ja sam se prije dvije godine dosta raspitivala o tome, proučavala sam papire i sa rebra i iz austrije, nisu mi se baš svidjeli, ali , čini mi se da cellavie u austriji sprema prikupljene mat. stanice u tri posudice, da se, kao, mogu koristiti za više osoba (kad se jednom otvori tj. odmrzne više nema ponovnog zamrzavanja). u smislu da bude za bebu samu, ali eventualno i za brata, sestru, roditelje. (sad sam pokušala naći te stranice, ali nešto su promijenili pa je samo na njemačkom i ne snalazim se). mislim da to kod nas ne rade.
informacije su da je ta količina koju je moguće prikupiti ipak premala za odraslu osobu. (ali možda neće biti premala za 5,10 godina? tko zna kakav će biti razvoj znanosti i tehnologije?)

s obzirom na situaciju koju imaš, jasno mi je da razmišljaš o čuvanju, ja sam razmišljala iako nemam neke rizične faktore, jer vjerujem u napredak znanosti i u nove mogućnosti koje sada ni ne slutimo. S druge strane mi je uvijek intrigantno ono što je Svea gore napisala - da li time štetimo bebi, da li bi najbolja prevencija bolesti bila baš da dozvolimo bebi da te stanice dobije u trenutku kad je to priroda predvidjela? vi npr. pretpostavljate da je rentgen u trudnoći kriv za bolest, a znanstvenici danas proučavaju kakav je utjecaj ranog rezanja pupkovine dugoročno na zdravlje cijelih generacija.

bojim se da nisam od pomoći, možemo vječno filozofirati o tome da li više vjerujemo prirodi ili znanosti. s obzirom na konkretne probleme koje imate u obitelji, probaj se informirati kod stručnjaka o mogućnostima koje su njima na raspolaganju za liječenje konkretnih bolesti, ne samo na Rebru (oni naravno žele prodati, a možda ti je dovoljno sigurno i da ih doniraš)

puno sreće želim i da svi budete dobro, a ti da se ne uništavaš mozgajući

.