Eto i mene ovdje a mislila sam da ce ici sve savrseno. Citam razne postove vec 2 sata ali sam odlucila ipak napisati o cemu se radi i zamoliti za savjete.
T. se rodila sa 3140 i od onih startnih problema (uvucene, raskrvavljene i bolne bradavice) uspjele smo savrseno dojiti. Izasla je iz bolnice sa 3070gr. Na prvoj kontroli sa mjesec dana imala je 3980gr a dva tjedna kasnije 4320gr. Problem pocinje prekjucer, naime dozivjela sam veliki stres i tocno od tada vidim da imam manje mlijeka - sada se vjerovatno pitate kako vidim - grudi mi se vise onako ne napuhnu, kada cika nema vise mlijeka oko ustiju tj. da curi na sve strane, trazi ciku svakih pola sata/sat, jucer nije uspjela nista spavati tokom dana a inace super spava. Jedino se jos nije poremetilo nocno spavanje koje je od prvog dana savrseno (spava po 6-8 sati u komadu) mada imam muku sa uspavljivanjem.
Jedino sto znam da ju trebam sto vise na prsa stavljati i da cu tako odrzati mlijeko ali me strah da je stres ipak jaci. Da vam ne pricam da od same pomisli da bi mogla izgubiti mlijeko i prestati dojiti T. sa dva mjeseca placem.
Prije nekoliko dana je pocela i gurati rucice u usta, ali koliko sam procitala to je ok i ne znaci da je gladna, ali jucer sam je morala 4 puta presvlaciti jer su rukavici bili skroz mokri koliko trpa ruku, i kada je stavim na prsa odmah pocne jako vuci ali moj osjecaj je da nema dovoljno.
Molim za savjete...da li da se izdajam da potaknem vecu proizvodnju, da li da je stavljam na prsa svaki puta kada stavi rucice u usta, pijem caj za dojilje i nadam se barem maloj pomoci od njega....
Ne zelim prestati...
Hvala na savjetima!!