Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: MATIČNE STANICE

jajabuka

Početno MATIČNE STANICE

Drage moje,
    saljem vam par pitanja koja me muce u zadnje vrijeme...

U zadnje vrijeme intenzivno kontaktiram banke maticnih stanica i na kraju sam se vise-manje odlucila za jednu koja nije iz RH.
    Zanima me da li je vec netko bio u slicnoj situaciji?

Gotovo sve banke koje nisu iz RH inzistiraju da netko iz moje obitelji presverca umbilikalnu krv preko granice gdje bi ih cekao kurir koji bi izvrsio danji transport do banke.
    Ako bi se vec u startu svercalo (napravilo krivicno djelo), da li bi onda ugovor sklopljen s doticnom bankom bio pravovaljan i koji bi ga po takvom sud priznao?

Krio institut iz Budimpeste, navodno, svoje uzorke sam vozi preko predstavnika u Madjarsku...ali su se iz predstavnistva zalili da u zadnje vrijeme nikome nije nista jasno.....

Nadalje, doslo je nekakvo pismo iz ministarstva po bolnicama kojim se preporucuje da se krv ne uzima ni za jednu privatnu banku osim za Rebro???
    Na Sv. Duhu mi je sestra na prijemu u ambulanti za trudnice rekla da ne uzimaju umbilikalnu krv ako nije za Rebro, dok mi je doktor rekao da je njemu svejedno (ali nije sigurno da ce mi bas taj doktor biti na porodu...)
    Sto bih po vasem misljenju ja sada trebala napraviti?

Inace, Rebro je najskuplje i najmanji je rok pohrane od svih banaka u okolici i ne mogu vjerovati da je vlada i ministarstvo zdravstva pustilo svoje metastaze cak i u rodilista stiteci domaci biznis (UZAS!!!!!!!!), dok se trudnice doslovno nista ne pita, a radi se o njihovom tijelu i tijelu njihove bebe. ...
    Ovo me fakat podsjeca na neki opaki horor.....

Molim brze odgovore jer mi je termin 4.1.2009. pa nemam jos puno vremena....

Velika pusa

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uvoz i izvoz krvi i krvnih pripravaka zakonom je zabranjen u RH (NN 79/06). U RH pohrana umbilikalne krvi moguća je jedino u javnoj, licenciranoj Banci pri KBC Zagreb.
    Prema tome, svaki ugovor koji bi eventualno potpisala o pohrani umbilikalne krvi izvan RH, suprotan je sa Zakonom, a samim time i ništavan.
    Vjerujem da nitko baš nije oduševljen tom činjenicom, ali tako je...
    Savjetujem ti da se ipak odlučiš za Rebro. To je jedina legalna opcija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •