Drage moje, dojim i sretna sam da nam je krenulo i da traje i neka traje
.-)Jer s prvim djetetom nije potrajalo duže od 7 dana,pa sam se s drugim djetetom naoružala samopouzdanjem i velikom željom za dojenjem(koji sam imala i prvi put)i s hrpom informacija.,te s dragom patronažnom koja mi je uvelike pomogla.
Majka sam dvoje djece (22.mj i 2mj.)
Evo o čemu se radi.Iako dojim moja malena ima grčeve.Počelo je od drugog tjedna starosti,boli je kad prdi ili kaka i nakon kakanja.Ima oko 7-8 mokrih pelena,kaka jednom na dan ili preskoči,pa je svaki drugi dan.Stolica je "zlatna."
Kroz cijeli dan je boli,pa joj se prekida san,tako da je non stop na rukama sto mi je vrlo tesko jer i drugo djete trazi paznju.Kroz dan je na peleni trag od kakice,ali tek se pred kraj dana uspije pokakat ili ne uspije.Vjetrovi su stalno prisutni.
Uspjela sam se izorganizirati da vam napisem sto me tisti(uz dvoje malenih je vrijeme luksuz)j da mi pomognete savjetima,a posebno zato sto moja malena vec 4 noći za redom doslovno vristi od boli sat i po vremena.Srce mi se kida.
Malena papa cca svaka tri sata,zadnji obrok je u 23.30 ,a onda joj treba jos barem 2 sata da se smiri i uhvati san i tako spava do 5 ili 6 ili 7,ovisi.
U prvih mjesec dana je dobila 1200 g,a s obzirom na "jastučiće" mislim da je u ovih još mjesec dana dobila kako treba.
Patronažna mi kaže da je možda problem u tome da malena previše papa,pa optereti trbuščić i da je držim na ciki samo dok intenzivno ciki.
Pazim što jedem.Sve lešo ili na pari.Izbjegavam namirnice koje napuhuju.
Molim za pomoć,savjete...bilo što...vaša iskustva....
Unaprijed hvala svima.
Pusa