Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Trostruke mame, da vas cujem!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Trostruke mame, da vas cujem!

Drage moje, posto se moja cetvoroclana porodica zdusno i uzurbano sprema za jos jednu bebu, volela bih da cujem kako ste se vi snasle u divnom i (verovatno vrlo burnom) zadatku trostruke mame.
    Vec unapred mi je jasno da ce mi se kucni poslovi multiplicirati, a ves za pranje i peglanje pretiti da me ugusi. Ali, mene zamina nesto drugo: Kako ste ljubav, paznju i vreme uspele da ravnomerno podelite izmedju svoje dece? Da li sve radite zajedno ili sa mm-om "podelite decu", pa vam tako bude lakse? A sta je sa decijom ljubomorom? Da li ste cule za mit o srednjem detetu kojem je najgore u celoj prici i sta mislite o tome? Puna sam briga, ali posto sam istrajna u nameri da rodim i trece dete, volela bih da me posavetujute i ohrabrite. Puno pozdrava.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne znam kolika ti je razlika među djecom. Meni je ovaj treći došao kao desert nakon ovo dvoje velikih (10 i 12 god.) i ja i MM smo skroz pošašavili za njim. Pomaladio nas je 100 % . Iskreno, sad polako počinjem vjerovati kada majke koje su izrodile puno djece kažu da tek sa četvrtim sve dođe na svoje mjesto.
    Ako su ti jedno drugom za uhom onda će ti ipak biti malo "veselije", ali neka su samo živi i zdravi, ništa drugo te ne treba opterećivati previše.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Trostruke mame, da vas cujem!

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Drage moje, posto se moja cetvoroclana porodica zdusno i uzurbano sprema za jos jednu bebu, volela bih da cujem kako ste se vi snasle u divnom i (verovatno vrlo burnom) zadatku trostruke mame.
    Vec unapred mi je jasno da ce mi se kucni poslovi multiplicirati, a ves za pranje i peglanje pretiti da me ugusi.

ja sam, od kako se treći mališa rodio, reducirala peglanje, samo sam mu mjesec dana prala odvojeno i peglala sve, a sad perem sve zajedno i peglam samo najnužnije što se ne može baš nositi pogužvano.

Ali, mene zamina nesto drugo: Kako ste ljubav, paznju i vreme uspele da ravnomerno podelite izmedju svoje dece? Da li sve radite zajedno ili sa mm-om "podelite decu", pa vam tako bude lakse?

Moji su stariji dečki već veliki ( 10 i 7 g.) pa se s njima više zabavlja, igra nogoš, badmington i slično mm, ali često on uzme malog a ja se igram s dečkima. Ili mali u kolicima gleda kako nas 4 divljamo, njemu super, nama super.

A sta je sa decijom ljubomorom? Da li ste cule za mit o srednjem detetu kojem je najgore u celoj prici i sta mislite o tome?

pa moj srednji je malo ljubomoran ali rješavamo to bez problema. samo dovoljno strpljenja i zaokupljanja pažnje. uključi ga u brigu oko bebe, meni je on glavni asistent, donesi pelenu, donesi kremu, a najdraže mu je birati što će brat obući taj dan ili kad negdje idemo. u vožnji autom uvijek sjedi pokraj njega i zabavlja ga dok ja vozim. možda da pripremiš poklone koje će mala beba donijeti iz rodilišta svojoj braći. to kod manje djece pali

Puna sam briga, ali posto sam istrajna u nameri da rodim i trece dete, volela bih da me posavetujute i ohrabrite. Puno pozdrava.

Potpisujem Sanjicu i mi smo se pomladili i preporodili s trećim, puno smo opušteniji i stvarno prvi put istinski uživamo

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sve se smiješalo u prošloj poruci, i citati i odgovori, nadam se da ćeš se snaći

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Lidija, hvala, snasla sam se u tekstu.
    Razlika izmedju moje dve devojcice je 3,5 godine. Velika ce sada napuniti sest. Njih dve se dobro slazu, vec dosta dugo se aktivno igraju i zabavljaju same. U poslednje vreme se stvarno osecam kao da su mi deca bas velika, samostalne su, idu u vrtic. Cini mi se da je sada pravo vreme za jos jednog bebaca.
    Proslog meseca mi je kasnila par dana, pa sam sa devojcicama otisla u apoteku da kupim test. Naravno da su jos za kasom navalile sa pitanjima sta je to i cemu sluzi. Otkako sam im objasnila, stalno me pitaju kada cu KONACNO piskiti na trakicu, pa da dobiju brata...
    Dakle, u teoriji svi to jako zelimo, nadam se da nas praksa nece demantovati. I ja imam osecaj da bi nas dolazak jos jednog clana obogatio i ispunio.
    Ideja sa poklonima koje beba donosi starijoj sesrti iz rodilista je i kod nas primenjena i super je prosla. Verovatno cemo je primeniti opet.
    Stvarno bih volela da dolazak nove bebe bude svima samo radost, a ne da se neko od moje starije dece oseti zapostavljenim u toj guzvi... recept je verovatno u dobroj pripremi i pregrstu paznje za svo troje...
    Hvala na ispricanim iskustvima.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

i ja potpisujem sanjicu i lidiju.
    kod nas je isto malo veca razlika izmedju drugog i treceg djeteta, ali su zato starija djeca docekala bebu s velikim odusevljenjem i bez imalo ljubomore, a ponekad su i i od velike pomoci kad malenu treba zabaviti dok ja nesto radim.
    nastojimo da sto cesce izlazimo svi skupa, a nema pravila u tome tko ce se tada s kim igrati/cuvati (osim kad se radi o nogometu, to nije za mene).
    dolazak svakog sljedeceg djeteta znacio nam je i mnogo lakse, manje stresno uklapanje 'pridoslice' u obiteljsku shemu nego prethodnog. kod treceg, ipak smo sve to vec dvaput prosli i bili potpuno spremni.
    a sto se tice multipliciranja kucanskih poslova, cuj: s dolaskom petog clana kucanstva brojnost clanova obitelji povecava svega za 25%, a otprilike proporcionalno s tim i poslovi... puno lakse za podnijeti u odnosu na povecanje od 50% pri dolasku prvog djeteta

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Draga moja, pa ti si već blagoslovljena sa dvije djevojčice, šta ćeš ljepše u životu?! Uživati ćeš sa trećim, bilo žensko ili muško, glavno da je zdravo. A cure će ti samo biti od pomoći. Još ako si možeš priuštiti dopust do tri godine....
    A vjeruj nama, sa ovim trećim uživa se na posebno opuštajući način!
    Javi nam ako imaš novosti.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije to tako strašno. Sve se stigne i svu djecu jedna ko volimo. Dobro, treba ti dosta podrške i pomoći od muža, ali tu ćete se snaći.
    Ponekad i ja mislim da je srednji najuskraćeniji, jer je među 2. i 3. djetom dosta mala razlika pa nije imao vremena dugo biti "beba", ali se jako trudim da mu to nadoknadim.
    Ja samo pomislim: A što rade oni koji ih imaju 5,6 ili više, a svi sretni i zadovoljni?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja to cesto pomislim...
    Na zalost, za sada nista od novosti, nadam im se sto skorije. Ovde je porodiljsko za trece dete 2 godine, sto mi daje divnu priliku da uzivam sa svojim malcima bez trke i stresa koje nam nosi svaki radni dan. Jedva cekaaam!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •