pitanjce glasi kada bi bebe smjele papati slanutak i na koji način ga spremiti? da li koristiti onaj iz konzerve ili suhi pa ga nakuhavat???
zahvaljujem na idejama i odgovorima
pitanjce glasi kada bi bebe smjele papati slanutak i na koji način ga spremiti? da li koristiti onaj iz konzerve ili suhi pa ga nakuhavat???
zahvaljujem na idejama i odgovorima
ja sam uvijek za što manje iz konzerve, a stvarno ga nije teško skuhati.
mi smo papali slanutak ćim je znao sam primiti s rukicom i gristi malo bolje, a da se ne zaguti. to nam je bio hit kada nije imao apetita, onda bi mu dala ocijeđeni slanutak da ga sam prebire i stavlja u usta - uživao je!
bleeda najlakse ti je da ga ostavis preko noci u vodi brze se skuva. No ne znam ti reci od kad ga smes davati, javice se vec neko.
tako u pravilu kuham i grah, mislim namačem ga preko noći jer kuham isključivo suhi grah. onaj u konzervi se raspadne a i nemožeš s njim skuhat suha rebarcakole prvotno napisa
![]()
slanutak je meni osbno jako fin, i nekako sam mislila da bi joj to dala ali u tablicama dohrane nemogu naći slanutak. ako se ravnam po grahu i mahunama onda nam je još rano.
sto milijuna pitanja :?
nisam protiv konzerviranog slanutka jer unutra stvarno nema ništa osim slanutka i vode.
(pogledaj ima li soli, to bi jedino moglo biti).
ja ću ga uvoditi kada i ostale mahunarke.
Možeš napravit i paštetu od slanutka....skuhaš, ubaciš u multipraktik, dodaš maslinovog ulja, limuna, papra, curryja, soja sosa i mrvicu senfa...
Njam, njam....stoji u frižideru 5 danai onda opet ispočetka...
Da, osobito će bebi prijati ta pašteta.
čokolada prvotno napisa
![]()
Slanutak ipak spada u lakše probavljive mahunarke pa mislim da bi mogao i prije graha. Ja ga se baš spremam dati, ali mislim da sam mogla i ranije. Nakat ću ga 24 sata i dat ga za početak samog da ga prstima jede.
...eh, hebi ga![]()
Mislila sam pašteta općenito.....da je fina... ono, čisto kao
ideja i savjet.... Ne nužno za bebu...
Iako ju moja zvjerka od 13 mj voli, ali u full full full blagoj varijanti
(samo maslinovo ulje, malo soja sosa i limuna)
Boban Pejić uvodi slanutak kad i leću - može od osmog mjeseca. Mi jučer probali, stavila žlicu leće s prosom i pastrnjakom kuhati 40 min. Tu i tamo prducnula, ali joj nije smetalo. PUno više drame bilo je s brokulom i to jednim malim cvjetićem. i podrigivala se stalno i čini mi se da ju je mučila jako, zatvarala ju itd.
pa kud ste vi svi prije dotle došli?!
mi totalno "zaostali"!
sarmu probali nismo, ofkors, ali idem nešto sporijim tempom od Boban Pejić, ali bržim nego što su preporuke ovdje. Dojila je isključivo 6 mjeseci, nakon toga smo krenuli dosta brzo. samo na početku sam se držala onog jedna namirnica tri dana, sad mijenjam. probala je većinu žitarica (osim zobi), od mesa piletinu i puretinu, mahunarki samo leću, povrće mrkva, pastrnjak, koraba, tikvica, brokula, karfiol, voće jabuka, kruška, marelica, šljiva (ovo zadnje iz kašica i suho voće prokuhano), banana.
idem brzo jer bih oko godine dana prestala dojiti. ima dva obroka (ujutro oko 9 jede žitarice s voćem), a popodne oko 3 jede ili meso sa žitaricama i povrćem ili povrće sa žitaricama, a neki dan evo probala i tu leću. i još joj u dva puta na dan (ili jednom) dam mliječnu kašicu s AD. na žlicu, jer bocu ne ferma. i pije vode. mislim da je to ok, jer ima mliječnog još uvijek najviše (doji ujutro kad se probudi, eventualno oko 12), pa onda oko 5, prije spavanja i još jedno noćno - dakle pet podoja dnevno + obroci. nisam probala ništa od namirnica tipa kravljeg mlijeka i ostalih visoko alergenih, sve kuham, samo što izbacujemo podoje. ona po danu ni ne traži, ako ja ne nudim. rijetko kad mi se zabije na cicku da bi dojila i onda joj dam.
i bundevu je probala. to je jedan od favorita.
nego, apricot, proletjela sam brzo ovo što si napisala - to nije puno drugačije od nas što se tiče namirnica. osim AD, ofkors
ovo što si napisala na onom drugom topicu, aprimatsa prvotno napisa
znači, bolje nam je pričekati još malo.
dok ona dođe do osmog mjeseca ja ću valjda smislit dovoljno načina pripreme slanutka.
mi smo doduše krenuli sa dohranom ranije (4 mjeseca) i sad sa 6 i pol mjeseci nam je sve tako fino da je to strahota. do sad nije bilo namirnice koju nije htjela jesti.
tako da mislim i da će mahunarke dobro proći samo dok dođemo do njih.
mi isto krenuli nakon 8. mjeseca sa slanutkom.
slanutak + mrkvica + malo mljevenog sezama![]()
Gdje kupujete nekonzervirani slanutak?
kikica je dobila gadnu alergiju od slanutka... :/ kao velika.
Baš se neki dan na TV-u pričalo o slanutku i neki je nutricionist rekao da je slanutak sa maslinovim uljem savršeno izbalansiran obrok po omjerima proteini-ugljikohidrati-masnoće.
I mi ćemo krenuti sa slanutkom, grah smo probali, veselimo se i leći.
Znači može i ovaj iz konzerve?
Napravi ću kao varivo, pola spasiram da ga zgusnem, dodat ću mrkve i malo pelata.
L se jako sviđa slanutak. A i druge mahunarke. Ali samo ako je skuhan. Neki dan sam joj napravila maneštricu od njega, radila sam samo za nju i nije mi se dalo nakuhavati šaku slanutka pa sam joj dala iz konzerve, ali nije ga htjela ni pogledati. Odnosno probala je, napravila facu, ispljunula i pobjegla glavom bez obzira!![]()
Ja sam kupila u kauflandu. Ima u rinfuzi ili zapakiran po pola kile iz bio uzgoja među zdravom hranom. I u dm-u na zdravoj hrani.Jelcek prvotno napisa
Koliko dugo vi kuhate slanutak? Ja ga namacem preko noci, ali se svaki put uzasno dugo kuha, satima. Dva-tri puta sam tako istresla sve u smece jer se uzasno dugo kuhao i opet nije bio ok za jedenje? :/
Nisam baš gledala na sat, ali mislim oko 1-1.5 h u ekspres-loncu. Isto obavezno namačem.
ako nemaš ekspresni lonac onda i duplo dulje...
ja ga zbog toga i ne radim često jer stvarno traje! moram više nabavit taj lonac.
a kad ga radim onda skuham veću količinu što za varivo, što za namaz -humus ili sl.
Ja sam neki dan kuhala slanutak malcu 1. put (ima 16 mj.). Namakala sam ga preko noći i onda ga skuhala u ekspresu skupa s mrkvom, korijenom celera i kapulom (sve na sitno nasjeckano) oko sat vremena, pred kraj dodala malo riže i kad se ohladilo, taman prije serviranja dodala sam malo maslinovog ulja. Sve je pojeo, baš mu se svidjelo![]()