Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ima li pravo i koliko bi bila naknada...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Ima li pravo i koliko bi bila naknada...

Situacija je ovakva, već godinama ne radi, prije par godina imala cca 1 god. radnog staža. Nije prijavljena na zavod. Sad je trudna i zaposlila bi se te radila do poroda. Sve skupa bi bila zaposlena cca 6 mj i dobivala plaću od oko 6.000,00 kn.

Ima li pravo na porođajni i koliko bi iznosio?

Jel smije otići prije na bolovanje ako zatreba?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da bi ostvarila pravo na porodiljni nezaposlena majka po novom zakonu od 1.1.2009. mora biti prije rođenja djetata barem 9 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje (ili u radnom odnosu), a za pravo na komplikacije u trudnoći mislim da mora imati godinu dana radnog iskustva prije otvaranja bolovanja.
    Dakle, po meni, nema pravo niti na jedno niti na drugo, ali ti to provjeri.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma vidjela sam te nove zakone ali sam htjela provjeriti još jednom. Ipak ovdje ima iskusnih mama koje sve znaju pa mi mogu konkretno reći.

To bi značilo da ona iako radi 6 mjeseci, jednom kad rodi, ne dobiva apsolutno ništa :?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dobiva, ali minimalni iznos porodiljnog, bar je tako kod mene bilo, znaci 1660 kn

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Još nešto me zanima. To joj je treće dijete, ali za prvo dvoje nije dobivala porodiljni jer je bila van zemlje. Hoće li imati pravo na naknadu tri godine?

Koji su papiri potrebni za otići na porodiljski?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

obzirom da ne ispunjava uvjet od 12 mj staža osiguranja neprekidno bez obzira koliku plaću imala, na rodiljnom će dobivati naknadu u iznosu 50% proračunske osnovice.

za treće dijete ima pravo na trogodišnji roditeljski dopust na kojem je naknada 1.660 kn.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj božana prvotno napisa
    obzirom da ne ispunjava uvjet od 12 mj staža osiguranja neprekidno bez obzira koliku plaću imala, na rodiljnom će dobivati naknadu u iznosu 50% proračunske osnovice.

za treće dijete ima pravo na trogodišnji roditeljski dopust na kojem je naknada 1.660 kn.
    50% proračunske osnovice je koliko? 1660 ?

Za otvaranje porođajnog treba nekakvu potvrdu od doktora opće prakse ili gin-a?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1660 kn.

prema "nalogu" ginića, dr. opće prakse otvori rodiljni dopust (tako je barem meni).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •