Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Trebam vašu pomoć

ribica_maja

Početno Trebam vašu pomoć

Drage mame i trudnice,

u malom, a možda i velikom, sam problemu... Naime, sretna je vijest da sam uspjela zatrudniti nakon tri godine čekanja i jednog spontanog. No liječnik mi je ponovno obznanio "lošu" vijest jer tvrdi da je lako moguće da se radi o nezdravoj trudnoći obzirom da je plod za svoju starost premalen. Priznjem odmah, aljkava sam što se tiče praćenja ciklusa menstruacije, no posljednja mi je počela između 25. i 30. listopada, prema njegovom izračuno plod je star 6 tjedana, a velik je, stoji u nalazu i tvrdi liječnik, svega 5,5 mm.
    Da li netko zna što znači da je unutar endometrija ovalna hiperechogena tvorba?
    Molim vas pomozite mi svojim iskustvom i primjerima...
    Imam li se uistinu razloga bojati da ću ponovno izgubiti bebu?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

iskreno mislim da je sve ok moja beba je usa 2 i pol mjeseca bila veika 2mm,a za ovo nisam sig šta znači!jer ako imaš neredovite menzese ko ja i neznaš kada si ostala trudna ko ja to ti je normalno!meni su ti rekli termin isto tako 18.2 a rodila sam 28.1 bebu u 42 tjednu tako da ti je trudnoća individualna!ali ima mama koje bolje znaju pa će ti se javiti!sretno i biti će sve uredu!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    moja beba je usa 2 i pol mjeseca bila veika 2mm
    :shock: mislim da si ovdje gadno pobrkala matematičke mjere, plod od 2,5 mj ne može imati 2 mm!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a i termini poroda su nejasni, ti si rodila prije termina, a ne u 42. tj. :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Trebam vašu pomoć

Citiraj ribica_maja prvotno napisa
    Da li netko zna što znači da je unutar endometrija ovalna hiperechogena tvorba?
    to znači da se UZVom vidi plod unutar gestacijske vrećice. ovaj dio s mjerama najbolje zna tvoj doktor, ne bih još posustajala s nadama, pogotovo ako ne znaš točan datum zadnje m, lako se preračunati.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Draga ribice-maja,

nadam se da će sve biti u redu s bebicom i tobom. Zaslužile ste jedna drugu nakon toliko vremena.

Mi smo također prolazili kroz taj 'pakao' sve do 8 tjedna.
    Ja sam saznala za trudnoću u 4 tjednu, vrlo rano, i došla na pregled u 5 (zbog gljivica, inače ne bih! niti za živu glavu) i mučili su me tri tjedna s procjenama sličnim tvojima. Te se ne vidi GV, a trebala bi, pa se vidi, ali je nešto premalo, pa čekaj da se vidi srčana akcija, pa čekaj da se vidi da srce kuca... Izludili smo!

Držite se, opusti se i nadam se da će se sve uskoro posložiti.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma ne brini, meni je u 7.tj plod bio velik 6,8mm i dr. je rekao da je zadovoljan i da je sve ok. za ovo drugo ti ne znam, sretno

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan06.asp
    gle imaš i tu veličinu bebe za 6.tj, mislim da po pitanju toga nema mjesta panici

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

neka uspije, od srca ti to želim

ribica_maja

Početno

hvala vam svima....
    javim vam što će mi reći liječnik na drugom uzv

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moraš se ili strpiti još malo za novi UZV ili skuplja varijanta-proveriti kako ti raste Beta-Hcg.

Ali, lako je moguće da ti je to sve ok.
    Zavisi i kad si ovulirala, a još uz to i ne znaš tačan datum poslednje M.
    Evo i ~~~~~~~~~~~~~~ da mrvica ostane uz tebe!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

gleala sam baš svoje sl.od uzv točno sam vam napisala,a računica je točna moj gin.je rekao termin u prvom,u bolnici su rekli 18.2 a ja rodila 28.1 ipo bebinom razvoju rođena je u 42 tijednu!nisam ništa pobrkala!!biti će sve ok vjerovatno ako neznaš točno za zadnju m i o to ti je onda tako!!biti će sve ok je bi na tvim mj otišla privatno na uzv tamo su ti malo detaljniji tako sam i ja išla pa sam bila mirna!!!1

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A možeš i potražiti mišljenje drugog dr.!!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo javlja se jedna buduća mama...mislim da nemaš razloga brizi. Negdje do 3. mjeseca trudnoće doktor je stalno govorio kako je beba mala...ali je bilo najbitnije da srčeko kuca ....
    no; početkom 5. mjeseca trbuh mi je počeo naglo rasti...i na slijedećem pregledu doktor se začudio kako je beba tako brzo nrasla....čak je rekao da je jako velika s obzirom na mjesec trudnoće. Evo sad ulazim u 27. tjedan a beba ima oko 35 cm....znači velika je :D :D tak da mi je doktor pomaknuo termin poroda prema veličini djeteta.
    Bit će sve u redu...glavno da srčeko kuca a kad se počne micati i "javljati se" znat ćeš da je sve u redu... ....

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Također mislim da nema mjesta panici, mog dečka nisu ni vidili do 8 tj trudnoće tj. ginek. me uvjeravala da je druga gestacijska prazna (nosim blizance).

Kad sam bila u 6 tj. curica je imala 3mm a za drugu gestacijsku mi je rekla da je prazna i da će se to samo očistit, da bi došla za dva tjedna opet na uzv i tad se vidio i dečko koji je već tad imao 8mm a curica 11mm ( i tad je počela razmišljat o tome da nisu začeti isti tjedan...). Priroda je jako čudna stvar i tu nema pravila... Vjerujem da je sve u redu s tvojom bebom... al uvijek postoji drugo mišljenje i mogućnost da se riješiš sumnje...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne brini se (briga ti neće pomoći...) često su ti uzv nalazi neprecizni u sasvim ranoj trudnoći (a doktori odmah obavijeste uznemirene trudnice da nešto nije u redu... znam više takvih primjera), pričekaj malo pa nakon par tjedana odi ponovo na pregled. Tada će plod biti veći i bolje će se vidjeti.

A po čemu dr računa starost ploda? Ja isto nisam znala koliko sam trudna kad sam prvi put išla na pregled jer sam imala krvarenja za koja sam mislila da su menstruacije. Ginica je procijenila starost ploda prema veličini, i prilično je dobro to odredila (rodila sam 2 dana nakon termina). Ali kad sam ja išla prvi put na pregled to je već bilo poveće dijete

Ako ti nisi sigurna kad ti je bila menstruacija, kako može biti siguran da je dijete premalo? Vjerojatnije da si ti pogriješila u izračunu.

Pokušaj se opustiti i pričekaj do idućeg pregleda!

thinkpink

Početno

Draga moja, zaista te ne bih htjela zastrašiti jer u većini slučajeva bude sve u redu, ali ja sam imala jako loše iskustvo i za "ne daj bože" upravo se javljam, a rode čitam prvi put nakon skoro 2 godine. Tada nisam sve ovo znala, i hvala bogu na jednoj poznanici od prijateljice koja me je uputila dalje. Moja trudnoća bila je u apsolutnom redu, bila sam i na amniocentozi čiji je nalaz bio uredan. U 6 mj trudnoće ginekolog se zabrinuo kao "fetus je po mjerama manji nego što bi trebao". Poslali su me u bolnicu na patologiju gdje je su me svi mogući doktori iz bolnice (ginekologija,rodilište,...)pregledali i "dali" dijagnozu "od najgore do najbolje, dijagnoza je vrlo delikatna i oni se ne usuđuju tvrditi šta će biti moramo čekati da se beba rodi". Bila sam u par dana na najboljim i najnovijim ultrazvucima, čak su me poslali i na novi aparat za magnetsku rez., ali jedni odgovor od njih je "neznamo, čekajte da se dijete rodi,mi ćemo vas stalno kontrolirati". Hvala bogu na toj poznanici koja je imala sličan problem (ali je sve ispalo u redu) koja me je uputila u KC Ljubljana kod prof. Cerara, kod kojeg sam se vrlo brzo telefonski naručila i otišla na pregled. Profesor mi je praktički iz prve dao dijagnozu (spina bifida sa arnold chiari malformacijom tip 2) za koju mi je rekao da se mogla ustanoviti dodatnim testovima na amniocentezi i vidjeti boljim ultrazvukom u ranijim fazama. Negov nalaz odnesla sam u bolnicu u kojoj su doktori, nakon ponovnog ultrazvuka i pregleda, kad su saznali što trebaju gledati, potvrdili dijagnozu (a zašto to oni nisu vidjeli) i prema mojoj i suprugovoj želji dalje smo problem riješavali u Ljubljani. Stoga svakog onog tko ima problem iz vlastitog iskustva mogu uputiti u KC kod prof. Cerara . Jer ja zaista ne znam u kakvoj bismo mi danas bili i psihičkoj i fizičkoj situaciji da tada nismo otišli u Ljubljanu. Stoga, svaka čast našim doktorima, ali po njima ...... moja obitelj sigurno ne bi bila tu gdje je. I sva sreća što crkva u Sloveniji nije tako jaka kao kod nas.
    Eto toliko od mene, da znate da ima ljudi sa svakakvim problemima . Ja sam uvijek mislila najbolje, ali onog trenutka kad shvatite da neće , idete dalje...
    Srdačan pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

koliko se sjećam kod mene je plod bio 6 cm i doktor to uopšte nije smatrao za problem, a evo zašto:
    -veoma je teško odrediti pravu veličinu ploda jer nikada se ne može tačno utrazvukom obuhvatt prečnik, uvijek postoje odstupanja.
    zato i kad budeš akobogda u poodmakloj trudnoći, uvijek će postojati odstupanj u 2 sedmice+,-, koja se tolerišu od strane doktora.
    ti samo uživaj i što se više odmaraj-nemoj se igrati super žene, domaćice i prijateljice.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ako ne znas tacan datum poslednje menstruacije, onda su odstupanja sasvim moguca.Ja isto nisam znala i beba je tokom cele trudnoce bila za 2nedelje manja po UZ, u odnosu na 'izostanak menstr.'
    I rodila se nedelju dana posle 'termina'.
    Ema 25.08.2006.
    Nova beba stize 22.08.2009.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •