Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Davanje adaptiranog dok mame nema

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Davanje adaptiranog dok mame nema

Cure, sorry ako se o ovome već pisalo ali nemam vremena tražiti...
    Dakle, moja izdajačka karijera je gotova, nemam više viška i ne mogu nikamo bez bebice a morat ću ovih dana. Mislila sam da joj mm dok me nema daje (kršitelj koda) a bojim se kako će reagirati, mislim grčići, probava...
    Sestra kod pedijatrice kaže da joj počnem svaki dan davati po malo da se navikne ali ja to jednostavno odgađam jer dok su cike tu......
    Imate li kakav savjet ili iskustvo?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da nisam bezobrazna, ali gdje to ne možeš bez bebice? nadam se da ne moraš već na posao

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moram na neke preglede po doktorima i ne mogu i ne želim vući bebu na višesatna čekanja i gužve.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš prednost ako ideš s bebom

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebicu od tri mjeseca navikavati na (kršitelj koda) je malo steta :/

to sto se u ovom trenutku ne mozes izdajati, tj. nemas viska, ne mora znaciti da uskoro neces moci. ako sad krenes redovito s izdajanjem, kolicina mlijeka ce se malo po malo povecati.
    kreni onda kad imas vise mlijeka, recimo ujutro i prijepodne. probaj se pripremiti za izdajanje kao i za dojenje, stavi tople obloge prie izdajanja, opusti se, malo masiraj grudi.. tako da se lakse pokrene refleks otpustanja mlijeka.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

užasno mi je teško dati bebi išta osim mog mlijeka (do sada nije okusila ni vodu ni čaj), da postoji mogućnost da je povedem sa sobom naravno da bi, a izračunala sam da bi (kršitelj koda) dobila najviše 3 puta.
    Izdajanje tijekom dana mi je teže jer Lea cica u prosjeku svakih 1,5-2 sata. Probala sam se izdojiti nekidan, uštrcala Syntocinon, izdajala obje cice........i izdojila 15ml
    Potrudit ću se da se produkcija poveća ali ako ne bude išlo....bočica, dvije adaptiranog neće valjda naštetiti.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Po mom iskustvo najuspješnije izdajanje: jutarnji podoj (nakon duže pauze), beba siše na jednoj a izdajaš na drugoj dojci. Kad se beba zasiti onda još obje isprazniš izdajalicom do kraja. Uz podoj prije tog jutarnjeg obavezno popij veliku čašu tekućine.
    A ako ti baš treba za takvu posebnu priliku, sad je ljeto, pošalji onog tko će bebu čuvati u šetnju, možeš joj malo uskratiti sna prije, podoji je neposredno prije i lijepo će spavati par sati, a ti se do tad vratiš.
    Ili neka se netko šetka oko bolnice s bebom, pa kad zagusti donese ti je na podoj.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Slusaj tockice !
    Pola sata prije izdajanja idi pod malo topliji tus i tako 2 dana za redom i vidjet ces kako ce pocet teci, ko ludo.
    Meni je to palilo i tekako.
    A ako bas i to nebi islo onda, da li npr. TM ili netko drugi tko ce cuvati bebaca, moze prosetatiti blizu bolnice i ti da na 20min. izidjes i podojis je i rijesen problem.
    Ako kazes doktorima za to, imat ce dosta raumijevanja i naci ce olaksicu da mozes naci trenutak da podojis izvan bolnice.
    (kršitelj koda) za tako kratku uporabu ti nebi bas preporucila.
    Neznam...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne znam na kakve pretrage trebaš ići, ali ja sam, kada je bojan imao tri, četiri mjeseca, isto išla na nekakve preglede u bolnicu i uvijek bi zamolila sestru, ako može, da ne čekam predugo, ne zbog mene, nego da imam malu bebicu, koju dojim cca svaka dva sata.
    uvijek su mi izašli u susret i odmah me uzeli, s tim da je vani bila hrpa trudnica koje su čekale na pregled i ctg.
    dobro, to je bilo na ginekološkoj ambulanti na SD, ali vjerujem da bi i drugdje postupili slično; naročito jer je riječ o jako malim bebicama.

kad je bojan imao oko 7 mj., išla sam jedan dan na put i tad je prvi put dobio bočicu adaptiranog, jer se nisam mogla nikako ručno toliko izdojiti, a izdajalicu nisam imala.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E pa da, naj bolje ti je da kazes da imas malu bebicu koja doji svako 2h i neznam da je kakav doktor rodit ce mu se razumijevanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, ja sam prekjučer i jučer polagala ECDL ispite (:grrrr usred porodiljnog!. I moj H, iako ima već skoro 6 mjeseci, siše svaki sat - sat i pol. I, naravno, išao je sa mnom na ispit! U hodniku je s njim bila moja mama koja je čekala da po pauzama podojim bebu.

E, pa ako on može sa mnom na ispit (koji je u ponedjeljak trajao od 16 - 20, a u utorak od 16 - 19), mislim da nema te liječničke čekaonice u koju ne bi smjela s bebom.

Majke s bebom imaju prednost! (To je čak u nekim čekaonicama i izvješeno: bebe, trudnice i invalidi imaju prednost)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kakvi su to ispiti?

e jesam baba

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrejček je skoro do godine dana dojio svakih sat-sat i pol i svuda sam ga vukla sa sobom. naravno uz pomoćno osoblje u vidu tate ili bake. :namig: prvi put sam otišla frizeru sama par dana prije nego sam počela raditi. :namig:

kod doktora bih svakako očekivala da me puste preko reda, a ako i moraš čekati netko može biti vani s bebicom da je možeš nahraniti. vjerojatno će i tebi biti manje stresno da je bebica s tobom nego da misliš jede li, spava li, hoće li je boljeti trbuščić od adaptiranog...

meni je normalno da je beba s mamom i da joj se izađe u susret i omogući da ne čeka, da podoji bebu kad treba i sl., kod doktora, na ispitu (go amalthea!) ili bilo gdje drugdje. držim fige da se uspijete organizirati!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za ovo se već stvarno moramo ispričati Točkici, jer joj totalno začatavamo topic, a to se ne smije po bon-tonu... Sorry, Točkica.

ECDL = European Computer Driving Licence

To ti po novom moraju svi učitelji polagati, da budu "računalno pismeni". Počinje se, naravno, s učiteljima informatike :čud, čud:

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, thanks!
    Već noćas su mi cike bile tako pune da sam mislila da će prsnuti a kako mi za sutra popodne treba bočica mislim da će biti ok, taman se izdajala cijelu noć....
    Anyway, javit ću kako je prošlo i je li količina izdojenog zadovoljila malu sisavicu........

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Tockice sta se desilo ? Kako je proslo ?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prošlo super što se izdajanja tiče, za preglede izdojila dovoljno, taman dok sam stigla doma bila je opet gladna. Pila sam više tekućina (čitaj nalijevala se!) i upalilo! :/ :/
    Na 0-1 sam otvorila topic o tome što se desilo kada sam izdojivši super količinu odlučila izaći u subotu van...... :/

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne znam otkud mi ova dva smajlića gore.......greška, sorry!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •