-
Moje već nadugo i naširoko poznate svježe paprike sa sirom i jogurtom.
Sirove paprike pripremiti kao za punjeje. Umješati u posebnu posudu nasitno nasjeckano povrće, može kuhano sirovo, po želji. Ja stavim kuhanu mrkvu, kisele krastavce, gračak, peršin i malo luka. To povrce ubacim u umućenu smjesu od svježeg sira i jogurta. Omjer pola pola. Dodam soli začina i probam. Kad sam zadovoljna dobro napunim sirove paprike i stavim ih u frižider 12 sati, ili u škrinju 2 sata, ako mi se žuri. Kada dođu ghosti to narežeš na fete i tako budu lijepe i šarene i dobre da mi nikad ne ostave ni malo.
I na tanjur 2-3 fete paprike, dvije kuglice za sladoled ali od bakalara domaći kukuruzni kruh. To je naravno predjelo.
A poslje naravno s obzirom na lokaciju, fuži, njoki, ravioli, tartufi, umak od šparuga, kiseli kupus,... I do navečer mi se povraća od svako malo odlazaka u kuhinju, prokleta mikrovalna i tko je smislio.
Ove godine spremam štrukle, za koje sam se već raspitala tu negdje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma