je ali je cijena preko 2000 kn.
    To mi se čini malo too much.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Samo da kažem da ovu temu sad gledam potpuno drugim očima

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Felix draga, hoćeš tu toplu deku preko popluna, hajd da nisam ja najsmrzutija na svijetu :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo da napomenem, da ja uopće ne mogu ni dirati te sintečke deke, ne znam - užasno mi je iritantan dodir (ove Pierre Carden i sl).
    mi smo za vjenčnaje dobili prekrasnu, pravu vunenu deku - onu woolite kvaliteta piše na njoj, i super je. onako smeđa, sa zlatnim, svilenim obrubom.
    koristimo je, onako, kad je pretoplo za poplun, a još prehladno za ove pamučne dekice, u proljeće i na jesen.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    i da, vec imamo 2 deke iz kike sa 60% pamuka i ne griju bas dobro :/

loryblue, znas li imaju li jednobojnih vunenih deka? i ima li vecih deka, na ovoj stranici http://www.bwc.hr/product_detail.asp...Modern_Art.jpg opisuju samo deke 135x200 sa motivom?
    ne znam ti ima li bwc jednobojnih jer je moja s konjima (iz ovog tvog linka).
    ali je brat uzeo kod druge firme i njegova je jednobojna (i ta kao vunena plahta i gornja deka). kad dođe s posla pitam ga kako se zvala ta firma. on je za njih radio pa će znat i ima li velikih dimenzija.
    ova moja je koštala 500 maraka, a jastuk s vunenom jastučnicom 250 maraka (onda sad računaj kad sam je kupila). ali se svaka lipa isplatila.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam dobila na poklon prekrasnu 100% vunenu deku koja je dupla... ima kao ljetnu i zimsku stranu... poprilično je debela, ali nevjerojatno da mi je po zimi super toplo (veliki sam zimogrozac), a po ljeti je odlična za pokriti jer se uopće ne znojim pod njom niti mi je vruče.

Sada je trenutno spremljena jer imamo mali krevet, a MM ne može podnijeti nikakvu deku jer je odmah u mlaci vode...

Ne mogu se sjetiti koji je proizvođač samo znam da je koštala oko 1800 kn i da ima poseban način održavanja... tj ne pere se u mašini za rublje... isto ima neku woolite i još nešto eko...

E da... netko je spomenuo da ne vunu radi dermatitisa... ova deka je super mekana... uopće nije pikava kako bi čovjek mislio.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam dvije Vuteksove Ambasador deke sa 60 posto pamuka i super su mi. Inače, mrzim poplune pa se pokrivamo samo s dekama i to kad je jako zima još preko te dvije prebacim neku sintetičku debelu. Velika prednost kod ovih djelomično pamučnih mi je ta što i ova najveća (mislim da je i šira i duža od 2 m, ne znam točno dimenzije) stane bez problema u perilicu, fino se osuši na zraku i ugodna mi je za košu, a kad su dvije u kombinaciji dobro i griju. Od ove debele sintetičke izludim jer je manjih dimenzija, a ne stane u perilicu, preteška za pranje na ruke pa je nosim na pranje u kemijsku - 120 kn!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mla Sirena, kod nas je pranje velike deke(mislim negdje 220 sa 230) 60 kuna :shock:

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moram provjeriti doma, no msilim da imam deku Vuteks, 100 % pamuk :/
    Ali, tanka je, više prijelazna.
    Po zimi se pokrijem jorganom.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Mla Sirena, kod nas je pranje velike deke(mislim negdje 220 sa 230) 60 kuna :shock:
    Je, znam da ima i jeftinijih, ali mi baš i nije najjednostavnija opcija šlepati tu ogromnu dekurinu tramvajem po gradu :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Pa kakve ti poplune imas, ili bolje receno koliki ti je minus u kuci kad ti na poplun treba jos nesto tako debelo?
    imam nove, ali ne pretjerano kvalitetne i ne bas tople poplune. a spavaca soba na sjever, toplana po noci gasi grijanje, i u 5 ujutro cvokocem zubima. srecom pa imam dva muska radijatora oko sebe, ne znam kako bih inace...

sad ne znam vise sto da mislim. najradije bih vunu, ali mm ce sigurno staviti veto zbog cijene. :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    imam nove, ali ne pretjerano kvalitetne i ne bas tople poplune. a spavaca soba na sjever, toplana po noci gasi grijanje, i u 5 ujutro cvokocem zubima. srecom pa imam dva muska radijatora oko sebe, ne znam kako bih inace...

sad ne znam vise sto da mislim. najradije bih vunu, ali mm ce sigurno staviti veto zbog cijene. :/
    Pa kupiš si onda 2-3 pamučne deke i cjenovno će ti biti povoljnije, a i zahvalnije za održavanje (ak se ne varam, ovu veću smo platili oko 400 kn).

Mi se po najžešćoj zimi pokrivamo s te dvije tanke pamučne i jednom debelom sintetičkom dekom, poplune ne podnosim i nije nam zima (doduše, MMu je uvijek zima, ali nije do deka, nego se on po noći raskrije )

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi imamo bwc cijelu posteljinu ovakvu, i vjerovali ili ne na +30 i na 15 stupnjeva (koliko nam je u stanu noću preko zime) pokrivamo se istom dekom :D

Skup, preskupo, ali vrijedi svake lipe, osobito madrac i jastuci koje smo dobili uz taj komplet...

Ali održavanje/pranje/čišćenje u potrazi sam za pametnim riješenjem

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj znam da ima onih koji se kunu u vunu i vunene deke, znam da moja svekrva je svoje strasno puno platila, znas ono ekoloski i lijeci i kaj ja znam...
    cak je i mene navukla da kupim, tak da u najgorem slucaju mos kupit moju, ali je doduse jednostruka, jer se meni cini preteska i prevruca i linja se...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zasto ti ne pase, u cemu je problem?
    jednom sam spavala pod vunenom dekom i znam da mi je smetalo sto je jako teska. ali bilo je jako toplo ispod nje, to definitivno.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mrzim deke bilo koje vrste! I pri samom spomenu deke, odmah su mi pred očima grinje svih vrsta i dimenzija, prašina u različitim oblicima čestica... i odmah se sva naježim...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a zasto ti ne pase, u cemu je problem?
    jednom sam spavala pod vunenom dekom i znam da mi je smetalo sto je jako teska. ali bilo je jako toplo ispod nje, to definitivno.
    pa kazem, vruce mi je, teska je i linja se, bude puno prasine od nje ispod kreveta, obican pernati pokrivac je moj favorit, iako mi se muz tuzi da je pomalo alergican na njega. u principu nema neke vece greske u takvom vunenom pokrivacu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •