-
-
Zbog kaosa u glavi i stalne navale emocija ne mogu pisati i opisati što se sve izdogađalo između mm i mene, samo ću se pridružiti vlatkapeno sa pitanjem kako se snalazite? I iako se mm i ja razilazimo u miru, znam da me ono najteže tek čeka. Da li koja od vas ima miran odnos sa bm? Tu mislim na komunikaciju bez svađa, normalni razgovori i dogovori oko viđanja djeteta i sl. Kako to funkcionira? Jer jedno je htjeti to i imati neko viđenje, a nešto sasvim drugo je kada se to stvarno i dogodi. I ono što me najviše zanima, a to je kako djeca? Svako dijete je individua i reagira na svoj način, svjesna sam da nema pravila, ali me zanimaju iskustva. Cure hvala!
-
Osoblje foruma
Vlatka, ne znam kako izgledamo našim prijateljima, ali iz moje perspektive snalazimo se odlično.
Fran ide u vrtić od 7:30-16. Ja radim od 7:45-15:45.
Dok je bio mali kao tvoj sin, nakon vrtića smo se družili s prijateljima i puno šetali.
U 19 bi nam počele pripreme za spavanje (večera, kupanac, spavanac).
U 20 spavanac, kako tad, tako i danas kad ima skoro pet godina.
Sada srijedom i petkom ima aktivnosti pa te dane nakon njih odmah idemo kući na igranje, a one dane kad nema ništa, nakon vrtića se ostanemo malo poigrati s društvom ili prošećemo do grada.
Teži trenuci su kad je bolestan. Žao mi ga je kad je bolestan i tužna sam kad ga vidim jadnog i klonulog. Vjerujem da bi mi bilo lakše kada bi tu brigu mogla podijeliti s partnerom, ali zato su tu prijetelji.
Što se tiče pomoći udruga ili institucija, mislilm da je odlična ona: "Pomozi si sam i Bog će ti pomoći". Nije da sam tražila, pa da to govorim iz iskustva, već je moj stav, općenito, u životu takav.
Kad oboje pokleknemo pod virozama, uleti mi baka.
Kad moram nešto hitno obaviti uleti mi draga prijateljica ili njena dva velika sina koje Fran obožava (s dečkima imam dogovorenu satnicu tako da si ipak piknu mali đeparac iako bi oni Frana hendlali i bez kune).
Iako smo mi od samog početka solo, ja znam da je za mene bolje tako nego imati partnera koji to zapravo nije.
Uvenula bih u vezi u kojoj sam s nekim, a zapravo sama, ovako dišem život punim plućima.
-
-
-
mi se nećemo razvoditi, jer se nismo ni ženili,hi,hi.. ali sam ja zadnji dan stare godine odlučila završiti tu priču.
e sad ja sam u "povlaštenom" položaju, jer sam ja već 9 godina ustvari solo, jer je gospodin radio u drugom gradu. tako da se ja nosim s dvoje djece, poslom i svim što to nosi već godinama. i cure moje da vas utješim sve se može kad se hoće...naravno da je lakše kad imate bake i djedove, ili makar frendove..po moje klince svi su dolazili u vrtić, čuvali ih kad je trebalo..sve će biti dobro..ja znam da mi to možemo...
-
-
Osoblje foruma
Prema mojim saznanjima, pravo na naknadu imaš jedino ako ti prihodi po članu obitelji ne prelaze onaj neki iznos koji možeš saznati u czss-u.
Ne postoji naknada koju samohrani roditelj prima, samo zato jer je samohran.
I zapravo uopće niti ne postoji definicija samohranog roditelja.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma