Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: rijetka stolica

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno rijetka stolica

Bebač ima tri mjeseca i na prsima je.ima dvije stolice dnevno,ali rijetke.nema temperature,na kilaži dobiva.Ima već oko osam kila.ne dajem mu nikakve sokove ni čajeve samo ponekad prokuhanu vodu oko 20ml.šŠto se dešava? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kažu da kad je dijete dojeno da bilo koji izgled stolice je u redu.
    tako su meni rekli kada je Josip jedan period imao zelenu stolicu, tamnosmeđu stolicu pa i rijetku stolicu.
    sad je 4 mjeseca i 7 kg (nešto malo više)...

mislim da ti je važno da vidiš da li ti je dijete dobro i veselo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nadam se da nema razloga panici.
    I moj je H prije početka dohrane imao ne rijetku - tekuću! I to je OK, jer je bio samo na prsima.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vodu mu dajem samo kad je sparina.Danas sam pitala pedijatricu smije li vodu pa je rekla samo da ne pretjerujem s kolićinom.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ašto se tiče osam kila.Rođen je sa 3600g.Prvi mjesec dobio već 2000g,drugi 1500g.I DOGURAO DO OSAM KILA.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeci do 6 mjeseci, narocito koja su na prsima nije potrebno dodavati nikakvu tekucinu osim majcinog mlijeka. ne samo da je nepotrebno, vec moze i stetiti.
    mozes procitati ovaj tekst :

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=115

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su na laktaciji rekli da je kod dojene djece rijetka stolica znak da beba dobija vise nego dovoljno pa ne mora predobro reciklirati unesenu hranu

(imali smo slican "problem")

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    vodu mu dajem samo kad je sparina.Danas sam pitala pedijatricu smije li vodu pa je rekla samo da ne pretjerujem s kolićinom.
    ni voda, ni bilo koja tekucina se ne preporuca do 6 mjeseci (bar tako tvrdi svjetska zdravstvena organizacija)

ovo sa dodavanjem tekucine je izgleda u hr epidemija, ko da su pedijtri ucili o dojenju i prehrani iz neke samo njima dostupne literature koja nije bas uskladjena sa ostatkom svijeta

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mjesec dana nakon Lukinog rodjenja se pojavila vise vodenija stolica nego do tada i nazovem ja svog doktora i objasnim mu sve i on kaze da je to proljev i da mu dam homeopatske tabletice.
    Dok ih je pio, stolica se zguscala i cim prestane, opet isto.
    Poslije tjedan dana smo imali randes kod pedijatra pa sam mu postavila to pitanje i objasnila sve i sta sam mu davala.
    Medjutim,pedijatar mi kaze:sa cim vi nazivate vodenu stolicu tj.proljev?
    To je sasvim normalna stolica bebe koja doji, one nemogu imati jaku stolicu, nekad je rijedja a nekad gusca a homeopatiju nije dobro davati jer se bebin organizam lako navikne na to.

A isto tako postoji mogucnost ako si ti nervozna ili se stresiras da beba ima malo proljeva jer osijeti preko tvog mlijeka.
    Kod mene je bio slucaj svaki put kad bi mi sveki dosla (al nije bila cesta) Luka bi dobio skroz vodenu stolicu jer dijete osijeca i naj manju nervozu kao i mama.

Eto toliko. Nista se ti ne brini jer je to normalno. Beba iskljucivo na cici ne moze drugacije kakati.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala vam cure na savjetima.Ali ne ide mi u glavu nešto još uvijek.Danas nazovem pedijatricu koja mi kaže da mu obavezno moram davati prokuhanu,ohlađenu vodu.Uprotivnom će mi beba dehidrirati.Ali ne sokove,ni čajeve već isključivo vodu.Jel to moguće?Btw stolica nije više rijetka.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kad već pričate o solici...mali Lovro mi je došao kući prije tri tjedna. Prihvatio je ranjenje na prsima bez problema. Od kad je došao doma, stolica mu je drugačija nego je bila u bolnici. Malo je rijeđa i kad odstoji pozeleni. U bolnici su mlijeko prokuhavali pa predpostavljam da je to zato. Ped je rekla da je to normalno. Jučer i danas mu je stolica dosta oskudnija, jako se malo pokaka.Je li to normalno?
    Također sam pitala da li trebam davati čaj ili vodu i rekla mi je da ako je dijete na majčinom mlijeku nikakve druge tekućine nisu potrebne.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hranjenje a ne ranjenje...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nama je stolica bila isto drugačija u odnosu na bolnicu.Makar su nam u petrovoj rekli da ih oni ne nadohranjuju.Zelena stolica je normalna pojava,bar mi je tako rekla pedijatrica.Kaže da je to ubrzana pasaža.Do tri mjeseca starosti mu nisam davala dodatne tekućine.Sad ima 3 i pol mj. i dajem mu kamilicu ili prokuhanu vodu uz preporuku pedijatrice..Pedijatrica mi je isto tako rekla da kad ima zelenu stolicu da ga češće stavim na prsa.Znao je imat sluzavu,zelenu stolicu.Dok god nema temperature,normalno jede i spava nema razloga za brigu.Ašto se tiče oskudne stolice,ako je beba na prsima.Mlijeko može biti toliko "uravnoteženo da organizam sve upije" i nema što izbaciti.Prodajem ti tuđu pamet,ni ja nisam znala dok nisam pitala dr.Što se tiće patronažne,ja nisam imala dobrih iskustava s njom.Tako da se ne bi previše oslanjala na nju.Za svaki slučaj nazovi dr. kad imaš nekakvih dilema.Nipošto nemoj bebi davati sirup od sljeza,meni je patronažna rekla da dam pa smo drugi dan završili u bolnici.Ajoš nešto,kad sam mu dala komorač zbog grčeva to mu je iziritiralo crijeva,naravno preporučila mi ga je patronažna.Nadam se da ti nisam sad digla živce sa svim ovim "prodikama".Samo ne želim da drugi moraju proči što sam ja prošla.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Hranjenje a ne ranjenje...
    stolici a ne solici
    HA-HA!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Gago, ako bebu dojis na zahtjev, ne trebas davati vodu. Ovo "na zahtjev" je vrlo bitno - bebe u doba vrucina traze jako cesto (mojaje L. trazila svakih 5 minuta, doslovno) te piju samo ono prvo vodenasto mlijeko, a par puta dnevno popiju i ostalo (ono masno), da utaze glad.

Vjeruj mi, dojenjem na zahtjev bebi nece biti nista. BTW, beba ti super napreduje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

NatasaM... znam da super napreduje,ali me dr. isprepadala i preporučila mi da mu dajem vode umjesto tod vodenastog mlijeka.A prije svakog podoja da to vodenasto mlijeko izdojim.Mislim zbilja je upalilo,ali curke su mi na topicima rekle da to nije baš riješenje(koliko sam shvatila).

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bacas mlijeko, a dajes vodu?
    Vjeruj mi, nema razloga da to radis. Dojenjem ce beba dobiti sto joj treba i koliko joj treba, a tvoje vodenasto mlijeko je za tvoju bebu nemjerljivo korisnije od vode. Znas i sama: cim bebacu nesto ne pase, dat ce ti do znanja.
    Vjeruj u sebe i u njega i ne boj se, ne mozes pogrijesiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •