-
Šampon kod neurodermitisa/psorijaze
Koristi li netko kao neutralni, svakodnevni šampon ili kao tjednu/mjesečnu terapiju?
Što možete preporučiti iz prve ruke?
Hvala.
-
Ja znam dobar za seboreju ako to spada u istu kategoriju.
-
-
nemam psorijazu, ali imam strava osjetljivo vlasište i kad sam pod stresom (stalno) je gore..
pred mjesec dana sam otkrila u ljekarnama Ducray i to mi je preporod. Glavu tj kosu perem apsolutno svaki dan i porije me znala svrbit glava pa bi se drapala do krasti. S ovim šamponom je to nakon tjedan dana nestalo i sad mi je skroz ok.
eto, ako pomaže..
-
MM je koristio Ducray ali njemu recimo nije pomoglo za seboreju a sad koristi Artego extracto care (šampon je protiv peruti) + ampule (sve nestalo u trenu).
-
Ja sam sve strpala u isti koš, a da sam razmislila sjetila bih se da bi se to vjerojatno moglo zvati seboreja, ta suhoća i prhutanje vlasišta.
Psorijazu nema, sva sreća (to ja za sina) ali ima neurodermitis.
Počeo je svakodnevno prati kosu i vidim da mu se strašno ljuska vlasište, a bome se i crvenjeti počelo. Kako on nema milosti, grebe se do krvi.
Inače mu je koža koma suha, zimi neizdrživo osjetljiva. Stavlja si parfem po vratu i točno na tim mjestima ima ekceme koji se ne daju maknuti već tjednima.
Znači Ducray. To dolazi sigurno u bočici od 150 ml, jeli tako?
I s njim pereš svakodnevno, Sun?
-
Da, svaki dan perem, ja jednostavno ne mogu izdržati da ne operem.
I točno ovako kao i tvom sinu mi se pojave ekcemi od tih nekih agresivnih stvari kao što je parfem.
Meni je Ducray spas. Slučajno sam ga otkrila jer jmi prijateljica radi u apoteci pa mi daje razno razne uzorke.
Postoje dvije vrste, ja uzimam onu za osjetljivo vlasište - taj je šampon bijele boje, dok je onaj drugi proziran. Košta oko 70 kuna, sad sam nedavno u Italiji našla i veliko pakiranje.
Možda da probate tražiti u a'poteci uzorak pa da isproba. Ja sam osjetila olakšanje već nakon par dana.
Kad perem kosu onda si tu pjenu razmažem i po licu i dekolteu, baš mi ful paše taj šampon. ..
Sad sam ga nahvalila kao da radim za njih, ali fakat mi je olakšao, probala sam dosta toga prije i uvijek isti problemi.
-
-
uf ne znam ti odgovoriti na to s militražom, ja sam od onih koji ne znaju ništa procijeniti odokativno (rekao bi MM oko puta pi)
ali podosta se pjeni pa nije potrebno puno ga stavljati.
A ako mu bude super kao što je meni mogu ti pokušati idući put u italiji nabaviti za iste pare veliko pakiranje pa poslati
-
-
AM, ja imam grozno vlasište.
Otkako imam Vichy Dercos šampon protiv peruti, super mi je.
Kod mene je riječ o seboreji. Dermatologica mi preporučila ovaj šampon i kremu od Bio Derme, Sensibio, tako nekako...
-
Sad sam išla malo čitati o Ducrayu, pa vidim da smo mi već kupovali neke stvari iz njihove kolekcije (Pierre Fabre) za njegu kože, A Derma je bila.
Probat ćemo prvo s njim.
Anci, hvala.
Čekaj, jeli to krema baš za vlasište ili njegu lica i vrata?
-
ja stavim i na vlasište i po rubu skalpa
ja imam uz rub kose pa tu namažem
tako mi je žena rekla
-
Aj kad vidiš kako se točno zove, pa mi napišeš, pliz.
Jel nije jako masna, onako sjajeća? Jel ako je, neće se htjet mazat.
-
-
Nije masna uopće.
Lagana je
http://www.pharmatheka-consult.hr/Bioderma.html
Klikni lijevo na Sensibio
-
-
oduvijek imam psorijazu i oduvijek koristim dječje šampone za kosu.
Eucerinovi su sasvim ok
Uriage...sasvim OK
Ali meni najviše pašu dječji šamponi od Bubchena ili Nivee
-
e da taj dercos je isto navodno dobar, nisam nikad probala, ali čujem da ga hvale
-
Ima neka krema za psorijazu od Pere Anticevica "Api-herba" Draskoviceva 60,al dalje ne znam (cula na TV)
-
Osoblje foruma
Moram pohvaliti Ducray. Probala sam taj za osjetljivu kozu kad se nisam mogla rijesiti suhoce vlasista, svraba i nekakve cudne prhuti i stvarno mi je pomogao. Jos uvijek ga koristim svako toliko, kad zagusti.
-
Za psorijazu je mom tati pomogla krema Labolan sad su mu laktovi k'o u bebe.
-
Kupila Ducray Elution, 200 ml. 56,60kn, za početak.
-
Osoblje foruma
Gdje to? Nisam nikad prosla ispod 70-ak...
-
U Dvoržakovoj ljekarni u ulici Slavenskog, u Prečkom.
I ja sam se iznenadila.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma