-
Mala kućna prva pomoć
Da li u kući imate:
prvi zavoj
sterilnu kompresu ili gazu
flaster
hanzaplast
škarice
Da li znate kako zaustaviti krvarenje i što napraviti kod opeklina?
Zašto to pitam?
Zato jer upravo krećem u ljekarnu kupiti neki paket za prvu pomoć.
MM je jutros iznosio smeće i u jednoj od vreća je bilo otpada iz stare šupe, između ostalog i komad prozorskog stakla.
Kako je lamatao s vrećom, taj je komad stakla izvirio i porezao ga po nozi.
Dok se vratio u kuću krv je već kapala po podu.
Srećom porezotina nije bila duboka i krvarenje je prestalo za par minuta.
Naravno da u kući nisam imala ništa od stvari za prvu pomoć koje bi mi trebale da je rana bila dublja.
I tako je MM dobio Emin žuti hanzaplast s nacrtanim patkicama.
A evo i jedan link o pružanju prve pomoći:
http://jagor.srce.hr/hitna-pomoc/prva/index.htm#izbor
-
Osoblje foruma
imamo s patkicama ili dinosaurima, pa mozemo birati prema odjeci.
-
Imamo, vec godinama. Cini mi se i vise nego sto bi nam moglo zatrebati. Ali od tog viska glava ne boli.
-
Jedino što imam je hanzaplast a i to samo zato što mi je prije par godina šogorica (medicinska sestra) donijela neki jumbo paket od bezbroj komada.
Običnih, bez uzorka.
Nemam doma čak ni nikakvih tableta osim Lupocet čepića za guzu.
A i od digitalnog toplomjera mi je riknula baterija.
-
Imam većinu, ali baš nije sve pri ruci - treba kopat po ormarima, špajzi, ruksacima za šetnju... kak izgleda taj prvi zavoj? Jel to velika gaza ili ona trokutasta marama ili nešto treće?
-
Imam flastere, alkohol, Octenisept (sprej za dezinfekciju rana), zavoj, sterilne komprese, Panadol i Lupocet, rehidromix, linex, sirup protiv kašlja, C vitamin... Volim imati doma te stvari da ne moram trčati odmah u ljekarnu. Nek su pri ruci.
-
Mi imamo cijelu jednu policu u kupaonici punu zavoja i ljekova. Imam elastičnih i pamučnih zavoja, sterilnih kompresa, hanzaplasta, bivacina, alkohola, antibiotsku mast, mikropore(onaj papirnati salotejp), propolis, lupocet čepiće i tablete. Kremice protiv gljivica i masti za neurodermitis držim u frižideru. Neki ljekovi su osjetljivi na visoke temperature pa se moraju držati u frižideru.
Najvažnije je za svaku ranu(bilo duboka ili površna) da stavite gore sterilnu kompresu ili prvi zavoj. Pazite da prilikom stavljanja ne zagadite kompresu. Primite je prsima na jednom uglu. Nije važno čime čete dalje učvrsiti tu kompresu. Možete zavojem, maramom, šalom, salotejpom(mikropore) ili što vam se već nađe pri ruci. Ako je rana dublja odite doktoru da se pobrine za to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma