Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Gnojna angina (grlobolja)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Gnojna angina (grlobolja)

Već negdje od utorka navečer me počelo boliti grlo i temperatura.
    U srijedu sam išla doktorici i dala mi je SLIAPEN 1500.
    E ali mene grlo nije ništa prestajalo onda sam u petak opet otišla kod nje da me vidi i ona mi je rekla da bi kao danas (petak) trebao ljek počeo djelovati.
    E ja to djelovanje neprestano očekujem ali nikak da dođe.
    Mene grlo i dalje rastura znači nakon već 3 dana pod antibiotikom i popoila sam već 9tableta silapena.
    A i temperatura kad popijem lupocet padne pa nakon 5-6 sati raste i tako ukrug.
    Pomagajte kaj da radim?Jel ima neko neki dobar bilo kakav recept jer ja ovo više nemrem izdržati.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Silapen (pencilin) je lijek izbora kod streptokokne angine i sretna si što nisi alergična na penicilin.

Istina je da ti lijekovi djeluju samo ako je dobra suradljivost.

To znači da se stvarno moraš držati režima, piti svakih 8 sati i ne prekidati terapiju.

Meni je uvijek pomoglo.!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da znam i meni su uvijek do sada pomagali ljekovi i to u vrlo kratkom periodu, nakon 1-2dana, ali ovo mi je too much.
    Stvarno više nemrem izdržati svaki put kad nešto ili stavim u usta za pojesti popiti, ma u biti kod svakog gutljaja pljuvačke proživljavam traume.
    Jer me stvarno luđački razvaljuje.
    Doktorica mi je dala uputnicu za zaraznu, nisam otišla htjela sam još malo pričekati i vidjeti možda će djelovati.
    Ali evo i danas mi nije niš bolje.
    Sad nisam pametna da još čekam ili da idem na zaraznu?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Gnojna angina (grlobolja)

Citiraj domy prvotno napisa
    Već negdje od utorka navečer me počelo boliti grlo i temperatura.
    U srijedu sam išla doktorici i dala mi je SLIAPEN 1500.
    E ali mene grlo nije ništa prestajalo onda sam u petak opet otišla kod nje da me vidi i ona mi je rekla da bi kao danas (petak) trebao ljek počeo djelovati.
    E ja to djelovanje neprestano očekujem ali nikak da dođe.
    Mene grlo i dalje rastura znači nakon već 3 dana pod antibiotikom i popoila sam već 9tableta silapena.
    A i temperatura kad popijem lupocet padne pa nakon 5-6 sati raste i tako ukrug.
    Pomagajte kaj da radim?Jel ima neko neki dobar bilo kakav recept jer ja ovo više nemrem izdržati.
    Jesi vadila mandule? Ako nisi-dobro ih pogledaj u ogledalu. Ako je angina one bi trebale biti povećane, eventualno s gnojnim čepovima po sebi. Meni sve ovo izgleda kao gadna viroza jer se tako intenzivan bol u grlu javlja upravo kod viroza. Da je angina antibiotik bi već trebao pomoći. Kupi Strepsils Plus (sadrži lidokain). Smanjuje bol. Isto možeš postići i ako na žličicu šećera nakapaš bar 20 kapi tinkture propolisa i polaaaaako otapaš u ustima. Pomažu i pastile na bazi gorušice i kadulje, grgljanje otopine morske soli ili jačeg čaja od kadulje.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

draga,ako ti od utorka temperatura ne pada i grlo i dalje boli znaci da trebas drugi antibiotik.posto ti nije radila bris grla nije izoliran uzrocnik tako da moze biti da ti nije pogodila antibiotik mada je silapen svakako lijek izbora za anginu i obicno djeluje.ja ti savjetujem da odes s uputnicom na zaraznu i da ne cekas.mozda samo treba promjeniti antib.postoji mogucnost i da je viroza al predpostavljm da bi dr. primjetila razliku između virusne i bakterijske infekcije.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa ako je angina u pitanju, nikakvo čudo da grlo još boli, a i temperatura.
    Mene je spasilo - HLADNO - piti, jesi, štogod, samo ne toplo. Probaj

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jučer sam bila na zaraznoj i veli doktor adeno viroza.
    Navodno da kod nje temperatura može trajati i do 10 dana.
    Ali meni je evo danas malo bolje, manje me boli grlo i nemam temperaturu, bar za sada.
    Nadam se da će tako i ostati.
    Hvala svima za preporuke i odgovore.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

evo mene muci grlo vec nekih 3-4 dana.... u pocetku je pocelo peckati,a sad sto vise dana prolazi kao da mi je jos gore... gubim glas,pa pukne,pa ne mogu pricati, izgubim glas..kad gutam boli...
    nemam temp,ne kasljem... ni jedan drugi simptom prehlade i gripe nemam....
    koristim one tabletice/bombone za grlo neoangin,strepsil,ali nis ne pomaze....
    neki savjet.... hvala

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja bih pokazala liječniku. Može biti i laringitis.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •