-
Rado bih podijelio vlastito iskustvo i postavio pitanje...
Iskustvo
Mi prakticiramo bespelenaštvo od njegovih 3 i pol mjeseca. Još malo pa ćemo imati 9mj. Imamo malog dečkića i više smo nego zadovoljni što smo se ostavili pelena. Pri izvođenju nužde u pelenu znao je biti sav ukakan, po guzici, leđima, pimpaču, jajcima... Nema sretnijeg od mene što tome više nije tako duže vrijeme.
JAko smo pokretni, idemo na izlete, planinarenja... i nema nikakvog problema što smo bez pelena. Upoznati smo s njegovim rasporedom i možemo dobro predvidjeti njegovo ponašanje. Što se tiće davanja znakova, nažalost mali ima pokerašku facu. Jedino, netom prije pišanja napući usne. Sad ne znam jel on to oponaša izgled naših usna dok mu govorimo piš-piš ili se koncentrira za potjerat mlaz. Ono što smo sa sigurnošću primijetili je sposobnost povećanog zadržavanja pišaline. Više nego jednom nas je iznenadio koliko je imao tekućine za popiškiti.
Sad, ono što me muči...
Kad ga nosimo nije problem pri pravovremenom piškenju, velki problem nam nastaje kad sjedi, kad se sam igra. A sad je sve više raspoložen za samostalnu igru. Čim je na podu/krevetu slabije zadržava mokraću i češće piški. Također, zbog zaigranosti, nemremo ga nekad odvesti na piškenje. Tako da kad se igra, uglavnom se popiški.
Ima ko slična iskustva? Ili savjet, kako da postupamo s njim kad se igra? Ne znam, možda mu je malo hladnije pa češće piški? Dva puta sam mu stavio platnenu pelenu dok se igrao na podu i tad se nije popiškio, ali to je možda bila slučajnost?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma