-
Dr. odbio uzimanje matičnih stanica - povrat novca ili sl.?
Sklopili smo ugovor o pohrani matičnih stanica sa firmom koja ih pohranjuje u inozemstvu. Usmenoi smo bili upozoreni da u bolnici u kojoj sam išla roditi, neki doktori uzimaju, a drugi ne žele uzeti matične stanice sukladno Pravilniku Ministarstva od 02.09.2008. Išla sam osobno razgovarati sa šefom rodilišta, no kako je bio u žurbi, u par riječi na hodniku mi je rekao "ma nema problema". Uzdajući se u to, izvršili smo uplatu akontacije od 4500 kn na račun dotične firme, međutim, nažalost, dr. na porodu nije željela uzeti matične stanice.
Imamo li pravo na povrat sredstava, odnosno neko obeštećenje od bilo koje strane, jer pouzdano znam da se matične stanice za tu firmu u nekim bolnicama, pa čak i u ovoj u kojoj sam rodila, uredno uzimaju, odnosno, ako to nije po Zakonu, Država koliko mi je poznato nije ništa poduzela da takve firme spriječi u poslovanju (prijevari? -kako me neki uvjeravavju), niti da potencijalne korisnike informira da ne nasjedaju na to ? Ne znam što mi je činiti, ni otkuda krenuti, koga angažirati za taj slučaj...
-
Što ti piše u Ugovoru koji ste sklopili s tom firmom? To ti je ključ svega!! Ja bih taj ugovor pokazala Udruzi za zaštitu potrošača pa da vidiš što dalje...
-
Javi se Potrošačkom kodu, obožavam gledati tu emisiju, a svašta se i nauči.
-
Hvala na odgovorima. Konzultirala sam našeg "obiteljskog" odvjetnika, ali kako se on bavi savim drugim područjem, nije mi znao puno reći o mojem slučaju, osim da je Ugovor bio vrlo nepovoljan za nas, i da on takav nikada ne bi potpisao, gdje jedna strana ima skoro pa samo prava, a druga obaveze bez ikakve garancije. :/
U svakom slučaju pokušati ću konzultrati i Udruge potrošaća, i postaviti pitanje u emisiju. Stvar je vlo zamršena, jer se radi o području gdje se kosi nekoliko zakona, i ako idem slučajno na tužbu, ishod je krajne neizvjesan, i ovisi o tome kako bi sudac/sutkinja tumačio te zakone.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma