-
Visak mlijeka !!!
Imam bebicu od tri mjeseca i uspjesno i iskljucivo samo dojim!! :D Bebac je prije par dana poceo spavat cijelu noc.Zaspi oko pola devet i do jutra a ja se vec nakon dva sata budim jer su mi cike doslovno krcate,bolne i kvrgave.mlijeko samo curi!Par puta sam ga dignula iz krevetica,stavila na ciku da si ponjupa!I on fino poklopa meni olaksa i natrag zaspi.Nakon dva sata ista stvar s drugom cikom.Ja njega opet na ciku...E sad si ja mislim da li da ja njega budim,(zapravo on se niti ne probudi nego pocica i natrag u san)ili da se izdojim?!Turbo mi je zal se izdajat,nedaj Boze to mlijeko bacit,umjesto da on to popapa!!A opet mi je zao da mu par puta prekidam spavanje!A btw preko dana je na ciki svaka dva tri sata!Sta da napravim????????
-
ako se izdajas, nikako se nemoj izdajati do kraja i ne onu cicu koju je beba popapala. jer time bi navukla jos vecu produkciju mlijeka.
kad osjetis takvu nelagodu od jako prepunjenih dojki, mozda postoji neka opasnost od mastitisa, pa trebas paziti. u takovj situaciji, kad je toliko prepunjeno da osjecas nelagodu, daj bebi da malo isprazni (kao sto si vec radila) ili se izdoji tek toliko da napetost popusti. mlijeko ne moras bacati, mozes zamrznuti za neke buduce kasice.
ali kako se ponuda i potraznja stalno prilagodjavaju, za koji dan ce se produkcija mlijeka malo smanjiti upravo zbog toga sto su ti se sad nekoliko puta prepunile. zato sad malo balansiraj, i pricekaj 
a mozda ce bas beba u slijedecih par dana htjeti vise sisati pa ce mlijeka biti upravo koliko treba.
-
Pa to se bojim da mi se ne smanji produkcija mlijeka pa da malo po malo ostanem bez njega!Valjda ce se to nekako izbalansirat!!!Ima izgleda da cica samo po danu a da se po noci mlijeko ne radi?Kak to ide?
-
kad se smanji produkcija, onda samo beba cese sisa i jace prazni dojku, pa se za koji dan produkcija opet poveca.
to je zivi proces, stalno se prilagodjava potrebama djeteta.
nema SANSE da ako jednom imas dovoljno mlijeka i dalje dojis na zahtjev i iskljucivo, ako pratis bebine potrebe, da mlijeka nestane.
bilo da se produkcija smanji nakon nekoliko ovakvih prepunjenja, bilo da beba odjednom poveca potrebe - za koji dan-dva tri intenzivnog dojenja se tome prilagodi i produkcija mlijeka, poveca se koliko treba.
-
E sad mi je lakse zato jer bi ga stvarno SAMO dojila jos neko vrijeme!!A kod prvog bebeca sam zeznula dojenje:mislim dojila sam ju do devet mj.a u pocetku se samo plakala pa mi je patronazna predlozila da joj dajem dohranu i ja u neznanju pocnem sa (kršitelj koda)om!Ali sam zato sad oboruzana svim mogucim informacijama sto se tice dojenja!Naravno ovaj forum mi najvise znaci zato hvala!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma