-
Mislim da doniranje maticnih stanica (ili ostavljanje po strani za nedaj Boze kasnije) nije toliko pozitivna stvar kao sto vam doticne banke kazu.
Ta krv koja se skupi se nalazi u placenti i u pupcanoj vrpci. Da bi se skupila oni moraju prerezati pupcanu vrpcu cim se beba rodi, tako da bi ta krv koja je ostala u placenti i vrpci iscurila. Beba na ovaj nacin dozivljava jos jedan sok (osim onog kad se porodila i izasla na uzasno jake lampe u porodiljskoj sali) i mora da naglo dise punim kapacitetom iako za to jos uvijek nije 100% spremna.
Kad ostavite krv tj. kad sacekate da pupcana vrpca prestane pulsirati to znaci da je sva ta krv iz placente i pupcane vrpce otisla uredno vasoj bebi u tijelo. Dok se to odvijalo vasa beba nije bila prisiljena da naglo koristi svoja pluca jer je ta ista krv jos uvijek dovozila kisik tako da je beba mogla polako i postepeno da se privikne na svoju novu okolinu, malo da dise na svoja pluca pa onda kad nema vise krvi onda i ona na jedan skroz miran i ne prisiljen nacin krenula da dise.
Poenta ovoga nije samo u tom bebinom olaksanom disanju, nego u tome da sustinski sva ta krv i pripada bebi. Ovako osiguravate svojoj bebi ono sto je stvarno njeno, umanjujete sanse da bude malokrvna ... sve u svemu dajete joj odlican start u njenom malom,krhkom zivotu.
Ljudi se jako razlikuju po ovom pitanju ali ja ni u jednom momentu nebi pomislila da ostavljam maticne stanice, naprotiv i nakon jako teskog poroda kad sam bila skroz izbezumljena ja sam pitala babicu da li jos uvijek pulsira (kad ju je htjela presjeci). Mislim da o ovome trebate dobro razmisliti. Sve te potencijalne bolesti se jako lako mogu mimoici ako djetetu pustite krv koja mu je prirodom namjenjenja!.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma