Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Docjepljivanje infanrixom

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Docjepljivanje infanrixom

Imam pitanje na koje nisam uspjela naći odgovor.
    G se još u petom mj. trebao cijepiti četvrtom dozom infanrixa, ali kako je krenuo u vrtić boleštine su nas ulovile i tako do sada nismo to obavili.

Zanima me s obzirom da je zadnju dozu ( od one tri zaredom ) primio 25.5.2007. koliko još možemo to odgađati, tj. da li ima neki rok do kad se treba cijepiti, a da nemoramo sve ispočetka?

Još da napomenem, ne znam jel ima veze, da je prije mjesec dana bio u bolnici pet dana zbog upale pluća, pa mi se nekako čini da je možda sada prerano nakon te boleštine ga cijepiti. Sada je zdrav neka tri tjedna.
    Bili smo kod pedice na kontroli početkom mjeseca i otkazali termin koji smo imali za cijepljenje 10.12. na svoju ruku, mada je ona rekla da bi ga trebalo cijepiti jer je sad zdrav, a iza nove godine će opet u vrtić pa me strah još više. Ja bi ga cijepila sad možda, ali eto nemam iskustva pa nisam pametna.

Još da napomenem da mu je u zadnjem nalazu urina nađen enterokok 10 na 3, za koji je pedica rekla da ne treba antibiotik jer je mala količina
    :/ . Jel bi i to bio indikator za necjepljenje ili?

Mislim po njoj to nema ništa veze, ona bi ga sada bez obzira cijepila, a ja bi molila ako bi netko mogao dati savjet i odgovore na ova pitanja i dileme.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dakle radi se o 5u1 ( infanrix-ipv+hib) cjepivu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da je nakon upale pluća, dosta dug oporavak. Barem je meni trebalo 6 mjeseci da mi se imunitet popravi.
    Možda bolje pričekati još malo, do proljeća.

A što se cjepljenja tiče, nećete morati ništa ponavljati, kad cjepiš, cjepiš.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa da, pedica govori da je bolje da je što duže doma, zbog imuniteta i da mu se u vrtiću još sad nekaj ne prikelji, a s druge strane žuri s tim cjepljenjem kao da je imao blažu virozu, pa eto sad je on zdrav možemo ga odmah cijepiti.
    Molim još iskustava i savjeta, ako ih ima. Možda netko i iz medicinske struke. Mada vjerujem i poštujem savjete iskusnih mama kao stručnjaka na svom području

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bez obzira koliko kasni s docjepljivanjem, ne treba sve ponavljati.
    Već tri tjedna je zdrav. Ja bih ga cijepio.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala na odgovoru, postavila sam pitanje i na cybermedu pa sam dobila isti odgovor, a i dr koji je odgovorio je rekao da se nastavi cjepljenje sa istim cjepivom - znači infanrix 5u1 koje se plača ( nije uopće problem u novcu ) već me zanima jel to točno ili se može cjepiti i ovim sada besplatnim cjepivom. Dr. Rihter koji je odgovorio sam primjetila da se drži toga da bi svakako trebalo nastaviti cjepljenje istim 5u1, razlog?

Mujica može mišljenje ili savjet?

Ili ako netko zna preporuke svojih pedijatara pošto ja svoju još nisam pitala,ali namjeravam, htjela bi znati kako da se postavim i šta da tražim. Kako ste vi cjepili svoju djecu?

I već sam zaboravila ako se plaća koliko to košta? Oko 300kn ili?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sad si me skroz zblesala 8)
    ja sam svog malog prošli mjesec vodila na zadnje docjepljivanje ( četvrto ) i prije toga miljun puta pitala pedicu jel moram kupiti pročišćeni infanrix, na što je ona okretala očima i rekla da se ne mora više kupovati jel da oni sad imaju preko hzzo to pročišćeno.
    mi ga cijepili...imao je veliku oteklinu na nogi ( bez drugih popratnih nuspojava )
    na žalost to nam je bio okidač za pad imuniteta i aktivirao nam se pnumokok u nosu

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ozbiljno, od cjepljenja mu je pao imunitet? Sad stvarno ne znam šta da radim :?
    A što se tiče otekline koliko mu je to trajalo i kolika je bila?

Htjela bih iskoristiti dok je zdrav da to rješimo, ali ne znam s obzirom da su blagdani dal da to odgodimo, već sam fakat luda luda!
    Nekad imam takav osjećaj da previše filozofiram i kompliciram kaj kad si nemogu pomoći

Btw, svjetlić koliko ste stari vi? Jeste li i od prošlih cjepiva imali neke slične reakcije?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

UPS, svjetlic, a ne svjetlić

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svejedno je kojim cjepivom se cijepi.

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bubac je zadnje cjepivo primio prije točno godinu dana i nakon 2 dana prva viroza, pa druga, pa treća, pa bakterijska upala... sljedeća 2 mjeseca smo se intenzivno družili s pedijatricom. Dotad nikad ništa.
    Cjepivo mu je srozalo imunitet. Naše iskustvo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ok je svjetlić

moj mali ima 3,5 g.
    pa srećom ni na jedno cjepivo mi nije bio reagirao burno ( s time da sam tek s godinu dana kupila cjepivo Priorix, do tada mi nitko nije ni spomenuo da se može i kupiti pročišćeno )

čuj oteklina je baš bila oveća...gotovo cijela polutka guze na kojoj je cijepljen i to baš onako nabrekla kao kvrga.
    zvala sam pedicu i ona kaže da će splasnuti neka stavljam obloge
    i stvarno je nakon par dana, al poslije si mislim, pa ona to nije nigdje ni evidentirala ni prijavila, i koliko su onda relavantni svi oni podaci o nus pojavama :?

evo mi smo krenuli u devetom mjesecu i stvarno se za razliku od prošle godine super držao
    čim smo ga cijepili u roku tjedan dana krenula naša stara boljka..pneumokok, pa ga riješili ( valjda ), vratili u vrtić, tjedan dana, evo opet zaštopan, curi nosić, a o kašljanju da ne pričam.
    i točno sam si to mislila da će mu to tako i biti, al eto cijepiti se mora

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A sve si mislim da si neću priuštiti brige sad za blagdane, pa da to odgodim za onaj tjedan iza nove dok još ne krene u vrtić, pa ako je već toliko čekao

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo za imunitet je dobro znati, stvarno mi je sada to prvi glas.
    Pa možda im se može onda poslije cjepljenja davati nekaj za jačanje imuniteta, ehinacea ili sl. Ako se to smije ili je bolje da se organizam sam izbori sa svime što je primio cjepivom ?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ne bu ti ehinacea tu pomogla.
    Nekome jako sruši imunitet, nekome manje. i to je to . Lutrija.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fakat nema nikakvih dokaza da 5u1 niti glaxov (Infanrix-IPV/Hib), niti pasteurov (Pediacel) nespecifično ruše imunitet.
    To je jedino donekle prihvaćen stav za cjepivo protiv ospica. Ni za jedno drugo, koliko ja znam.

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne znam točno od kada, ali sad nam drzava placa prociscena cjepiva.
    Rekla nam ped. da Glaxova su odlicna (ova 5u1, sto se cijepe s 3,5 god.),
    jedino Priorix sto ga rade u Francuskoj ima losu iglu :? i zbog nje su ucestale nuspojave
    (veca crvena oteklina i visa temperatura)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    a meni pedijatrica prijeti već mjesecima da ćemo morati sve ispočetka :?

napomena, mi smo zbog obiteljske anamneze odgodili početak svih cjepljenja, dr je hjela odmah, ja nisam dala jer mi je brat jedva živ ostao, a i ja sam imala teže reakcije, oboje smo alergičari, brat na sve i svašta. čak i sa tom odgodom, ona je isto imala jake reakcije.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    Citiraj mujica prvotno napisa
    a meni pedijatrica prijeti već mjesecima da ćemo morati sve ispočetka :?

.
    Reci joj da je u krivu. Uputi ju na Rodin forum.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mujiceee, trazi se pomoc na zdravlju odraslih.

Odoh ja sad odavde; ispricavam se na off-u. =D

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nije u pravu što se tiče ponavljanja - ne može se cijepiti u nazad, što je logično, već samo to vrijeme kad dijete nije cijepljeno je slabije ili uopće nije zaštićeno ( ovisi jer se radi o cijepljenju ili docjepljivanju ), znači nećete morati sve ispočetka.

nisam stručnjak,ali sam se raspitivala jer smo mi kasnili oko godinu dana sa docjepljivanjem, pitala sam i dr.Rihtera na cybermedu pa je to potvrdio,a proguglaj malo pa češ naći info sigurno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •