jadro prvotno napisa
donna prvotno napisa
ovo mi je bolna tema jer uvijek sam mislila staviti taj aparatć a eto nikada i došla do blizu 30 godina
ono čega je mene najviše strah je vađenje zuba prije tog aparata jer moraju i izvaditi zub da bi ovi krenuli na mjesto jel tako? :shock: strašno! jako se bojim zubara i inače,rijetko odem..ne smijem ni reći kada mi je pukao jedan zub a nisam otišla...strašan strah

uvijek se zezam da bi opet prije carski nego zubara

da napisem sto sam htjela
ja sam izvadila gornje cetvorke. Kad mi je to govorio ortodont u Ri, prije 6 godina, nisam pristala na to..isto mi je bila rekla i moja ortodontica prije 2 godine. Duuuugo sam se razmisljala i premisljala, to mi je bilo koma uopce pomisliti..kako ce mi izvaditi 2 zdrava zuba..ej, po mom iskustvu, nista lakse. Dobijes inekciju, sestra malo pridrzi glavu da bude ucvrscenija (kakav izraz) i dr. iscupa ko od sale. Vadila sam prvo jedan, pa za par dana drugi, jer su ipak to rane pa da jedna strana zacijeli.
i nije mi zao..sad sam hepi, smijem se i kad mi nije smijesno
jos ovo, ort.mi je bila rekla, da mi mozemo probati i bez vadjenja,a li da postoji sansa da se zubi ipak moraju izvaditi u toku nosenja aparata, a bez njih je sve brze i bolje