Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Neće primati ništa u ručicu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Neće primati ništa u ručicu

Da li se ovo i vama događalo: sinek ima 5,5 mjeseci i neće primati ništa u šakice. Iako normalno gnječi svoju dekicu ili mene primi za prst, kad mu se pruži igračka on brizne u plač (?!). Ponekada, ali samo ponekada ima volje dirkati igračku onako vršcima prstiju. Ili primiti NE zabogamiloga.
    Da se zabrinjavam?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jel' prima u potrbušnom položaju?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hmm Mateo je poceo sa 4 mjeseca da sve pipka hvata, da se igra, a nesto malo kasnije je poceo da premjesta igracku iz jedne ruku u drugu. cini mi se da je u pitanju fina motorika ali nisam sigurna.
    Nadam se da nije za brigu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ina svaka ti cast ti uvijek imas odgovor i savjet

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U potrbušnom voli biti, stavim igračke pred njega, ali ih ist tako dirka jagodicama prstiju...
    Da,vidjela sam da druga djeca, mlađa od njega već naveliko sve guraju u usta i čapaju po svuda.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pitala sam te za potrbušni jer je moja (distoničarka - izvijanja) izrazito preferirala potrbušni i u potrbušnome je posezala za igračkom, u leđnome ne. Nemam neki savjet osim da pitaš pedijatra da te ev. uputi dalje da provjerite jel' sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Obavezno to naglasi pedijatrici i nemoj da te uvjeri kako će se to srediti samo od sebe, jer vjerovatno i hoće, al postoji i mogućnost da nešto nije u redu sa motorikom.
    Predlažem ti da tražiš uputnicu za neuropedijatra i fizijatra jer takve stvari se vježbicama super riješavaju ako se krene na vrijeme. Uostalom ak je sve u redu, riješit ćeš se brige koja te zasigurno muči!
    Govorim ti iz vlastitog iskustva, mi smo vježbači i ovo što ti navodiš jeste problem - možda se radi o hipertonusu.
    Ako ti drži zatvorene šakice i gnječi deku ili rukaviće, obavezno mu to vadi iz ruku i stavljaj u ruku oble, okrugle predmet, koji će ga poticati na otvaranje šake, a i pokušavat će ih obuhvatiti rukom i na taj način i vježba hvat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •