Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: vremensko tjajanje dojenja

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno vremensko tjajanje dojenja

:? imam bebu od 2 i po mjeseca i do sad je sve bilo uredu sa dojenjem međutim zadnja 2 dana siše na jednu stranu najviše 5,6 min. toliko i na drugoj i neće više. hranim ju kad traži a to je svaka 2 do 2,5 sata i čini se zadovoljna.

je li moguće da za tako kratko vreme popije dovoljno mlijeka, da li da se izdajam jer se bojim da će mi se smanjiti proizvodnja mlijeka?

napominjem da je prije sisala po pola sata najčešće i do 45min. odkud sada takav preokret jer sve radim isto nismo promjenile ni način i mjesto dojenja.

ima li tko kakav savjet? :?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako ti se bebica čini zadovoljna nema razloga za brigu.
    Bebe rastu, postaju snažnije i usavršuju tehniku sisanja, tako da je najvjerojatnije sve u redu. Još je i jedan faktor u igri: do sad je cika bila broj 1, a sad bebica otkriva svijet oko sebe, nema toliko vremena za ciku i maženje.

Koliko bebica ima popiškanih pelena dnevno?
    Kako napreduje u težini?

Ne moraš se izdajati, mlijeka će biti koliko ona posiše, znači koliko joj treba.
    Važno je da joj, kao i dosad, daješ kad traži.

Za usporedbu, moja malena je cijeli život sisala po 5-6 minuta, od rođenja. Super je napredovala, ali je bila ko usisavač

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ima 5-6 upišanih pelena i redovnu stolicu 3-4 puta na dan. dobro napreduje u kilaži do sada a ovako kratko sisanje ju drži tek 2 dana pa ćemo još vidjeti kako će biti. uplašila sam se da to nije štrajk dojenja?
    :?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: vremensko tjajanje dojenja

Citiraj kaillasa prvotno napisa
    :? imam bebu od 2 i po mjeseca i do sad je sve bilo uredu sa dojenjem međutim zadnja 2 dana siše na jednu stranu najviše 5,6 min. toliko i na drugoj i neće više. hranim ju kad traži a to je svaka 2 do 2,5 sata i čini se zadovoljna.

je li moguće da za tako kratko vreme popije dovoljno mlijeka, da li da se izdajam jer se bojim da će mi se smanjiti proizvodnja mlijeka?

napominjem da je prije sisala po pola sata najčešće i do 45min. odkud sada takav preokret jer sve radim isto nismo promjenile ni način i mjesto dojenja.

ima li tko kakav savjet? :?
    Ovo boldano: zašto joj mjenjaš stranu nakon 5 - 6 min?
    Ako siše tako kratko, a ti imaš dojam da nije posisala dovoljno, nemoj joj odmah nuditi drugu dojku, ponudi joj opet istu.
    I tako stalno unutar 2-3 sata - uvijek ista.

Jer ako stalno mijenjaš strane dobiti će samo ono vodenastije mlijeko koje je na početku, a do masnijeg neće doći.

Obzirom na popiškene i pokakane pelene, ide vam dobro.

Naši su podoji npr. iz početka trajali 10 - 15 min. da bi već sa 2 mj. aktivno sisao točno 4 minute i tako je i dan danas.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

do prije par dana sisala bi jednu dojku oko 15-20min kako- kad i kad bi prestala dala bi joj drugu tako i sada. kad prestane nakon tih 5-6min. neće više sisatu istu i onda joj ponudim dr. i nju posiše isto tako nabrzinu i neće više ako inzistiram plaće ali neće sisati.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nemoj ništa forsirati. Daj joj ako zatraži.
    Pelene su super

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kaillasa kod nas je slicna situacija samo sto se nama skratilo sisanje sa 3 meseca. Pre je sisao po 15-ak minuta, a sada doslovno 5 i onda se odmakne gleda u mene i nema sanse da ga vratim natrag. Pokusala sam ga dignuti da podrigne pa mu dati jos, ali je on to samo izbljuckao. Inace sisa na jednoj dojci pa onda drugi podoj na drugoj (zbog onog masnog mleka pri kraju). Nemoj da brines, ako ti je posle vesela i zivahna nema sanse da je gladna

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ista stvar, sa 15-20min na jednoj cici je prešao na 5-6min, i to jednu cicu svakih 2 -2.30h... čini mi se da je dobio kilu u mjesec dana... vidjet ćemo sutra!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mlađa je uvijek tako kratko sisala, po 5, 6 minuta.
    I kao mala bebica.
    Ja bih joj isto dala drugu kad osjetim da je prva "prazna".
    Super je dobivala na težini.

A starija je sisala po 45 minuta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj sin je tako sisao (5-6min) samo u one dane kad sam imala menstruaciju. Izgleda da mu nešto nije odgovaralo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moji su oba oduvijek sisali vrlo kratko(osim u onih prvih 5-6 tjedana) i to kratko mislim otprilike 3-4 minute
    quote="Honey"]Za usporedbu, moja malena je cijeli život sisala po 5-6 minuta, od rođenja. Super je napredovala, ali je bila ko usisavač [/quote]
    potpisujem

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nama od samog početka podoj ne traje duže od 5 min, sad dojimo ujutro i pred spavanje i to traje maksimalno 2 min!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj kaillasa prvotno napisa
    uplašila sam se da to nije štrajk dojenja?
    Ne brini se, nije štrajk dojenja. Onda ti bebačica ne bi htjela sisati, eventualno dok je uspavana. Ovako, ako ona traži, ti joj daš, ona popapa, zadovoljna i vesela, nije štrajk
    Vidi ovaj tekst o štrajku.

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja do nekih 3 mj cikila po sat nekad dva.
    naglo prešla na cikenje po 5 min i to samo jednu ciku.
    od nekih 4 mj ciki po 10-15 min svaku ciku.

razmak između dojenja je uvijek bio 2-2,5 sata (osim ak baš spava).
    jedino smo imali skok pa je cikila skoro svakih sat... prošlo kak je i došlo...odjednom...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

:D hvala cure na javljanju beba lijepo jede. kako kada neka 10min nekada 20min :D uglavnom dobro napreduje a brojim pelene pa je sve ok

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo da se i ja javim. Moj mladji sinak sada sisa po 10-tak minuta, kad se rodio pa negdje do 6-tog mjeseca je to bilo po 5-6 minuta. Razmak je bio, a i sada je oko 2-2,5 sata!
    Dok je stariji sisao po pola sata do 45 minuta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •