Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: pećnica s ventilatorom

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno pećnica s ventilatorom

Zanima me da li uvijek koristite ventilator prilikom pečenja. Ja naime imam dojam da su mi biskviti više isušeni, pogotovo ako je tanji biskvit.
    Da li upotrebom ventilatora skraćujete vrijeme pečenja?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja skoro pa nikad. Kao ni opciju višeslojnog pečenja. Nekako mi ne bude skoro ništa dobro kad to uključim. Baš to što kažeš-ili je previše suho, ili mi izgori. Nemam pojma zašto. Imam Gorenje pećnicu. :/

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mrzim ga vise od icega. Tu gdje jesam, imam neku pecnicu u kojoj se ventilator ne moze iskljuciti. Katastrofa. Osim toga, nema ni one mogucnost grijanja odozgora, odozdola, stavec... samo pece sa svih strana, a ventilator brunda i zuji.

Prvo i osnovno, niti jedna uputa o vremenu pecenja za moju pecnicu ne vrijedi. To cudo jednostavno ima svoju volju. Drugo, sto me jako zivcira, nikako ne mogu dobiti dobru koricu na kruhu.

Da mogu (a trenutno ne mogu) odmah bih je zamijenila.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Niti ja ne koristim :/
    Nekak mi je to čudno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A da odgovorim na pitanje - cini mi se da taj ventilator produzuje vrijeme pecenja. Nekad i za vise od duplog ocekivanog vremena.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja skoro sve pečem sa uključenim ventilatorom, imam dojam da se toplina puno bolje rasporedi unutar pećnice pa se ne događa da jedan dio izgori a drugi ne bude dobro pečen. Sve se ispeče brzo, nemam dojam da se produžuje vrijeme pečenja niti da se isušuje.
    Dobro, biskvite ne pečem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imam ga i ja ali nikada ne koristim,ali morali smo kupiti pećnicu sa ventilatorom

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Ja skoro pa nikad. Kao ni opciju višeslojnog pečenja. Nekako mi ne bude skoro ništa dobro kad to uključim. Baš to što kažeš-ili je previše suho, ili mi izgori. Nemam pojma zašto. Imam Gorenje pećnicu. :/
    I mi imamo Gorenje pećnicu i ventilator koristim samo kad pečem pizzu.
    Opcija višeslojnog pečenja... još mi nije zatrebala.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obožavam ventilator i uvijek ga koristim, znarno mi skraćuje vrijeme pečenja, i snižava temperaturu pečenja.

uglavnom, kad radim po nekom novom receptu, najčešće odmah u startu smanjim temp za 10 stupnjeva, i skratim vrijeme pečenja za jedno 5 minuta

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napomena: uvijek koristim zajedno ventilator i donji grijač, dakle ova gore situacija vrijedi za to, a ne za ventilator sam bez ičega

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja pećnica je ariston,
    uvijek koristim ventilator i smanjim tempetaturu za 10-20 stupnjeva.
    Što se tiče vremena pečenja, meni služi samo okvirno da znam si organizirati posao u međuvremenu, kad pečem kolače gledam kad se biskvit odvojio od tepsije.
    Sad u ovoj pećnici mi se ravnomjerno speče i ne događa se da se mjestimično napuše pa bude grbav.
    Meso pečem u vrečicama za pečenje i spasila sam se otkako sam njih počela koristiti.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja omiljena upotreba ventilatora jeste za grilovanje povrca. Sve poslazem na resetku, ukljucim ventilator neko vreme, i na kraju ventilator+grill.

Inace pecem sve s ventilatorom, ovako kao i lutonjica.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja tkđ. ne koristim. Nisam zadovoljna.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa kaj onda ne valja s mojom pecnicom? Meni se vrijeme pecenja znatno produzuje. Sto se temperature tice, ne mogu skuziti jer nista ne dobiva koricu koju ocekujem, ili sam je drugdje vidjela. (Osim, eventualno, lazanja i sl.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se oduševila s pećnicom s ventilatorom. također je gorenje.
    koliko sam ja shvatila temperaturna skala nije ista za pečenje na struju ili ventilator.
    ali isto tako sam primjetila da kada pečem meso treba više vremena na ventilatore, ali se kolačima znatno smanjuje vrijeme pečenje. za primjer, onu koru koju sam na struju pekla 20 min na ventilatore mi treba najviše 7-8 min. a što se tiče pečenja kolačića na nivoima, to je posebno otkriće. vrijeme pečenja se se znatno skratilo a na tri nivoa smo u času gotove s pečenjem.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kaae, da ti se nije zaprljao ventilator?
    U uputstvima se preporucuje da se kad se sprema meso stavi onaj neki stitnik, mozda nisi stavljala pa se zapusilo?
    Mozda sve vreme imas stitnik pa slabije greje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a moguće da su i grijači slabi!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja uvijek radim drugu vrstu kolača i hrane (pitajte mog jadnog muža koji to nastoji spriječiti al ne može) tako da stvarno ne znam kako je bolje s ventilatorom il bez... I ja bih voljela znati...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja koristim ventilator tak da skratim vrijeme kad pečem peciva, da ne moram u dvije ture pa pečem dva pleha odjednom i to mi je super

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja ga skoro uvijek koristim i prezadovoljna sam... pećnica je electrolux...
    inače, ja sam dobila uputstva za koju vrstu hrane mi je najoptimalnija određena opcija... ne gledam svaki put, ali otprilike znam koji program mi je najbolje koristiti za neku vrstu hrane koju pripremam

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A jel vama kad pečete muffins, s ventilatorom imaju čudan oblik, ono ne narastu gore, nego kao patuljkova kapica u stranu?
    Meni se čini da brže i peče, mislim da i bez ventilatora peče jednako ravnomjerno. Bosch pećnica.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Mrzim ga vise od icega. Tu gdje jesam, imam neku pecnicu u kojoj se ventilator ne moze iskljuciti. Katastrofa. Osim toga, nema ni one mogucnost grijanja odozgora, odozdola, stavec... samo pece sa svih strana, a ventilator brunda i zuji.

Prvo i osnovno, niti jedna uputa o vremenu pecenja za moju pecnicu ne vrijedi. To cudo jednostavno ima svoju volju.

Da mogu (a trenutno ne mogu) odmah bih je zamijenila.
    Isto kao i s mojom.
    Nervira me jer sve prebrzo ispeče, super dobra je za picu jer je ispeče za max. 15 min.

Ono što me najviše nervira su beze kore, otkako sam kupila ovu pećnicu ispekla sam bar 10 bezea i frknula u smeće

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pećnice sa ventilatorom su super stvar,ali ih treba znati koristiti.Prvo i osnovno je pravilo da se za pečenje sa ventilatorom temperatura namjesti na cca 10% nižu od preporučene.Također se ventilator ne koristi za svaku vrstu hrane,najbolji je za dizana i lisnata tijesta,te za pečenje različitih vrsta u isto vrijeme,na tri ili više razina.
    ...ako pećnica ne peče dobro,sigurno nije ventilator kriv,već slaba struja,odnosno preniski napon što je vrlo čest slučaj u prigradskim naseljima i ruralnim sredinama.Kuća je sve više i više,a energetska mreža je ostala ista,zato se smanjuje napon,jer je previše uređaja priključeno na preslabu mrežu i onda se događa da se odojak za Novu godinu peče cijeli dan i ostane sirov ili da rikne nov,novcati frižider od oscilacija napona,jer je frižiderov kompresor posebno osjetljiv na promjene napona.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam bas. Ruralno ili prigradsko naselje - nisam, vec je rijec o centru Zg-a. S naponom nikad nismo imali problema.

Ne pada mi na pamet niti jedno jelo koje se spece brze nego bi se speklo u pecnici koja ventilator nema. Naprotiv.

Dizana tijesta najvise pate. Npr. - kruh. Obujam se, samim stavljanjem u taj propuh, smanji za 30ak posto.

Uz sve to, desna strana pecnice pece puno jace od lijeve, pogotovo na prednjem dijelu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Onda ti očigledno ne valja kompletna pećnica,odnosno štednjak,a to pak nema veze sa time što je pećnica ventilatorska.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja imam končarevu pećnicu. Danas sam npr. istovremeno pekla dva pleha štrudle sa jabukama i baš sam uključila onaj sat. Peklo se 30 min. na 200 stup. Prednje štruce su bile jače boje . Toliko bi pekla i bez ventilatora i kad je samo jedan pleh, boja je ravnomjernija. Čak sam pazila da dovoljno podignem gornji pleh, mislila sam da su možda preblizu, da je u tome kvaka. Kad pečem kore za krempitu isto donja kora je u sredini svjetlija. Kad se peče po jedan pleh sve je OK.
    Pećnica je stara godinu dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ventilator na pecnici znaci da smanjite temperaturu za 20-ak stupnjeva u odnosu na klasicnu pecnicu

imate pecnice koje imamu mogucnost momentalnog zagrijavanje (falcon i boretti jaci modeli)

moje je isukustvo da su skuplje pecnice u principu i bolje, nevezano za detalj da li su ventilacijske ili plin, ili cak sa parom i slicnim prakticnim detaljima

nemam pojma da li skracuje vrijeme pecenje u odnosu na klasicnu jer nikad nisam koristila klasicnu

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je ok što brže i na nižoj temp. ispeče.
    Ljuti me kad kad trebam beze sušiti.

Moja pećnica ima 2 ventilatora, jedan se odmah uključi i nemože bez njega.
    A ima taj još jedan kojeg nisam ni koristila al je kad kad se nešto peče na dva nivoa.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

monax zar taj prvi ventilator nije onaj koji hladi vrata?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam pećnicu s ventilatorom, i uvijek ga koristim. nisam primjetila neke mane - dapače, kad pečem meso i krumpir, svi hvale kako je sve fino hrskavo. moj dojam je da se sve brže ispeče - uspoređujem ovu pećnicu i pećnicu na moru, koja nema ventilator (a nova je, dakle nije u pitanju neka stara i dotrajala pećnica). kad mi je mama pomagala nakon poroda, isto je rekla da je pećnica "jaka" i da sve brzo ispeče.
    pečem i muffine (jedan od rijetkih kolača koje radim) i ispadaju savršeno, ali uvijek stavim barem 10 stupnjeva nižu temperaturu od preporučene u receptu. muffine pečem na 150 stupnjeva.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    monax zar taj prvi ventilator nije onaj koji hladi vrata?
    hmm neznam dal hladi ali čim upalim pećnicu i ventilator se pokrene, poslije dok je zagrijana cirkulira vrući zrak.
    A onaj drugi ventilator je bučan i nema potrebe da ga palim.

Al to s hlađenjem sutra provjeravam!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    A jel vama kad pečete muffins, s ventilatorom imaju čudan oblik, ono ne narastu gore, nego kao patuljkova kapica u stranu?
    DAAA....isto i kod mene...al to mi baš simpa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •