Otvaram temu s nadom i željom da razmijenimo iskustva..
Iskreno ne znam kako započeti, ali kad krenem neću moći stati..
Sve suborke će se vjerovatno pronaći jel su bile u sličnoj ili istoj situaciji.
Koliko puta ste se morale posvađati s mužem samo da krene na pretrage?
Koliko puta ste pazile da li i u kojoj količini uzima preparate za poboljšanje spermiograma?
ili iste umjesto njega tražili na početku i više od njih pročitale članaka o muškoj neplodnosti?
Koliko puta ste pomislile kako bi bilo lakše da je problem u vama jel bi ga lakše same riješile? Znale bi na koja vrata pokucati..
Koliko puta su prigovorili da su pod pritiskom, da nisu roboti?
Koliko ste puta pomislile da ste same u svemu ovome?
U sve ovo smo krenuli na moju inicijativu, ali uz njegovu suglasnost, željeli smo dijete ali do trudnoće nije dolazilo te smo odlučili potražiti pomoć,silne pretrage koje sam vrlo rado odradila pa i lpsc/hyst, i same znate koliko pretraga žena obavi više od muškarca, ali njima je i to previše..
Po mnogim mišljenjima žene su te koje vrše pritisak na svoje partnere, što je donekle i istina al u pravcu da ja znam kada mi je ovulacija pa moram da napomenem, jel on ne zna ni što je koji dan ciklusa..
sama sam tražila kako i gdje za njega dok je on recimo gledao na internetu kakav novi mob dolazi na tržište, sama sam vukla i za sebe i za njega..
Nikad recimo nije prvi započinjao razgovor na tu temu, nije da ne želi dijete, ali mi se čini prepasivnim a tek smo na početku.
Da li je svijesnot da mu spermiogrami nisu zadovoljavajući utjecala na to?
Nije tip osobe koji će reći što mu je na duši..mnogo razgovora između nas koji na kraju nisu imali riješenje i uvijek su se svodili na isto.On će se potruditi više..isto kao kad obeća da neću skupljati čarape za njim po stanu i opet po starom.
Teško je kada nemaš s kim o tome popričati, a kada razgovaram s njim plašim se da ga ne zamaram, onda opet uzimam za pravo da razgovaramo na tu temu jel je rekao da smo zajedno u svemu tome, a ja se opet osjećam tako samom..
Da li griješim?
Mnogo pitanja a odgovora nema.......
Kako se vi nosite s tim?