Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: ortodontski aparatić

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispravak ako sam se krivo izrazila, tj.za one koje su to tako (krivo)shvatile

NEMA BOLOVA KOD VADJENJA ZUBA (samo inekcija, koliko boli, nes ti), NEMA DRZANJA GLAVE (to nije drzanje kakvo ste zamislile, to je bilo cisto da se glava ne mice ni onaj cm lijevo desno kad zubar zub malo "rasklima"), a meni je svako vadjenja zuba "cupanje" 8)

to sam objasnila, i gotovo od mene (da ne bi zacatavale)

estetski..meni je bilo koma, mislila sam da svi vide da meni fale ta dva zuba (a ja kao da mi je to prof.deform.svima vidim nedostatke i vrline zuba), ali masa ljudi mi je rekla da nije uopce tako strasno...malo sam se manje smijala, he, he, a i nisam radila (ina sad je pravo vrijeme). I meni su se relativno brzo te rupe popunile, jer idu prednji iza, a straznji naprijed-nosila sam i headgear (koliko koji treba, naravno).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    estetski..meni je bilo koma, mislila sam da svi vide da meni fale ta dva zuba (a ja kao da mi je to prof.deform.svima vidim nedostatke i vrline zuba), ali masa ljudi mi je rekla da nije uopce tako strasno...malo sam se manje smijala, he, he, a i nisam radila (ina sad je pravo vrijeme). I meni su se relativno brzo te rupe popunile, jer idu prednji iza, a straznji naprijed-nosila sam i headgear (koliko koji treba, naravno).
    Uf, idem radit za 3 mjeseca... koliko je to.... relativno brzo? Dijete plače kad svežem ručnik oko glave kad operem kosu... Kako je dijete reagiralo na taj headgear (što je to - jel to onaj aparatić koji se nosi oko glave i pritišće zube)?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ma u tom slucaju bih se slozila!

Mislim, da stvarno postoji neka prijetnja ostalim zubima, itd. Zbog estetike, svakako ne bih.
    Mislim da nikad nije baš samo estetika - čim su nagruvani zagriz godinama ide sve gore i svi onda ostali problemi što idu s tim.
    Ma nisam ja protiv aparatica, samo nikako da vidim da je nekom trajno rijesilo problem. Ono cemu se stvarno protivim je vadjenje zdravog zuba (nedaj boze vise njih) samo zbog estetike. A ima i toga. Eno ga MM-ov stari, s 50 i kusur nosi aparatic ni iz kakvog razloga osim estetike i ideje njegovog zubara da umlati jos koji dolarcic.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam isto u Fizodentu, uzela sam onaj prozirni, na gornje i donje zube za 12 000, skidam ga (nadam se) sutra, nakon godinu i 9 mjeseci.
    Iznimno zadovoljna uslugom.

Također je istina da najviše preporučaju metalni za 10 000 kn, no meni strašno ružno izgleda..

I mislim da to na 2 godine i nije neka ogromna cifra s obzirom da se može platiti na rate, a ono što iza toga ostaje je ipak puno vrijednije...

Preporučam svima

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nekidan sam sa najstarijom kćeri bila kod zubara zbog karijesa na jednom zubu, ali je zubarica napomenula da će trebati nositi aparatić.
    Njoj je mliječna gornja dvojka ispala prije sigurno godinu dana, a tek je prije 2-3 mjeseca počela izbijati, al nema mjesta, nešto malo je izbila van, rekla bih do pola i dalje ne ide. Trojka je još uvijek mliječna. Pitala sam jel odmah idemo kod ortodonta, rekla je ne, još je rano.
    Kad se otprilike to rješava? Predpostavljam da bi pričekala dok i trojke mliječne odu i krenu trajni, jer je napomenula kad počnu izlaziti trajne trojke da će tek onda biti tijesno. Njoj su mliječni zubi bili jako sitni, baš jako, npr. trajne jedinice su joj barem duplo veće nego su bile mliječne.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je dobio aparatić prije Božića, znači u dobi od 8 i pol godina.
    U tom trenutku imao je donje trajne jedinice i dvojke i gornje jedinice i jednu dvojku.
    Ovisi koja je dijagnoza/problem,...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Anabeg, moj je godinu dana stariji od tvoje i već smo godinu dana kod ortodonta. Idemo samo na kontrole i čekamo da zubi ispadnu. Odi se raspitaj, u jedno vrijeme nisi mogao dobiti apatatic odmah kada se pojaviš kod ortodonta. Ne znam kako je sada.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je dobio aparatić prije Božića, znači u dobi od 8 i pol godina.
    U tom trenutku imao je donje trajne jedinice i dvojke i gornje jedinice i jednu dvojku.
    Ovisi koja je dijagnoza/problem,...
    E ovakva situacija je kod nas sada, trajne donje jedinice i dvojke i gornja jedinice i jedna dvojka.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Anabeg, moj je godinu dana stariji od tvoje i već smo godinu dana kod ortodonta. Idemo samo na kontrole i čekamo da zubi ispadnu. Odi se raspitaj, u jedno vrijeme nisi mogao dobiti apatatic odmah kada se pojaviš kod ortodonta. Ne znam kako je sada.
    hvala na savjetu. Napraviti ću tako.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

isto je i sad, rade ortopan pa vide kad će kaj i gdi, , moja za sad ne treba ništa , ali treba doći na kontrolu u 11 mjesecu, doktor očekuje da će nešto ispasti, a opet da će i novi narasti.
    moja je starija od cathyjevog klinca malo preko godinu dana, i da prvi put je bila s 8 i nešto kod ortodonta.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.06.2016. at 14:41

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moja sad u 8. mjesecu puni 8 godina. Planirati cu onda posjetiti ortodonta do pocetka skolske godine.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Moja sad u 8. mjesecu puni 8 godina. Planirati cu onda posjetiti ortodonta do pocetka skolske godine.
    Treba ti uputnica od zubara.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da, znam. Hvala.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove