-
Infekcija steptokokom
Devojcica je rodjena sa 3250g. Porodjaj je prosao bez komplikacija.
Drugog dana po rodjenju joj je vadjena krv i ustanovljen veoma visok CRP (96). Nakon toga lecena je antibioticima sirokog spektra, a kad je stigao pozitivan rezultat hemokulture, lecenje je nastavljeno drugim antibiotikom i treba da traje jos pet dana.
CRP je sa prvim lekom sveden na 0 posle 4 dana. Uzrok infekcije tj. bakterija u krvi je streptokoka Prvi put sam cula za CRP i za sve te pojmove koji se pominju (bakterijemija, neonatalna sepsa) i u poprilicnoj sam panici.
Da li je neko od vas imao takvih iskustava, najvise se plasim da sve to nije ostavilo posledice na bebu?
-
Moja Mara, 6 dan otpuštena iz bolnice, 9 dan ju odvezli pononvo u bolnicu, ona je bila zaražena stafilokokom, isto sepsa, antibiotici, otprilike 3 tjedna bila u bolnici i došla doma. Danas je ona skroz normalna beba, osim što motorički dosta kasni. Kako su meni rekli, kad se neonatalna sepsa izliječi,tj. prođe, to zaboraviti, ko da nije ni bilo, dakle, oni smatraju da to ne nosi neke posljedice za sobom, koliko sam ja skužila. Mari su napravili UZV mozga i bilo je sve o.k. Sretno!
-
Lara je imala streptokok, 10 dana u rodilištu dobivala antibiotike. tada mi je bilo najstrašnije gledati je sa iglom koja joj je bila u glavi.
isto su mi rekli kao i sambi, ako riješiš infekt kod novorođenčeta nema nikakvih posljedica.
Larica je živi primjer zdrave 4,5 godišnjakinje.
drži se
-
I mome N su pronašli streptokok nakon poroda.
10 dana u bolnici (makar to nije bio primarni razlog ostajanja) i lječenje antibioticima.
Danas je prekrasan i potpuno zdrav 1,5 dečko
-
Hvala vam na odgovorima jer ste me jedino vi umirile. Strasno sam se uplasila citajuci razne tekstove o ovoj teskoj infekciji.
Beba je stigla kuci, dobro je i lepo napreduje. Koliko sam shvatila lekare sve je dobro proslo i ona je u odlicnom stanju.
Jos uvek mi je grozno kad pomislim da je 10 dana primala antibiotike, ali to je bio jedini nacin.
Puno pozdrava!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma