Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kako se snalazite kao samohrani roditelji

Datum pristupanja
    May 2005

Početno kako se snalazite kao samohrani roditelji

Evo otvaram novu temu zanima me kaako se snalazite kao samohrani roditelji , kakao organizirate brigu oko djece , kako stignete sve napraviti što je potrebno . Ugklavnom dali vam je lakše ili teže sada kao samohranim roditeljima .
    Ja se naj više bojim da zbog zdravstvenog stanja koje znate i smai nije naj bolje neću moći svom malenom biti maamica kakvu zaslužuje i bojim se uopće što ako mi se nedaj bože desi nešto ozbiljnije.
    Koliko pomažu udruge samohranih roditelja i ima li tko iskustva sa udrugom .
    Svima od srca puno hvala za sve lijepe rijeći podrške.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zbog kaosa u glavi i stalne navale emocija ne mogu pisati i opisati što se sve izdogađalo između mm i mene, samo ću se pridružiti vlatkapeno sa pitanjem kako se snalazite? I iako se mm i ja razilazimo u miru, znam da me ono najteže tek čeka. Da li koja od vas ima miran odnos sa bm? Tu mislim na komunikaciju bez svađa, normalni razgovori i dogovori oko viđanja djeteta i sl. Kako to funkcionira? Jer jedno je htjeti to i imati neko viđenje, a nešto sasvim drugo je kada se to stvarno i dogodi. I ono što me najviše zanima, a to je kako djeca? Svako dijete je individua i reagira na svoj način, svjesna sam da nema pravila, ali me zanimaju iskustva. Cure hvala!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vlatka, ne znam kako izgledamo našim prijateljima, ali iz moje perspektive snalazimo se odlično.
    Fran ide u vrtić od 7:30-16. Ja radim od 7:45-15:45.
    Dok je bio mali kao tvoj sin, nakon vrtića smo se družili s prijateljima i puno šetali.
    U 19 bi nam počele pripreme za spavanje (večera, kupanac, spavanac).
    U 20 spavanac, kako tad, tako i danas kad ima skoro pet godina.

Sada srijedom i petkom ima aktivnosti pa te dane nakon njih odmah idemo kući na igranje, a one dane kad nema ništa, nakon vrtića se ostanemo malo poigrati s društvom ili prošećemo do grada.

Teži trenuci su kad je bolestan. Žao mi ga je kad je bolestan i tužna sam kad ga vidim jadnog i klonulog. Vjerujem da bi mi bilo lakše kada bi tu brigu mogla podijeliti s partnerom, ali zato su tu prijetelji.

Što se tiče pomoći udruga ili institucija, mislilm da je odlična ona: "Pomozi si sam i Bog će ti pomoći". Nije da sam tražila, pa da to govorim iz iskustva, već je moj stav, općenito, u životu takav.

Kad oboje pokleknemo pod virozama, uleti mi baka.

Kad moram nešto hitno obaviti uleti mi draga prijateljica ili njena dva velika sina koje Fran obožava (s dečkima imam dogovorenu satnicu tako da si ipak piknu mali đeparac iako bi oni Frana hendlali i bez kune).

Iako smo mi od samog početka solo, ja znam da je za mene bolje tako nego imati partnera koji to zapravo nije.

Uvenula bih u vezi u kojoj sam s nekim, a zapravo sama, ovako dišem život punim plućima.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga moja tweety hvala ti na postiću i da moram reći da se slažem sa tobom da je bolje biti sam sa djetetom nego imati pored sebe partnera koji to zapravo i nije . evo na primjer danas mi je MM rekao kako on zapravo i priželjkuje ovaj razvod i da je to cijelo vrijeme želio a to znam , no ja sam bila ta koja sma bila zaljubljena u krivu osobu .
    Zapoćela je nova godina i od danas okrećem novi list u svom životu , posvetit ću se svom sinu i jednoj osobi koja mi strašno puno znaći , osobi koja mi je pokazala da vrijedim kada su me svi blatili i ocrnjivali . Ja na žalost nemam svoju obitelj u blizini tako da će mi biti teže u nekim situacijama ali imama puno prijatelja koji će mi uskoćiti ako zatreba . Jućer mi je bilo jako teško i bila sam tužna ali onda sam se sjetila jedne meni drage osobe , bacila pogled na sliku koja mi je na zidu i ojećala se bolje čak smo mali i ja plesali .
    MM nije niti čestitao novu godinu ali to nije niti važno jedna meni draga osoba sjetial se malenog i mene i to mi daleko više znaći

SVIMA NA OVOM PDF-U JAN-RENATO I MOJA MALENKOST ŽELIMO SVE NAJ LJEPŠE I NAJ BOLJE ZA 2009 GODINU.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mm je ovih dana predao papire za razvod.dugo se čekalo,ali on je odlučio to završiti. nije lako biti sam i obavljati sve dnevne dužnosti,posao, i onda još puno snage uložiti u dijete koje ne zaslužuje niošta manje. ja se dobro snalazim iako je stvarno teško, i to ne zna onaj koji to nije prošao. no eto u nekim stvarima sam se promijenila i upoznala onu stranu sebe za koju nisam znala,a to je da mogu sama. A kad te tvoje dijete zagrli i kad vidiš koliko te treba ma nema toga što je teško I tako smo iz dana u dan jače jel tako cure?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi se nećemo razvoditi, jer se nismo ni ženili,hi,hi.. ali sam ja zadnji dan stare godine odlučila završiti tu priču.
    e sad ja sam u "povlaštenom" položaju, jer sam ja već 9 godina ustvari solo, jer je gospodin radio u drugom gradu. tako da se ja nosim s dvoje djece, poslom i svim što to nosi već godinama. i cure moje da vas utješim sve se može kad se hoće...naravno da je lakše kad imate bake i djedove, ili makar frendove..po moje klince svi su dolazili u vrtić, čuvali ih kad je trebalo..sve će biti dobro..ja znam da mi to možemo...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

drage moje htjela bih vas nešto priupitati , Prijateljica mi je rekla da samohrani roditelji imaju pravo na novćanu naknadu za dijete do 8 godine
    sada me zanima kakao toćno mogu ostvariti ta poava .Dali netko od vas ima kakve informacije, bilo bi mi od velike pomoći .
    Inaće maleni i ja smo dobro , hvala dragom bogu i anđelima . Još devet dana do prvog ročišta a toliko stavri za srediti , treba naći nekof da prićuva malenog dok sam na sudu . Poslije riješavati hrpu papira cijela gužva ali neka isplatit će se .
    Pozdrav svima i još jednom hvala na svim potporama .

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prema mojim saznanjima, pravo na naknadu imaš jedino ako ti prihodi po članu obitelji ne prelaze onaj neki iznos koji možeš saznati u czss-u.
    Ne postoji naknada koju samohrani roditelj prima, samo zato jer je samohran.
    I zapravo uopće niti ne postoji definicija samohranog roditelja.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

darga tweety puno ti hvala , što se tiće imovinskog cnezusa ja sam klasificirana kao trajno nesposobna za rad zbog svoje komplicirane bolesti a jedina primanja su mi dj . doplatak i naknada za tuđu pomoć i njegu .
    Snalazim se kaako znam i umijem (honorarćim sve po svuda) . Pitala sma to za naknade jer mi je prijateljica jekla da ima pravu na to . Ovih dana ionako moram do
    HZZO-a pa ču se tamo raspitati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •