Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Promukla je...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Promukla je...

N. je vać dva dana promukla, no ne pokazuje da ju boli grlo, da joj nešto smeta..jede kao obično, pije...voditi ju kod dr ili??ima li nešto u kućnoj radinosti da joj dam za to :/

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sorryte naslov je trebao biti promukla je (a ne ja)
    sad mi je palo na pamet, da joj prepržim šećer i mlijeko?

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To sa mlijekom i šećerom nije loša ideja-nama je mama to spremala kad bi nas kao male boljelo grlo.Vidiš mogla bih i ja pokušati i moj Mje promukao,koristimo neki biljni pripravak iz ljekarne ali nam ne pomaže baš puno.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probala sa preprženim šećerom i nema šanse, ni gutljaj, neće, pa neće...Inače pije uglavnom vodu i nije navikla na nešto tako slatko, pa možda zato....strah me je da ta promuklost ne pređe u nešto ozbiljnije, a opet nebi ju baš vukla po doktorima sad kad haraju razno razne viroze i ostalo...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    probala sa preprženim šećerom i nema šanse, ni gutljaj, neće, pa neće...Inače pije uglavnom vodu i nije navikla na nešto tako slatko, pa možda zato....strah me je da ta promuklost ne pređe u nešto ozbiljnije, a opet nebi ju baš vukla po doktorima sad kad haraju razno razne viroze i ostalo...
    Moji sinovi su često podložni promuklosti (mamina djeca, brbljava...).

Za tu svrhu imamo spray s propolisom (mislim da se zove PropolAid) ali pitaj prije u ljekarni, možda je za tvoju djevojčicu prerano... Isto dajemo pastile s propolisom, ali počeli smo kad su dečki napunili 3 godine.

Domaći lijek - ispiranje slanom vodom. Čajna žlica soli u čašu mlake vode i kad se dobro otopi grgljaš kao kad pereš zube. Ako ne zna grgljati, probaj joj našpricati "Sterimar" ili "AquaMaris" fiziološku otopinu u grlo.

Ispiranje hladnim čajem od kadulje isto pomaže (meni) ali to ne bih davala djetetu ili samo blagu rastopinu.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znam da je nama davala bakak kad smo bile male kad nas je bolilo grlo mješavinu mlijeko šećer i mast.
    E to je nešto odvratno.
    A prepostavljam da ovo sa mlijekom i šećerom nije tak gadno.
    I mi imamo problema sa tim.Odnosno D kad god se mali više dere ili viće ili plaće promukne.
    Jednom je stvarno fest promukao da nije opće mogao prićati.Ali trajalo je jedan dan i polako se popravljalo.
    Pitala sam doktoricu u vezi toga, ona je rekla da će to ptoći dok naraste.
    E sd šta god to značilo.
    Ali mislim da kad on tako promukne da to njemu niš ne smaeta odnosno da ga ne boli grlo, nego jednostavno je promukao.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kupila sam popolis kapi za bebe (bez alkohola) i vać danas je glas bolji .Kapi su gorke strašno i dižu joj želudac al uspijevamo nekako progutati 3-4 kapljice (mislim da sprej za njih male nije jer i meni se povraća kad ga špricam u grlo, a njoj bi to bila nemoguća misija ušpricati...)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kupila sam popolis kapi za bebe (bez alkohola) i vać danas je glas bolji .Kapi su gorke strašno i dižu joj želudac al uspijevamo nekako progutati 3-4 kapljice (mislim da sprej za njih male nije jer i meni se povraća kad ga špricam u grlo, a njoj bi to bila nemoguća misija ušpricati...)
    Dobro ste se snašli! Bravo! Evo još malo ~~~~~~~~ za brži oporavak!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bili smo kod ped danas (iz drugog razloga-kozice počinju izlaziti..)pa je pogledala grlo, pluča, uši...rekla da nije za antibiotik i da nastavimo s propolisom. pogodila sam terapiju :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •