Originally Posted by
sinjorita
Drage mamice prije nego opet pozovem strucne osobe, htjela sam cuti vasa misljenja. Nebi da mi se opet pedica smije u facu i veli kako panicim.
Dakle... Moj mis ima 10 mjeseci. Ima 10,5 kg, 75 cm je "veliki"
Ja sam jako zabrinuta za njegovu motoriku. On ne puze, nije se posjeo, ne pokusava da ustane, jednostavno samo lezi na podu i prevrce se, ili se vrti tako gmizuci u krug. Kad pokusava da dohvati igracku, napinje se sav ali ne mice se sa mjesta ( obicno na stomaku) i na kraju odustane.
Eh sad, kad se igram sa njim primjetila sam da cesto kad uzme igracku u rukicu ostane mu jedan prstic savijen u saci ( obicno palac) cim premjesti igracku to je ok. Takodjer mu je prstic -do malog- na stopalu malo poceo da se penje na srednji.
A ZASTO VAM OVO PISEM? ZASTO SE BOJIM?
Bojim se jer moj maleni necak od 7 godina boluje od neizljecive Distrofije misica. Plasim se jer i necak isto kad uzme npr, casu vode on to uzme sa 3 prsta. On je prohodao sa 13 m. ali oduvijek trampavo.
Ja sam M.vodila pedici na pregled motorike kad je imao 9. m. ali ona nista nije smatrala problemom pa cak ni to sto kad sjedi M. se ljulja i uvijek padne.
Nadam se da cete me shvatiti zasto se toliko bojim. Mislite li da bi trebala da trazim misljenja dalje kod strucnjaka ili da je sa mojim Misicem sve u redu i da je samo problem sto je Bucko, cime se ja mozda tjesim.