Mozda kome pomogne nasa tuzna pricica....
Mejra je prije neke 3 sedmice odbolovala upalu uha. Ha, bar smo tako mislili. Proslu subotu je odjedanput pocela plakati i tuziti se na uho. Sa temp. od 102 stupnja F smo ju odveli kod dezurnog. Uho nije nista pokazalo i sestrica je odbila vaditi joj krvjer je uzasno palakala i udarala sve oko sebe. Cak sam se i sa MM posvadjala ispred doktora i sestrica. Molim vas lijepo pokazite mi petogodisnjaka koji ce mirno sjediti za iglu. Jos je i sestrica stala na njegovu stranu. Veli 'ima ih'.
Poslali su nas kuci sa ibuprofenom. Ona se pocela tuziti na peticu (upravo joj se komplet pokazala) i opet na uho. Nakon tri dana temp. i bolova sam ju ponovo odvela kod njenog peda i odmah nas je poslao u djeciju bolnicu na CT scan. Kost/koza iza uha se uzasno upalila i pomalo natekla. Spominje lobanju, mozak, bakterije i gubljenje sluha. :shock:
Od peda odmah u bolnicu. Mislim je nesto spomenuo kao mastrotitis (?). Dva CT scan-a pokazuju groznu vodu u oba uha i neke gadosti u kosti iza uha. Pocinjemo sa antibioticima, pod anestezijom joj ugradjuju 'ear tubes'. Vele ispasce same od sebe u roku od 6-12 mj. Nakon procedure se temp vise ne pojavljuje i bol nestaje.
Kuci smo. Utorak idemo na kontrolu. Kod kuce mozamo dokrajciti antibiotike. Fakat mi je dosta vise bolnice...
Pouka: vodim djecu pedijatru za svaku sitnicu.

jer je uzasno palakala i udarala sve oko sebe. Cak sam se i sa MM posvadjala ispred doktora i sestrica. Molim vas lijepo pokazite mi petogodisnjaka koji ce mirno sjediti za iglu. Jos je i sestrica stala na njegovu stranu. Veli 'ima ih'.
Poslali su nas kuci sa ibuprofenom. Ona se pocela tuziti na peticu (upravo joj se komplet pokazala) i opet na uho. Nakon tri dana temp. i bolova sam ju ponovo odvela kod njenog peda i odmah nas je poslao u djeciju bolnicu na CT scan. Kost/koza iza uha se uzasno upalila i pomalo natekla. Spominje lobanju, mozak, bakterije i gubljenje sluha. :shock:
Od peda odmah u bolnicu. Mislim je nesto spomenuo kao mastrotitis (?). Dva CT scan-a pokazuju groznu vodu u oba uha i neke gadosti u kosti iza uha. Pocinjemo sa antibioticima, pod anestezijom joj ugradjuju 'ear tubes'. Vele ispasce same od sebe u roku od 6-12 mj. Nakon procedure se temp vise ne pojavljuje i bol nestaje. 
Odgovori s citatom