Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Jetreni enzimi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Jetreni enzimi

Drage Rode, mjesec dana nakon stimulacije gonalima i menopurom (potpomognuta oplodnja) dobila sam slijedeće nalaze jetrenih enzima koji su me prilično prepali:
    AST - 90 (normalne vrijednosti 8 - 30)
    ALT - 38 (normalne vrijednosti 10 - 36)
    ALP - 46 (normalne vrijednosti 64 - 153)
    GGT - 8 (normalne vrijednosti 9 - 35)
    inače sam radila pretrage na hepatitis i HIV prije stimulacije i to je sve bilo negativno, nakon neuspjeha dr. mi je rekla da prekontroliramo jetrene enzime jer to može biti prepreka prilikom začeća i rezultat je prilično zastrašujući. e sada, nikada nisam prije vadila jetrene enzime pa nemam s čim usporediti, da li ovo može biti od stimulacije i kada bih trebala ponovo vaditi krv i s čime se ovo najbrže može regulirati???
    puno vam hvala, uspaničena sam!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pogledaj upute od lijekova koje si uzimala pa vidi da li se to navodi kao moguća nuspojava.
    Inače AST i ALT se zajednički zovu transaminaze.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Draga navi,

sličnih problema ima i MM. Naime, i njemu su vrijednosti povećane. Točno znam da mu je AST oko 90. Ostalo je "negdi" oko granica. Prošao je i UZV, i kontrole, sve moguće i nemoguće pretrage jetre, a na jesen ga čeka biopsija kao posljednja moguća pretraga. Rezime svega je da se ne zna što mu je, otklonjena je mogućnost hepatitisa B, C, ali postoje valjda nekakvi tipovi E,F koji nisu opasni , vrlo su rijetki, ali ipak postoje, i smatraju da je upravo to i njemu. Ne pije nikakve ljekove, a preporučeno mu je da pazi na prehranu.

Simptomi koje je imao i koji su ukazali na nekakav problem, je jedino lagana smetnja (nelagodan osjećaj) u području jetre. Visoki AST ima već četiri godine, i kroz sve četiri godine redovito ide na preglede. Nisu točno dijagnosticirali što je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •