Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: stolica

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno stolica

Danas se moja mrvica pokakila nakon tri dana no to nije tako prvi put.Ono što me malo zabrinulo je što je stolica malo zelenkasta i čini mi se sluzava.Inače ima rjeđu stolicu i nešto zeleniju,ali kad ga obrišem i operem na maramicama i vati ostanu žuti tragovi.S obzirom na to, tome nisam pridavala preveliku pažnju jer je tako otkad smo došli iz bolnice.Međutim danas sam se malo zabrinula.MM kaže da to nije ništa,da je to sve ok.Inače je Josip vesela beba,ne prevelikih zahtjeva,ne plače osim kad je gladan,a ne dobije odmah siku,uglavnom dobro spava uzdignutih ručica.
    Je li to možda stolica gladi,je li kakica oksidirala ili nešto ozbiljnije?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj F koji sad ima 7 mjeseci ima zelenkastu stolicu cesto...cak smo mu stolicu slali na analizu ali hvala Bogu sve je uredno.
    trazila sam i puno puta info o tome po internetu i zakljucci su slijedeci:

- zelena stolica moze biti ako dijete ima nuzdu nakon pauze od par dana, tacnije ako se hrana zadrzava duze u crijevima
    - ako je dojena beba, u slucaju da je majka pojela neku novu vrstu hrane na koju beba reaguje....isto tako se moze javiti i sluzava stolica
    - ako je na adaptiranom mlijeku - u slucaju da ono sadrzi dodatak gvozdja

e sad, ako te info nisu tacne koje sam ja pronasla onda nije tacno ni ovo sto ti pisem

ima jos puno razloga koje sam ja vec sad poprilicno zaboravila
    mozes ukucati u pretraznik "zelena stolica" pa ce ti izbaciti dosta topica sa ovom temom...i ja sam bas citala

sve u svemu bitno je da li je ta zelena stolica sad stalno ili samo ponekad
    ako je ponekad nemas sta da brines

mom F je 90% zelena stolica ali sad je to jer pije adaptirano preko dana koje je obogaceno gvozdjem

nadam se da sam ti bar 1% pomogla

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čitala sam u knjizi 'Prirodno i zdravo za bebe i malu djecu' da zelena stolica često upućuje na puno voća u prehrani, a ne na zloglasne 'stolice gladi'! (to sam se interesirala kad je moja sa šest mjeseci počela jesti voće pa se sve zazelenilo ).
    Možda mama papa puno voća u ovo ljetno vrijeme pa ju beba cinka

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Aha, a što se tiče razmaka od tri dana, ako dojiš, čisto normalno (ma budi sretna da ne trebaš čistiti tolko često )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj mali kaki svaki peti dan, i to od rodjenja je tako. Kazu da to nije zabrinjavajuce za djecu koja su iskljucivo na majcinom mlijeku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •