Kad? Kako? Koji? Kojim redom?
Da ne ceka ko ja do dvadeset i neke da proba gorgonzolu?
Kad? Kako? Koji? Kojim redom?
Da ne ceka ko ja do dvadeset i neke da proba gorgonzolu?
F je za sada probao mladi sir i ABC sir.
Mladim sirom nije odusevljen ali bi zato ABC mogao jesti do iznemoglosti.
Za ostale sireve i mene bas zanima kad se preporucuju davati.
Sto se tice gorgonzole....da seja pitam ne bi je jeo jer je ja ne podnosim, ali naravno da cu mu dati jednom da proba...sto da ne
Ja dala mrvicu (jer je obozavam)Prvo je napravio facu, a onda zinuo po jos. Ali nisam davala dalje. Zato pitam sta i kad smijem.
nemoj jos davati sireve s gljivama.
dobro, ne mora bas cekati dvadesetu, ali za sada je jos premali.
Ma tako sam i mislila. Dala sam doslovno mrvu. A kako inace da mu dajem sir? Umjesan u nesto, nariban ili sam?
ja namazem na komadic hljeba pa mu dam i tako voli.
mozes s tjesteninom isto...
Mi smo prošli tjedan bili na jednom dječjem rođendanu i tamo su narezali neki dosta mekani sir (možda tipa Podravec ili tako nešto) u razne oblike, onako tanke šnitice pa u obliku srca, zvjezdica itd. - Lea je na to totalno pala i pojela desetak komadića, nismo mogli vjerovati![]()
masne mu namazes na kruh, mladi mozes pomijesati s necim, a tvrde narezi na stapice pa neka gloca.ninet prvotno napisa
ili, kako mima kaze, onim modlicama za kolace izrezi u razne oblike...
(jedna kockica od 2x2x2cm ementalera zadovoljava dnevnu potrebu za kalcijem)
a kaj je s parmezanom i kalcijem?
moja adela, naime, obozava parmezan (onaj u komadu). i jucer joj je rucak, primjerice, bio par komada parmezana i malo kruha jer nije htjela tjesteninu s brokulom. (sad joj je skoro dvije godine i prestala je jesti većinu povrća koje je do sada obozavala). nadam se da će proći
Da li djeca u dobi od 12 mj smiju jesti tvrde sireve (tipa Podravec, Trapist, Gauda) i koji se preporučaju?
oni koji su najmanje slani
nešto sam čula da bi trebalo u početku paziti i da dijete ne dobije listeriju - znate ona bakterija koja može biti u svježem siru, vjerojatnije u onima domaće proizvodnje, a opasna je za plod u trudnoći - jer da kao dijete dok je malo još nije dovoljno jako pa može biti opasno.
Provjerite. Moj stari, od kojeg potječe informacija, se bavi takvim stvarima, to mu je struka, ali je i veliki paničar.
Znači smiju jesti te sireve? Hm, koji su najmanje slani?! Moram priznati da nisam obraćala pažnju. Možda Tilzit? Podravac mi se čini dosta slan.apricot prvotno napisa
mislim da smiju, ali ti to nije neka ekstra kvalitetna hrana.Jelcek prvotno napisa
Rekla bih da je najbolje jesti svježe manje masne sireve, ali ako se bojite listerije trebali bi biti termički obrađeni. Mogli bi se recimo dodavati u paštu, to bude fina kombinacija.
Od polutvrdih sireva meni se čini jako kvalitetan neki Sport, mislim da ga radi Vindija ali nisam sigurna, u obliku kotača i zapakiran u zeleni najlon. Ali nezgodno je što ga nigdje ne prodaju na komade, nađem ga samo u supermerkatima (mercator, billa) i moram kupiti cijeli, a kako je fin brzo se pojede.
Inače doma jedemo najviše neki škripavac, domaći. Moji ga uvijek kupuju kod istih ljudi na selu. A takvog nema u trgovinama.
Znam da nije neka kvaliteta, ali moja curica hoće sama jesti i uzimati s prstima, a ne znam kaj bi joj ponudila. Svježi kravlji sir nebre tak jesti, pa moram naći nekaj drugo kaj bi joj mogla dati.
može možeJelcek prvotno napisa
![]()
jedino moraš biti spremna na čišćenje ovećeg nereda nakon obroka. ja joj ponekad umočim komad kruha u svježi sir pa joj je jednostavnije za jesti prstićima.
a hvala pomikakici, njen post me inspirirao za večeru: riža sa špinatom i svježim sirom![]()