Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pomoć-bubani smo!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Pomoć-bubani smo!!!

Nadam se da barem netko ima sličnih iskustava pa da će mi pomoći,savjeti su i više nego dobrodošli...
    Naš mali buco ima sedam mjeseci i pokupio je virozu sa jakim kašljem od svoje starije seke.Pedica nam je dala Augmentin sirup ali kada ga trebamo popiti nastaju problemi-sve povrati!! Probali smo žličicom,brizgalicom pomalo,staviti u čajić,u mlijeko....ali uvijek isto,digne mu se želučić i sve završi van-u mlazu.... A ljekić moramo piti jer bojim se bronhitisa....

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Možda da pitaš pedicu da mu da neki drugi sirup, kojeg će lakše podnijeti.

Malenom

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobili smo Klavocin Bid....sad ćemo isprobati pa se nadam da ć biti bolje....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nažalost ništa ni od klavocina....u međuvremenu smo dobili opstrukcije i završili na inekciji Solu Medrola jutros...za dva sata idemo na kontrolu...van sebe sam,nemam iskustva sa opstrukcijama i ne znam što nas sada čeka. Mrvica je trenutno bolje pa me to tješi da će ipak sve biti o.k. Imate li iskustva sa opstrukcijama??? :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemam iskustva sa opstrukcijama, ali smo slično stari i nedavno smo imali bronhitis..
    možemo vam samo poželjeti sreću i reći da su nas brzo izliječili kad smo došli u prave ruke (bili na srebrnjaku 5 dana)
    saljemo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Ivy....taman stigli sa kontrole. Stanje se poboljšalo pa mu nisu dali nikakvu terapiju osim naravno i dalje Ventolina,sutra na kontrolu kod svoje pedice pa onda vjerojatno dalje kod pulmologa.... :/

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu - i mi imamo virozu, tj. malisa od 5 mj. i ja pokupili je od tate . Po savjetu patronazne, mazemo mu prsa i ledja Mucoplant balzamom od Dr. Theissa, a nosic mu cesto spricamo Sterimarom i cupamo smrkljice Arianna aspiratorom. Ono sto me brine je dosta jaki kasalj, a vec 2 dana ujutro nakon budjenja doslovno dobije napadaj kaslja. Buduci da je iskljucivo dojena beba, ne bih mu htjela davati neke sirupe sa secerom i slicno. Osim toga, patronazna je rekla da je bolje ako nema temperaturu ne davati mu nista, da se ne unisti prirodni imunitet. Smrkljici su prozirni i bijeli pa se definitivno jos nista nije razvilo, ali me strah da ipak ne predje na bronhe ili pluca :?. Ima li netko savjet?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja mala isto tako,ujutro kaslje najvise jer joj se to po noci iscjedi u grlo,pa dok se procisti kaslje a poslje je bolje,zakasljuca dva tri puta tokom dana.
    Isto imamo arianu,nakapamo nosic sa fizioloskom i izvucemo,poslje joj stavim sterimara i to je to.Nemoj mu davati nista,ako nema temperaturu bolje ne.
    Moja mala ima 2,5 mjeseca,ali evo ide na bolje,jutra su najgora,kazem dok se ne ocisti,isto tako ju polegnem trbuhom na koljeno,ruku joj stavim ispod pluca,nagnem glavom prema dolje i tuckam ju po ledima,pa zna izbaciti,dosta tog sljama,tako mi je doktorica pokazala,ili izbaci na usta,ili kroz nos,uglavnom pomaze.
    Tako moj savjet ti je da mu ne dajes nista,pogotovo ako nema temperaturu,ali mu svakodnevno mjeri temperaturu,ako ti bilo sto postane sumnjivo,trk kod doktora.
    Eto nadam se da sam pomogla.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala gara na pomoci i ohrabrenju . Tako sam i ja mislila da je bolje nista drugo ne davati, ali ponekad se tako gusi da se zapitam radim li dobro. Samo sto moj mali za razliku od tvoje curice ipak dosta puta na dan kaslje - nisu to napadaji kao ujutro, ali ipak... sad je jos i promukao jadan od kaslja. Ali skoro nista ne izbacuje! Samo par puta je (kad je jako kasljao) bljucnuo vecu kolicinu mlijeka, koje je bilo povezano sa sluzi. Citala sam tu na Rodi dosta o drenazi, pa ga i ja od jucer nekoliko puta na dan stavim preko koljena i lupkam, ali ni u tom polozaju ne izadje nista :/ . Ili ja to dobro ne radim (ne usudim se jako lupkati) ili to sve skupa nije jos zrelo za izaci. Ali od danas aspiratorom izvucemo puno vise sluzi, valjda je to ipak nekakav napredak. Manje i papa ovih par dana, nadam se da ce sve biti OK.

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eto, 5 je ujutro, a ja sa svojom najmanjom u naručju sjedim i čekam da vidim kamo će ta temperatura, gore il dolje..sad je 37,7 i ne mislim joj ništa davati do 38...također je zaćepljena, ne kašlje al zato ima temp po prvi puta u životu (3,5 mj)...koliko se često smije aspirirat nos sa arianna aspiratorom? ja to dosta često vučem, samo da joj nos održavam prohodnim.. :/

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne prečesto, jednom dvaput na dano, odnosno prije spavanja na primjer, ostalo fiziološkom ispirati i običnim aspiratorom onim bublastim gumenim.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koliko često i na koji način kapate fiziološku? Koristite li zajedno fiziološku i Sterimar (naizmjenice) ili bilo što od toga. Mi ponekad koristimo fiziološku, a ponekad Sterimar ovisno o prilici, ali R mrzi fiziološku. Okrenem ga na bok ušpricam 2 cm

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je pedijatrica rekla,da kapam fiziolosku cesto,da se nista ne bojim i da nemoze stetiti,obicno sam joj sa spricom uspricavala to u nosnice,onako dosta kolicinski,neznam te mjere sprica,i puno,mozda oko 10 puta od jutra pa dok nije isla na spavanje.
    Kad sam joj nakapala sa fizioloskom okrenula sam ju na trbuh,ili sebi na koljeno sa glavicom prema dolje i kroz par minuta povukla sa aspiratorom.
    Pa onda nakon 10 minuta sam joj ustrcnula malo sterimara,uglavnom sam tako radila.
    Temperaturu nije imala,a dr.mi je rekla samo cepice ako bude temperatura iznad 38,5.Inace mala mi je stara tri mjeseca,a prehlada je pocela prije otprilike tri tjedna,evo vec par dana je dobro,mislim da ozdravlja,jos malo zakaslje ali to je zanemarivo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Ne prečesto, jednom dvaput na dano, odnosno prije spavanja na primjer, ostalo fiziološkom ispirati i običnim aspiratorom onim bublastim gumenim.
    nama je pedijatrica rekla da arianom možemo očistiti nos onoliko puta koliko bismo inače ispuhnuli
    kad je bio jako bolestan, to bi stvarno bilo često

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda isprike, nisam znala

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    onda isprike, nisam znala
    a cuj, ne mora ni pedijatrica bit u pravu, al cini mi se da mu nista zlo nije ariana napravila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •