-
Koja autosjeedalica
Molim vas možete mi preporučiti AS za djete sa PP
Dečko je star 13 mj, ali još uvijek ne sjedi samostalno i ne diže se na noge ... ima 8.300 gr
Po mom mišljenju AS bi trebala biti od 0-18, dati se montirati u smjeru suprotnom od vožnje, imati dodatne zaštite; bočne i za glavicu te imati mogućnost više nagiba... jel postoji šta takvoga ???
Našla sam na netu CONCORD AUTOSJEDALO ULTIMAX UMX 2, jel netko zna dal bi ta autosjedalica zadovoljavala gore navedene uvijete???
Molim vas pomozite
Puno vam hvala
-
Koju sad autosjedalicu imate?
-
Sad imamo Maxi Cosi Cabrio Fix al mu je ta već mala ... tj.on je dosta dugačak...
-
Zar nitko ???? pa kako vi vozite svoje klince??
-
mi smo koristili concord ultimax 
moze se koristiti montirana suprotno od smjera voznje do djetetovih 13kg. ima dobru zastitu za glavu koju mozes namjestiti (ako se dobro sjecam) u nekih 5-6 polozaja (kako dijete raste, tako "produzujes" sjedalicu). kad je ovako montirana (suprotno smjeru voznje) dosta je "polegnuta", pa dijete ne sjedi okomito, kad mu nogice porastu - onda ih odmara na naslonu autosjedala.
sjedalica ima mogucnost podesavanja nagiba - ali samo kad je montirana u smjeru voznje - dakle, kad je suprotno od smjera - samo taj jedan nagib je moguc. al iz naseg iskustva - kad dijete zaspe u tom polozaju - nema padanja glave na prsa, spava vrlo udobno 
sto jos? mi smo je mogli jako kvalitetno ucvrstiti u nas auto (vw sharan), koristili smo je u oba smjera, lako se montira, jednostano i maksimalno ucvrscuje, dosta jednostavno se pojasi zatezu i otpustaju (pojasevi stolice, kojima se veze dijete). znam da dobro sjeda i u citroen xaru picasso...
eto, nadam se da sam pomogla
-
Hvala litala, puno si mi pomogla
-
-
mi smo skoro do četvrte godine koristili maxi cosi priori. dosta se može polegnuti i lako se dijete u nju postavi i veže.
sad smo prešli 4 god, preko metar visine i 15 kila i sjedi u concordovoj sjedalici, ne znam naziv, samo znam da se donji dio može odvojiti od naslona kad dijete poraste, fiksira se auto pjasom i isto je jako udobna.
i starije kći, koja nema nikakvih problema, je do 4. godine radije u njoj sjedila nego onoj većoj, od maxi cosija
-
do pred godinu dana tj. do njegove 7. godine se vozio u Maxi Cosiju koji ima vlastite remečiće. Nakon što ju je prerastao, sada nesigurno za promet, sjedi u Romerovoj koja se veže s pojasom od auta. Srećom da se nagib sjedala može podesiti, pa kada on zaspi, samo spustimo naslon auto sjedala.
-
Mi koristimo kobiniranu AS BC Safe Side (novi model BC Neos) od kad je L. napunila 7 mjeseci jer je prerasla AS iz grupe 0+. Tek smo je danas okrenuli u smjeru vožnje jer joj je bila već velika gužva za noge u smjeru obrnutom od vožnje (iako bi po kilaži još uvijek mogla ostati u dosadašnjem položaju). Kod ove AS je super jer se može dovoljno spustiti tako da će moći udobno spavati i sada kada je okrenuta u smjeru vožnje.
Jedina nezgodacija kod ove kombinirane AS (kao i večine drugih) je to što kad je montiraš u smjeru suprotnom od vožne trebaš dosta dugačke pojaseve u automobilu.
-
Evo i linka na ADAC test za Concord Ultimax AS......
http://www.adac.de/Search/SearchResu...WQuery=CONCORD ULTIMAX&RWURL=http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/kindersitze_2005/tab.asp&RWCookieValue=
na žalost baš nije najbolje prošla.........
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma