Citiraj Amalthea prvotno napisa
Ne dajem savjet, nego ga tražim.

I ne prihvaćam odgovor "teško", nego: uzmi xy, napravi z i - voila!

Naime, na garnituru boje kave Dječak mi je prolijao - o, ironije - kavu! I sad je fleka, naravno, grozna.
Upila sam kavu spužvom, osušila brzo fenom i ne vidi se iz daljine, ali iz bliza - osjeti se da je sasušeno. K tome ima još i par fleka od čokolade i tako... od svega pomalo.

Ideje?
Vanish za namještaj? Onaj kojim se to očisti, pa se poslije "iskefa" kad se osuši... S tim sam uspješno očistila auto nakon jednog dječjeg povraćanja kad je kompletno stražnje sjedalo "plivalo" a i nismo mogli odmah čistiti. Imam i jednu fotelju terakota boje od mikrofibre, nju uspješno čistim tim istim Vanishom, ali nije jako svijetla pa... mhm... probaj.

Za garniture u stanu to isto koristim 1-2x godišnje, ali ne znam 100% kako djeluje na flekove. Od prvog povrata poreza nakon porodiljnog kupili smo garnituru koja je flekavo šarena pa flekovi te vrste ne dolaze do izražaja.

Eh, da... Ima taj vrag gadan miris, pa kad to radim, gledam da odemo nekamo van dok se namještaj suši. Poslije okefamo i usisavačem očistimo do kraja. Dost je dobro, ali ipak nakon 6-7 godina raubanja, vide se tragovi... nije to više ko novo. I imam osjećaj da je zmazanije sad nego kad su klinci bili skroz mali pa ih se dalo urazumiti i tjerati da jedu samo u kuhinji.